Productnieuws
10-08-2009

Exlar elektromechanische TRITEX II actuator, piekkracht tot 32,8 kN.

Geschikt voor verstelling en positionering van klepregelingen.

De nieuwe Tritex II actuator van Exlar is geschikt voor verstelling en positionering van klepregelingen. De Tritex II heeft een compacte behuizing (IP54 of IP65) met een complete oplossing opgebouwd uit een elektrische servoactuator met digitale positioneerbesturing en een servomotor en ge´ntegreerde rollerscrew overbrenging. Externe servoregelaar en feedbackbekabeling is niet nodig.

Leverbaar in bouwgrootten (90 en 115 mm frame) met een piekkracht tot 32,8 kN. De slaglengte varieert van 75 tot 610 mm. De maximale snelheid is 950 mm/s bij een spoed van 19,05 mm (0,75`).

De actuator kan direct op het net aangesloten worden (100 - 240 Vac). Via een RS485 (Modbus) protocol en de meegeleverde software is de positioneerbesturing te programmeren en te monitoren. De Tritex II actuator heeft een omvangrijke I/O capaciteit: 8 digitale ingangen, 4 digitale uitgangen plus een analoge ingang en uitgang. Optioneel kan een kaart toegevoegd worden met een analoog ge´soleerde 4-20mA ingang en uitgang.

De actuator is leverbaar met diverse metrische montagemogelijkheden. Ze kunnen gemonteerd worden op elk type klep. Door de 100% beschikbaarheid van het koppel over het gehele bereik, de hoge responsie, hoge nauwkeurigheid en stijfheid heeft de Tritex II actuator vele voordelen in klepregelingen t.o.v. hydraulische regelingen.