Product news
11-06-2019

 

 

Nieuwe High Flow hygiŽnische spindelpomp

Spin Pompen introduceert de nieuwe HCH high flow spindelpomp van Bornemann

Spin Pompen introduceert de nieuwste innovatie van marktleider Bornemann: de HCH hygiŽnische spindelpomp. Met een maximaal debiet van maar liefst 1.500 m3 /uur is deze nieuwe pomp de hygiŽnische verdringerpomp met de hoogste capaciteit in de markt.

HCH High Flow
De nieuwe HCH pomp is een aanvulling op de succesvolle SLH serie hygiŽnische spindelpompen van Bornemann. Met deze unieke high flow pomp is het mogelijk om de specifieke eigenschappen van de spindelpomp in te zetten waar vloeistoffen op (zeer) hoge capaciteiten verpompt moeten worden in de voedingsmiddelen-, zuivel- en drankenindustrie.

Viskeuze en dunne vloeistoffen
De HCH pomp van Bornemann is zeer geschikt voor het verpompen, op een hoge capaciteit, van viskeuze vloeistoffen (tot 50.000 cP) zoals geconcentreerde tomatenpuree/pasta. Maar hij kan ook dienen voor laad- en los-toepassingen van bijvoorbeeld geconcentreerde vruchtensappen. Met een aangepast toerental kan de pomp met gemak 30.000 cP verwerken op 200 m3/uur. Serieuze getallen waarbij in de markt van hygiŽnische pompen het aanbod zeer beperkt is.
Bij het verpompen van dunvloeibare vloeistoffen, zoals sappen/juices of weistromen, op een hoge viscositeit tot 1.500 m3/uur, biedt de nieuwe HCH pomp ook uitkomst, waar centrifugaalpompen hun beperking in viscositeit kennen.

Pulsatievrije werking
Naast de heel hoge flow biedt de HCH spindelpompen als belangrijk voordeel een pulsatievrije werking, zonder drukstoten. Dit in tegenstelling tot de lobbenpompen die tot nu toe vaak voor soortgelijke toepassingen werden ingezet.

Lange levensduur
Het pomphuis van de HCH high flow spindelpomp is voorzien van een tweezijdige instroomopening. De ontstane uitbalancering van axiale krachten en de geringe lagerbelasting garanderen een lange levensduur. Door de afwezigheid van ďmetal-to-metalĒ contact biedt het speciale ontwerp van de HCH serie tevens weinig slijtage en productbeschadiging.

Flexibiliteit in gebruik
De HCH serie biedt een grote gebruiksflexibiliteit. De draairichting van de pompen is omkeerbaar. Deze high flow pompen kunnen bovendien worden geleverd met verschillende spindels. De HCH high flow pompen lenen zich voor een brede druk-range tot 25 bar en leveren hoge prestaties op zowel dunne als viskeuze vloeistoffen. Als procespomp hebben de HCH pompen een maximale flow van 1.500 m3/uur. Bij het gebruik als CIP-pomp is de maximale capaciteit maar liefst 1.750 m3/uur.