Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Berichten januari 2019

Plaats uw bericht
Whitepaper over betrouwbare varnish-bepaling in olie Gratis te downloaden via site hitma-monstername.nl
Whitepaper over betrouwbare varnish-bepaling in olie
Gratis te downloaden via site hitma-monstername.nl Hoe komt het dat laboratoria verschillende MPC-waarden meten van dezelfde olie? En welke acties moeten er worden genomen als er varnish in smeerolie wordt aangetroffen? Zomaar twee vragen waarop Hitma antwoord geeft in hun whitepaper over betrouwbare varnish-bepaling in olie. De whitepaper geeft complete informatie over varnish, de MPC-methodiek, normen, invloeden, analyses en valkuilen. Geïnteresseerden kunnen het document downloaden via de website hitma-monstername.nl. De gevolgen van varnish in olie kunnen desastreus zijn voor turbines. Daarom is het van groot belang 100% zeker te weten dat de juiste beslissingen worden genomen op basis van het olie-onderzoek. Zo wordt voorkomen dat stuurventielen haperen of blijven plakken, met trippende turbines tot gevolg. Ook moet worden voorkomen dat de temperatuur bij lagers oploopt door dichtslibbende smeerregimes, dat de levensduur van de oliebatch achteruit holt of filters dichtslaan. De whitepaper ‘Varnish-bepaling
31-01-2019  |  2888x  |  Kort nieuws  |   | 
Tweesporenbeleid preventie blootstelling gevaarlijke stoffen Nieuwe aanbevelingen voor maximale preventie van blootstelling aan onder meer Chroom VI
Tweesporenbeleid preventie blootstelling gevaarlijke stoffen
Nieuwe aanbevelingen voor maximale preventie van blootstelling aan onder meer Chroom VI Versterking van het preventiebeleid en intensivering van toezicht en handhaving moeten leiden tot maximale preventie van blootstellingen aan chroom VI en andere gevaarlijke stoffen op de werkplek. Dat zeggen minister Bruins (Medische Zorg en Sport) en staatssecretaris Van Ark (SZW). De twee sporen sluiten aan bij de aanbevelingen van de inhoudelijke klankbordgroep ”Gezondheidsonderzoek gebruik gevaarlijke stoffen bij Defensie; POMS, chroom-6 en CARC”. De aanbevelingen van de klankbordgroep zijn: - Zorgen voor een proactieve in plaats van een reactieve aanpak ten behoeve van maximale preventie van riskante blootstellingen op de werkplek. - Het versterken van de arbobeleidscyclus. - Meer samenwerking tussen arboprofessionals. - Een voldoende uitgerust toezicht Op de website van Inspectie SZW is een tabel gepubliceerd met een overzicht van mogelijke technisch uitvoerbare beheersmaatregelen die benut kunnen worden bij het opstellen van een veilige werkwijze.
31-01-2019  |  2792x  |  Kort nieuws  | 
Tests Laborelec bewijzen energie-efficiëntie compressoren Tweede generatie toerengeregelde compressoren met inwendige permanente magneetmotor (iPM)
Tests Laborelec bewijzen energie-efficiëntie compressoren
Tweede generatie toerengeregelde compressoren met inwendige permanente magneetmotor (iPM) Met de introductie van de tweede generatie toerengeregelde schroefcompressoren met inwendige permanente magneetmotor (iPM) heeft Laborelec een vergelijkende test uigevoerd inzake het energierendement van verschillende compressortypes. Een loadprofieltest werd toegepast op de verschillende Atlas Copco-compressoren uit de GA-serie: een GA 11 met een vast toerental (stationair draaiende compressor), een bestaande toerengeregelde GA 11 VSD- en de nieuwe GA 11 VSD+-compressor. Tijdens deze test leverde elk type compressor lucht volgens een specifiek verbruikersprofiel. Het profiel varieerde tussen een minimum van 9 l/s en een maximum van 29, 5 l/s gedurende een tijdsperiode die een werkweek bij een druk van 7 bar(g) moest simuleren, zoals weergegeven in het flowprofiel. Het energiegebruik van de compressoren werd gelijktijdig gemonitord. De totale persluchtproductie en het energiegebruik gecombineerd, leverden ons het specifieke energiegebruik van de compressoren op.
30-01-2019  |  2648x  |  Productnieuws  |   | 
Energie-efficiënte schroefcompressor GA VSD+ Tot 50% energiebesparing ten opzichte van load-unload compressoren
Energie-efficiënte schroefcompressor GA VSD+
Tot 50% energiebesparing ten opzichte van load-unload compressoren Introductie Specialist op het gebied van compressoren Atlas Copco, ontwikkelde een nieuwe serie oliegeïnjecteerde schroefcompressoren: GA VSD+ (Variable Speed Drive). Bijzonder aan deze nieuwe compressoren is dat iedere component in de ontwerpfase afzonderlijk is geanalyseerd en – indien noodzakelijk – opnieuw is ontwikkeld. Dit heeft geleid tot een compressor die tot 50% minder energie gebruikt, aanzienlijk minder geluid produceert, een lagere onderhoudsbehoefte heeft en die door de verticale opstelling een minimale oppervlakte in gebruik neemt. Achtergrond Compressoren staan bekend als grote energieverslinders die veel lawaai maken en bovendien een significant deel van de bedrijfsvloer in gebruik nemen. Hoewel bedrijven veelal niet zonder een compressor kunnen, betekent dit niet dat deze problematiek niet kan worden aangepakt. Atlas Copco heeft dit gedaan door haar nieuwe serie schroefcompressoren vanaf praktisch nul opnieuw te ontwikkelen.
30-01-2019  |  2925x  |  Productnieuws  | 
Animatie inwendige koeling GA VSD+ compressor Atlas Copco Compressor Technique
Animatie inwendige koeling GA VSD+ compressor
Atlas Copco Compressor Technique De GA 7-37 VSD+ compressoren met variabele toerenregeling van Atlas Copco verlagen uw energieverbruik gemiddeld met maar liefst 50% vergeleken met standaard stationaire compressoren. Tegelijkertijd levert dit type compressor betere prestaties bij een stille werking (slechts 62 dB(A)) en dat op een klein vloeroppervlak, dankzij het bijzonder verticale ontwerp van het aandrijfsysteem en de inwendige koeling. De video hierboven toont de inwendige koeling van de GA VSD+-compressor.
30-01-2019  |  2602x  |  Productbeschrijving  |   | 
Animatie koelventilator GA VSD+ compressor Atlas Copco Compressor Technique
Animatie koelventilator GA VSD+ compressor
Atlas Copco Compressor Technique De GA 7-37 VSD+ compressoren met variabele toerenregeling van Atlas Copco verlagen uw energieverbruik gemiddeld met maar liefst 50% vergeleken met standaard stationaire compressoren. Tegelijkertijd levert dit type compressor betere prestaties bij een stille werking (slechts 62 dB(A)) en dat op een klein vloeroppervlak. De video hierboven toont het special ontwerp van de koelventilator, dat gebaseerd is de vleugels van een uil.
30-01-2019  |  2579x  |  Productbeschrijving  | 
Animatie luchtinlaatsysteem GA VSD+ compressor Atlas Copco Compressor Technique
Animatie luchtinlaatsysteem GA VSD+ compressor
Atlas Copco Compressor Technique De GA 7-37 VSD+ compressoren met variabele toerenregeling van Atlas Copco verlagen uw energieverbruik gemiddeld met maar liefst 50% vergeleken met standaard stationaire compressoren. Tegelijkertijd levert dit type compressor betere prestaties bij een stille werking (slechts 62 dB(A)) en dat op een klein vloeroppervlak, dankzij het bijzonder verticale ontwerp. De video hierboven toont het geadvanceerde luchtinlaatsysteem van de GA VDS+ compressor.
30-01-2019  |  2515x  |  Productbeschrijving  | 
Animatie efficiënt ontwerp GA VSD+ compressor Atlas Copco Compressor Technique
Animatie efficiënt ontwerp GA VSD+ compressor
Atlas Copco Compressor Technique De GA 7-37 VSD+ compressoren met variabele toerenregeling van Atlas Copco verlagen uw energieverbruik gemiddeld met maar liefst 50% vergeleken met standaard stationaire compressoren. Tegelijkertijd levert dit type compressor betere prestaties bij een stille werking (slechts 62 dB(A)) en dat op een klein vloeroppervlak, dankzij het bijzonder verticale ontwerp van het aandrijfsysteem en de permanent magneetmotor. De video toont de werking van de efficiënte aandrijving van de GA VSD+ compressor.
30-01-2019  |  2544x  |  Productbeschrijving  | 
Nouryon en Unilever bundelen krachten met Imagine Chemistry Universiteiten en startups lossen chemische uitdagingen op
Nouryon en Unilever bundelen krachten met Imagine Chemistry
Universiteiten en startups lossen chemische uitdagingen op Chemieconcern Nouryon (voorheen AkzoNobel Specialty Chemicals) organiseert dit jaar voor de derde keer de wedstrijd ”Imagine Chemistry”. Onder andere start-ups, scale-ups en universiteiten worden uitgedaagd om chemische uitdagingen op te lossen. Om de wedstrijd meer te focussen op businesskansen, gaat Nouryon dit jaar partnerships aan met drie grote bedrijven: industriegigant Unilever, het Duitse investeringsfonds High Tech Gründerfonds en het Green Chemistry & Commerce Council (GC3), een samenwerkingsfonds dat duurzame chemie probeert te stimuleren. De oplossingen voor 2019 worden gezocht in vijf categorieën: - Sustainable bio-based surfactants for everyone; - Performance-boosting nanoparticles; - Sensing in demanding chemical environments; - Label-free chemistries; - Pushing the frontiers of chemical innovation. In de eerste editie van de wedstrijd, in 2017, was de Nederlandse start-up Filigrade een van de winnaars. Het bedrijf ontwikkelde een watermerktechnologie
29-01-2019  |  2636x  |  Kort nieuws  | 
MQ-Line DIN11864 koppelingen uit voorraad leverbaar
MQ-Line DIN11864 koppelingen uit voorraad leverbaar
De DIN11864 koppeling is ontwikkeld door de Duitse hygiënische industrie om te voldoen aan de eisen in de voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie. Naast onze huidige Duitse fabrikanten heeft Montakon onder het merk MQ-line de DIN11864 koppelingen uit voorraad leverbaar. Deze productlijn is aanzienlijk goedkoper en wordt geleverd tegen dezelfde kwaliteit. Het pakket bestaat uit: - DIN11864-1 Melkkoppelingen - DIN11864-2 Flenskoppelingen Bestaande uit nutflenzen, bundflenzen, blinde bundflenzen, draadstukken, puntstukken en blindpuntstukken. De DIN11864 range is ruim leverbaar in de DIN maten DN10 t/m DN150 en in de INCH maten 1/2” t/m 4” . Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor de wartelmoeren, O-ringen en montagetoebehoren. Op de webshop kunt u meer informatie vinden over de DIN11864 koppelingen.
28-01-2019  |  3758x  |  Productnieuws  | 
Normen voor afvang, transport, gebruik en opslag van CO2 NEN organiseert stakeholdersbijeenkomst
Normen voor afvang, transport, gebruik en opslag van CO2
NEN organiseert stakeholdersbijeenkomst Een van de maatregelen uit het Parijs Klimaatakkoord om in 2050 CO2-neutraal te zijn, betreft het afvangen, transporteren en ondergronds opslaan van CO2, ofwel ’carbon capture and storage’ (CCS). Als alternatief kan de afgevangen CO2 als grondstof worden gebruikt, ofwel ’carbon capture and utilisation’ (CCU, ook wel CCUS genoemd). Binnen ISO, de internationale organisatie voor normalisatie, wordt al gewerkt aan een normenpakket om CCS te faciliteren. Ook CCU krijgt steeds meer aandacht in normalisatieland. De verwachting is dat in de loop van 2019 het Nederlands Klimaatakkoord tot stand komt. In dit akkoord zal ook een rol weggelegd zijn voor CCS en CCU, met name in de industrie en mogelijk ook bij elektriciteits- en waterstofproductie. Het gebruik van CO2 speelt daarnaast niet alleen een rol in de energietransitie, maar ook in de transitie naar een circulaire economie waarop vol wordt ingezet. De implementatie van CCS en CCU brengen verschillende vraagstukken
23-01-2019  |  2698x  |  Kort nieuws  | 
Industriële gasflowmeters met PROFINET Bronkhorst IN-FLOW-massflowmeters en -regelaars
Industriële gasflowmeters met PROFINET
Bronkhorst IN-FLOW-massflowmeters en -regelaars De IN-FLOW-massflowmeters en -regelaars van Bronkhorst High-Tech beschikken over een robuust IP65-ontwerp (stof- en waterdicht). De instrumenten zijn verkrijgbaar voor flowbereiken tussen 0,05-1 mln/min en 200-10000 m3n/h luchtequivalent. Bronkhorst maakt bekend dat er nu ook een Profinet-veldbusinterface beschikbaar is voor de industriële massflowmeters en -regelaars voor gassen. Profinet wordt de ”nieuwe norm voor industriële automatisering” genoemd en maakt flinke besparingen mogelijk op het gebied van configuratie en bediening. Door het brede scala aan functies maakt de flexibele architectuur van Profinet innovatieve, flexibele en kostenbesparende automatisering van machines mogelijk: maximale prestaties en nauwkeurigheid, flexibele adressering en modulair ontwerp, snelle bediening dankzij de open toegang en gedefinieerde interfaces, en optimale diagnostiek van zowel apparatuur als het netwerk. Bronkhorst beschikt over jarenlange ervaring met veldbuscommunicatie.
22-01-2019  |  2869x  |  Productnieuws  | 
Nieuw: OBL Blackline-Pro serie Nieuwe serie robuuste,  motor-gedreven doseerpompen
Nieuw: OBL Blackline-Pro serie
Nieuwe serie robuuste, motor-gedreven doseerpompen OBL, onderdeel van het Amerikaanse IDEX concern, heeft een nieuwe serie robuuste, motor-gedreven doseerpompen uitgebracht. 10 verschillende manieren om de pompen te laten functioneren: 1. Constante dosering 2. Batch dosering 3. Pauze – dosering 4. In te stellen weekprogramma 5. Aansturing middels analoog 4-20 mA signaal 6. Aansturing middels analoog 0-10 Volt signaal 7. In te stellen PPM 8. Pauze percentage 9. Milliliters per hoeveelheid 10. Pulsaansturing Daarnaast kan de slaglengte nog manueel ingesteld worden van 0 tot 100% 3-kleuren display: - Blauw voor in bedrijf - Geel voor waarschuwing - Rood voor alarm Aansluitingen: - USB aansluiting voor uitlezing parameters en statistieken en mogelijkheid tot inlezen parameters. - Aansluiting voor niveausignalering - Aansluiting voor slagenteller - MODBUS aansluiting RS485 - 4-20mA output + relais signaal - Analoge 4-20mA input (PLC/Flowmeter/pH sensor) - 2 digitale input signalen (ON/OFF
22-01-2019  |  3183x  |  Productnieuws  | 
Internationale bedrijvenalliantie pakt plastic afval aan Alliance to End Plastic Waste (AEPW) steekt 1,5 miljard dollar in oplossingen
Internationale bedrijvenalliantie pakt plastic afval aan
Alliance to End Plastic Waste (AEPW) steekt 1,5 miljard dollar in oplossingen Een alliantie van 29 internationale bedrijven in de waardeketen van kunststof hebben de handen ineengeslagen om het plastic afval in het milieu, vooral in de oceanen, te elimineren. Ze hebben daartoe non-profitorganisatie Alliance to End Plastic Waste (AEPW) opgericht. De 29 leden hebben al 1 miljard dollar toegezegd en willen de komende 5 jaar 1,5 miljard investeren in oplossingen die een einde moeten maken aan plastic afval in het milieu. De oplossingen zijn gericht op het minimaliseren van afval en op het mogelijk maken van een circulaire economie. Bij de lancering kondigde de AEWP de projecten aan op het gebied van onder meer de integratie van afvalbeheersystemen, het standaardiseren en beschikbaar maken van data en de samenwerking met intergouvernementele organisaties. De oprichtende leden zijn: BASF, Berry Global, Braskem, Chevron Phillips Chemical Co. LLC, Clariant, Covestro, Dow, DSM, ExxonMobil, Formosa Plastics Corp. USA, Henkel, LyondellBasell, Mitsubishi
22-01-2019  |  2613x  |  Kort nieuws  | 
Populariteit VLOG-melk vraagt meer opslagcapaciteit Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik
Populariteit VLOG-melk vraagt meer opslagcapaciteit
Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik Nederlandse zuivelondernemingen oriënteren zich steeds meer op mogelijkheden met VLOG-gecertificeerde melk. Om te kunnen voldoen aan de Duitse marktvraag naar bijvoorbeeld Nederlandse kaas waarin melk is verwerkt van koeien die GMO-vrije veevoer krijgen, worden melkveehouders meer en meer gevraagd melk te produceren volgens de Duitse standaard voor Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik (VLOG). Omdat deze melk in een aantoonbaar gescheiden melkstroom verwerkt dient te worden, investeren steeds meer zuivelverwerkers in gescheiden opslagcapaciteit. Over de afgelopen 20 jaar heeft Gpi zo goed als elk type zuiveltank of equipment type geproduceerd voor bijna alle grote zuivel merken van de wereld, waaronder rauwe melktanks, roombehandelingstanks, wheytanks, yoghurttanks en fermentatietanks. FrieslandCampina FrieslandCampina heeft snel ingespeeld op de vraag naar kaas, gemaakt volgens de VLOG-standaard. Hierdoor profiteert FrieslandCampina van een verstevigende
21-01-2019  |  3397x  |  Kort nieuws  | 
SZW-lijst van kankerverwekkende stoffen en processen Nieuwe lijst gepubliceerd in de Staatscourant
SZW-lijst van kankerverwekkende stoffen en processen
Nieuwe lijst gepubliceerd in de Staatscourant Kankerverwekkende en mutagene stoffen kunnen in vrijwel alle werksituaties voorkomen. Denk hierbij aan de industrie, bouwnijverheid, ziekenhuizen en laboratoria. Kankerverwekkende stoffen kunnen kanker veroorzaken of de kans hierop vergroten. Mutagene stoffen kunnen het DNA beschadigen en in combinatie met andere stoffen leiden tot kanker. Het aantal gevallen waarin werkgerelateerde situaties bijdragen aan het ontstaan van kanker, wordt geschat op enkele procenten. Dit komt per jaar neer op enkele duizenden gevallen waarbij uitoefening van het beroep mogelijk een rol speelt. Twee maal per jaar publiceert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de meest recente versie van de lijst in de Staatscourant. Het betreft een lijst met kankerverwekkende stoffen en processen zoals bedoeld in artikel 4.11 van het Arbeidsomstandighedenbesluit. De nieuwe SZW-lijst van kankerverwekkende stoffen en processen is gepubliceerd en te raadplegen in de Staatscourant.
20-01-2019  |  2651x  |  Kort nieuws  | 
elobau Benelux is verhuisd per 01-01-2019 Ook nieuw telefoonnummer +31 73 - 704 24 54
elobau Benelux is verhuisd per 01-01-2019
Ook nieuw telefoonnummer +31 73 - 704 24 54 Met veel genoegen laten wij u weten dat we op 1 januari 2019 verhuizen naar een meer comfortabele en ruime omgeving. Onze nieuwe locatie is Willemsplein 2, 5211 AK in’s-Hertogenbosch. Onze nieuwe locatie ligt dicht bij het stadscentrum en het treinstation van ’s Hertogenbosch. Let op: ons telefoonnummer zal ook veranderen naar +31 (0) 73-704 24 54 De komende weken zal het oude nummer worden omgeleid, maar sla dit nummer vast op. Alle e-mailadressen blijven ongewijzigd. Sinds we onze deuren openden op 3 juli 2007, zijn de loyale activiteiten en ondersteuning van onze trouwe klanten een van de belangrijkste redenen waarom we in de loop der jaren zo zijn gegroeid en onze huidige kantoorruimte zijn ontgroeid. De afgelopen zes maanden zijn we op zoek gegaan naar de ideale locatie en vertellen iedereen graag dat we het eindelijk hebben gevonden! Neem gerust contact met ons op als u vragen hebt over de nieuwe locatie of onze services. We kijken er naar uit
17-01-2019  |  2848x  |  Kort nieuws  | 
ATB Automation 100% eigenaar van Bönnekamp
Uit voorraad leverbaar Bönnekamp mechanische componenten Sinds 2017 is ATB Automation 100% eigenaar van Bönnekamp B.V. waarbij vanaf heden Bönnekamp als A-merk is opgenomen in het portfolio van ATB Automation. Bönnekamp levert al meer dan 30 jaar kwalitatief hoogwaardige mechanische componenten. Probleemloos en van constante kwaliteit. Langdurige relaties met de leveranciers uit Azië liggen hier ten grondslag. Allen gecertificeerd conform ISO9001 en ISO/TS16949. En tevens organisaties welke voldoen aan de “code of conduct” van ATB Automation. De vele businesstrips naar Azië maakt het dat ATB Automation een strategisch partner is voor deze leveranciers met veel toegevoegde waarde. Samples van klant specifieke tekeningen worden eerst uitgebreid getest en eerst na vrijgave van ATB Automation start de productie. Vanaf 1 januari 2019 zijn de Bönnekamp componenten enkel nog verkrijgbaar via ATB Automation. Het vertrouwde Bönnekamp team blijft hierbij werkzaam. Daarnaast zijn ook de medewerkers van ATB Automation inmiddels
17-01-2019  |  4118x  |  Kort nieuws
IVS Dosing Technology en de Triott Group bundelen krachten
IVS Dosing Technology en de Triott Group bundelen krachten
Vanaf 1 januari 2019 is IVS Dosing Technology aangesloten bij de Triott Group. Het doel van de samenwerking met de Triott Group is het creëren van maximale synergie. Dit moet uiteindelijk resulteren in een groter en breder producten- en dienstenaanbod voor zowel de mengvoederindustrie als voor andere bedrijfstakken. Internationalisering voor de Veghelse organisatie wordt een steeds belangrijker aspect in de toekomst. Technisch directeur Hans den Otter: “IVS Dosing Technology is de laatste jaren gegroeid als organisatie. Stoom- en vloeistofdosering is de corebusiness van ons bedrijf maar de laatste jaren onderscheiden wij ons ook met slimme en innovatieve oplossingen waarmee mengvoerderfabrieken het productieproces efficiënter en winstgevender kunnen maken.” De Triott Group is het moederbedrijf van Ottevanger Milling Engineers, Wynveen International, Inteqnion, TSC, Almex, PCE, PTN en heeft in de USA een joint venture opgezet met de naam Anderson Feed Technology.
10-01-2019  |  2710x  |  Kort nieuws  | 
Champagne tijdens nieuwjaar, wat gebeurt er nu eigenlijk? Wat er gebeurt  als je een fles champagne met een knal ontkurkt
Champagne tijdens nieuwjaar, wat gebeurt er nu eigenlijk?
Wat er gebeurt als je een fles champagne met een knal ontkurkt We vonden het interessant om hier eens een CFD-analyse aan te wagen in FloEFD en kwamen tot deze (voor ons) verrassende resultaten. De temperatuur van het gas boven de champagne daalt tijdens het ontkurken met meer dan 100°C en het komt initieel met een supersone snelheid (Mach 2.6) uit de fles. Tijdens het ontkurken ontsnapt het gas dat zich tussen de champagne en de kurk bevindt. Dit CO2-gas staat onder druk. Deze CO2 komt in de fles door het fermentatieproces, waarin gist de suikers omzet in CO2 en ethanol. Anders dan normale wijn ondergaat champagne een tweede fermentatieproces in de fles (de prise de mousse), waardoor de CO2 dus in de fles blijft tot de kurk eraf gaat en er een flinke overdruk ontstaat. In het filmpje ziet u het temperatuurverloop tijdens het ontkurkingsproces. Hier is duidelijk te zien dat die sterk daalt wanneer het gas de fles verlaat. Ruim 100°C onder nul dus! Na deze bevindingen zijn we eens gaan zoeken op internet en vonden een interessant
10-01-2019  |  3980x  |  Kort nieuws  |   | 
Het selecteren van instrumenten is eenvoudiger geworden  Onmisbare tool voor instrumentengineer
Het selecteren van instrumenten is eenvoudiger geworden
Onmisbare tool voor instrumentengineer De keuze in meetinstrumenten is enorm. Hoe kies je het juiste meetprincipe en het juiste meetbereik? De tijd dat ieder bedrijf zijn eigen specialisten in dienst had ligt al ver achter ons. Gelukkig zijn er tegenwoordig tools beschikbaar die het leven van een instrumentengineer een stuk makkelijker maken. De Applicator van Endress+Hauser is zo’n handige tool. Applicator - De selectie en sizing tool voor Endress+Hauser instrumentatie is inmiddels toe aan versie 11. De Applicator is de meeste uitgebreide tool op de markt welke rekening houdt met alle aspecten van de applicatie. Focus op industrie De nieuwste versie is inmiddels volledig industrie-georiënteerd zodat u alleen instrumenten krijgt voorgesteld welke passen binnen uw industrie. Heeft u het juiste instrument via het selectiedeel van de tool gevonden, dan wordt u direct doorverwezen naar het sizing deel van de tool. Natuurlijk worden de eerder bij selectie ingevoerde variabelen naadloos meegenomen
09-01-2019  |  3506x  |  Productnieuws  | 
Polyfluor FEP tubing verwerkt in Circadian Chandelier
Polyfluor FEP tubing verwerkt in Circadian Chandelier
Met trots presenteerden WoWt Product Design en LED-ART de “Circadian”, een kinetische kroonluchter, op de Dutch Design Week (DDW 2018) in het Piet Hein Eek gebouw te Eindhoven. Deze bijzondere kroonluchter bloeit ritmisch, of in reactie op toeschouwers, op van knop tot bloem. Na overleg met één van onze engineers is de ontwerper tot de juiste materiaalkeuze gekomen. Hierbij was, naast het optische aspect, een soepele geleiding zeer belangrijk. Voor deze toepassing kwam de fluorkunststof FEP het meest in aanmerking. FEP tubing staat onder andere bekend om de hoge temperatuurbestendigheid (-200°C tot +205°C), transparantie, slijtvastheid en zeer lage wrijving. Heeft u advies nodig voor uw specifieke toepassing, dan staan onze engineers graag voor u klaar. Neem contact op met onze verkoopafdeling.
09-01-2019  |  2916x  |  Kort nieuws  |   | 
Flowrox Launches Filter Press & Ceramic Disc Filters
Flowrox Launches Filter Press & Ceramic Disc Filters

Dit bericht is alleen beschikbaar in het Engels
09-01-2019  |  2626x  |  Kort nieuws  | 
Fluiconnecto verkrijgt SIR-certificaat 2019 Opnieuw certificering voor het assembleren, testen en certificeren van hogedrukapparatuur.
Fluiconnecto verkrijgt SIR-certificaat 2019
Opnieuw certificering voor het assembleren, testen en certificeren van hogedrukapparatuur. Fluiconnecto Benelux heeft opnieuw de certificering ”SIR-Erkenning hoge druk keurings- en Certificeringsinstantie” behaald voor het assembleren, testen en certificeren van hogedrukapparatuur. Met deze certificering is Fluiconnecto Benelux een goedgekeurde instantie om hogedrukapparatuur aan de industriële reinigingsbranche te leveren. De audit vond plaats door de Stichting Industriële Reiniging (SIR) op de hoofdlocatie van Fluiconnecto Benelux te Krimpen aan den IJssel. Door iedere slangassemblage voor waterstralen te testen en te certificeren, levert Fluiconnecto een veilig inzetbare slangassemblage, geassembleerd en getest door een SIR-gecertificeerde keurmeester. Kwaliteit en veilig werken staan hoog in het vaandel bij Fluiconnecto. Meer informatie over Fluiconnecto’s kwaliteitswaarborging vindt u op de webpagina Kwaliteitswaarborging .
08-01-2019  |  2635x  |  Kort nieuws  | 
Scharff Techniek verhuurt compacte elektrische stoomketels  Tijdelijk stoom nodig?
Scharff Techniek verhuurt compacte elektrische stoomketels
Tijdelijk stoom nodig? De behoefte aan tijdelijke stoom voor toepassingen is ons bekend. Sommige bedrijven hebben stoom nodig voor een tijdelijke productie of capaciteitsverhoging. Om ook onze klanten in deze situaties van stoom te voorzien verhuurt Scharff Techniek compacte elektrische stoomketels. De huur van een stoomketel biedt eveneens uitkomst bij het testen van een nieuwe opstelling. Technische Informatie In batterij opstelling is maximaal 194 kgh stoom beschikbaar. De druk is instelbaar van 4 tot 6 bar. Overige drukken zijn bespreekbaar. Tot 6 bar zijn de elektrische stoomketels vrij van keur PED. Al met al dus zeer geschikt voor toepassingen waar tijdelijk stoom gewenst is. Totaal Pakket Om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken verzorgen wij het transport, de montage en de toebehoren. Meer weten? Neem contact met ons op.
07-01-2019  |  3498x  |  Productnieuws  | 
Automatisch slib ontwateren bij nieuw fosfateerproces? Volautomatisch of toch conventioneel?
Automatisch slib ontwateren bij nieuw fosfateerproces?
Volautomatisch of toch conventioneel? Bij een autofabriek in het zuiden des lands ondergaan de producten in een fosfateerbehandeling om een hechtlaag aan te brengen, waarop vervolgens een jarenlang corrosie-werende en fraai ogende laklaag wordt aangebracht. Hiertoe worden complete carrosserieën ondergedompeld in een reusachtig fosfateerbad. Door het proces ontstaan het fosfateerbad vaste stoffen die continue verwijderd moeten worden. Aquachem, in Nederland vertegenwoordigd door ProFilco BV, heeft voor dit proces een nieuwe filterpers geleverd. Huidige situatie Uit het 180 m3 grote fosfateerbad wordt een continue vloeistofstroom onttrokken die over een lamella-separator wordt gevoerd. De deeltjes bezinken hierin en het grootste deel van de vloeistaf wordt weer aan het fosfateerbad toegevoerd. De eveneens continue onderstroom van de lamellaseparator voert het fosfaatslib af naar een buffertank waarin het slib verder bezinkt. Het ingedikte slib, ca. 1 m3 per uur, wordt vervolgens met een filterpers ontwaterd
07-01-2019  |  2972x  |  Productbeschrijving  | 
Benoeming nieuwe medezaakvoerder Power Valves & Controls
Op 1 december 2018 werd in de algemene vergadering beslist mevr. Hilde Crick te benoemen tot medezaakvoerder van de BVBA Power Valves & Controls. Samen met collega-zaakvoerder Gerrit De Baene, zal ze richting geven aan de activiteiten van het bedrijf. Hilde draait reeds een tijdje mee in de vennootschap, deze benoeming is een logische stap. Power Valves & Controls is intussen uitgegroeid tot een gekende speler in de wereld van afsluiters en aandrijvingen. Zo bieden we onder meer hoogkwalitatieve regelkleppen van Leslie Controls en zero-leakage metal-seated kogelkranen van ValvTechnologies aan. Hilde zegt hierover: “We focussen ons enkel op producten van absolute topkwaliteit. Het is onze betrachting een lange-termijnrelatie uit te bouwen met al onze klanten.” Wie interesse heeft in onze producten, kan ons gerust contacteren voor gespecialiseerd, vrijblijvend technisch advies.
04-01-2019  |  2490x  |  Kort nieuws
SenZ2 geselecteerd voor prestigieuze US water-accelerator
SenZ2 geselecteerd voor prestigieuze US water-accelerator
Imagine H2O heeft de volgende groep uitstekende waterbedrijven geselecteerd voor de 2019 Accelerator. Deze tiende jaarlijkse cyclus trok 255 geïnteresseerde bedrijven, waarvan er 165 een uitnodiging ontvingen om zich in te schrijven. Een onafhankelijk panel van 30 juryleden selecteerde 13 high-potential bedrijven uit 5 landen om deel te nemen aan de 2019 editie van de Imagine H2O’s Accelerator. De Imagine H2O Accelerator ondersteunt ondernemers bij het bouwen van duurzame oplossingen voor waterbeheer. Het remote zero equity-programma stimuleert ondernemers om schaalbare impact te creëren in de watersector door mentorschap, inzicht in de sector, zichtbaarheid en directe introductie van klanten en investeerders. Sinds 2009 heeft de organisatie meer dan honderd organisaties ondersteund, met huidige en alumni Imagine H2O-bedrijven die in 2018 meer dan $ 150 miljoen hebben opgehaald. Er waren ook twee exits, waaronder de verkoop van Imagine H2O 2015 Winner Valor Water
03-01-2019  |  3821x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. levert nieuwe calciumchloride tank
M.I.P. levert nieuwe calciumchloride tank
Bij één van onze vaste klanten in de buurt van Roosendaal, heeft M.I.P. een 40m³ Calciumchloride tank geleverd. Ook in de fabriek kon M.I.P. de klant van dienst zijn met GVK kappen op een wastrommel, waar de stalen kappen compleet verroest afgeschreven waren. Dit jaar zal M.I.P. hier nog een 80m³ spuislib tank en een 40m³ kalkmelk tank gaan plaatsen.
03-01-2019  |  3024x  |  Kort nieuws  | 
bar pneumatische Steurungssysteme GmbH via VAPO Techniek BV
bar pneumatische Steurungssysteme GmbH via VAPO Techniek BV
VAPO Techniek BV officiële bar pneumatische Steuerungssysteme GmbH vertegenwoordiging voor Nederland Als vaste vertegenwoordiging van Valpes elektrische aandrijvingen is VAPO Techniek gevraagd om ook de officiële vertegenwoordiging van bar pneumatische Steuerungssysteme GmbH voor haar rekening te nemen. Beide bedrijven vallen onder de Watts groep en passen ook naadloos in het leveringspakket van VAPO Techniek BV. Naast de productie van pneumatische aandrijvingen onderscheidt bar pneumatische Steuerungssysteme GmbH zich door de productie en levering van een breedscale aan accessoires ten behoeve van pneumatische aandrijvingen en geautomatiseerde afsluiters. Hierdoor kunnen ze samen met de kennis en jaren lange expertise van VAPO Techniek BV maatwerk bieden voor uw toepassing. Zie ook website: www.bar-gmhb.de Socla vlinderkleppen op voorraad bij VAPO Techniek BV Zowel Valpes als bar vallen beide onder de Watts groep even als de Socla vlinderkleppen. Vanuit
03-01-2019  |  3357x  |  Kort nieuws  | 
ARCHIEF
JAN
2019
DEC
2018
NOV
2018
OKT
2018
SEP
2018
AUG
2018
JUL
2018
JUN
2018
MEI
2018
APR
2018
MRT
2018
FEB
2018
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren