Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Berichten mei 2018

Plaats uw bericht
Vlaamse investering zonnespiegels
Vlaamse investering zonnespiegels
De Vlaamse regering heeft op voorstel van de Vlaamse minister voor Energie Tommelein € 819.000 investeringssteun beloofd aan een zonnespiegelproject. Het bedrijf Azteq zal drie spiegel-proefinstallaties opstellen in Oostende, Genk en Antwerpen. De spiegels werken als volgt: door het zonlicht via parabolische spiegels te concentreren, komt hoogwaardige warmte vrij met temperaturen die veel hoger liggen dan bij bijvoorbeeld een zonneboiler. Hoogwaardige warmte is nodig bij industriële processen. Azteq maakt gebruik van drie proefopstellingen die tussen de 1.260 en 1.390 MWh groene energie per jaar gaan produceren. De locaties zijn tactisch gekozen. De zonnespiegel in Oostende wordt gebouwd op een oud industrieterrein en het naastgelegen chemiebedrijf Proviron neemt de warmte af. Voor het productieproces van het bedrijf is 260°C benodigd. In Antwerpen is het havenbedrijf ADPO uit Kallo afnemer. Dit bedrijf gebruikt de zonnewarmte voor de opslag van verwarmde vloeistoffen.
31-05-2018  |  4172x  |  Kort nieuws  | 
Nauwkeurige doorstroommetingen met single-use flowmeters Als elke druppel telt
Nauwkeurige doorstroommetingen met single-use flowmeters
Als elke druppel telt Binnen (bio)farmaceutische bedrijven, de voedingsindustrie en de hightech-sector kom je steeds meer single use-componenten tegen. Je kunt dan denken aan tubing, connectoren en complete assemblies. Maar wist je dat er ook steeds vaker single-use instrumentatie wordt ingezet? Om kosten te drukken en tijd te besparen worden single-use turbineflowmeters en regelsystemen voor peristaltische en membraanpompen ingezet. Die worden vooraf geassembleerd met tubing en steriel gemaakt. Dit maakt de CIP en SIP (Cleaning In Place en Steaming in Place) stappen in het proces – die heel tijdrovend en arbeidsintensief zijn – overbodig. Met single-use flowmeters kun je nauwkeurige doorstroommetingen uitvoeren. Ze worden toegepast voor metingen van neutrale, agressieve, ondoorzichtige en heldere vloeistoffen met een waterige viscositeit. Het meetgebied ligt tussen 0,03 en 40 liter/minuut. Daarnaast zijn er single-use oplossingen voor kritische doseerapplicaties. De combinatie van
31-05-2018  |  4887x  |  Insight  | 
’s Werelds eerste zelfkalibrerende thermometer Endress+Hauser wint Hermes Award
’s Werelds eerste zelfkalibrerende thermometer
Endress+Hauser wint Hermes Award Endress+Hauser is door de Hannover Messe bekroond met de prestigieuze Hermes technologie-award voor de iTHERM TrustSens, ’s werelds eerste zelfkalibrerende temperatuuropenemer voor industriële toepassingen. De compacte thermometer iTHERM TrustSens is speciaal ontworpen voor hygiënische en aseptische toepassingen in de voedingsmiddelen- en life science industrie. Doordat de sensor zichzelf tijdens de productie automatisch en geheel traceerbaar kalibreert, wordt de kans op ongedetecteerde afwijkingen geëlimineerd, met maximale productveiligheid en procesefficiëntie als resultaat. Dankzij de geïntegreerde Heartbeat-technologie is het mogelijk om instrumenten doorlopend te diagnosticeren en te verifiëren zonder het proces te onderbreken. Ontwikkelaars maken gebruik van natuurkundig fenomeen Het hart van de iTHERM TrustSens wordt gevormd door een geïntegreerde referentiesensor. De ontwikkelaars hebben gebruik gemaakt van het natuurkundige fenomeen van het ‘Curie-punt’:
31-05-2018  |  5833x  |  Productnieuws  | 
Heeft u het perfecte tankweegsysteem?
Heeft u het perfecte tankweegsysteem?
Wegen is doorgaans de beste technologie voor voorraadcontrole in tanks, silo’s, vaten, reactoren en hoppers. De nauwkeurigheid van uw tankweegsysteem is niet alleen afhankelijk van de weegsensor, maar ook van de juiste selectie van alle onderdelen en het tankontwerp zelf. Is uw tankweegsysteem wel geschikt voor uw tankontwerp? De ‘Weighing Components Selector’ van Mettler toledo biedt u een lijst van passende onderdelen en specifieke aanbevelingen voor uw tankinstallatie waarmee u uw tankweegproces vereenvoudigd. Met de hulp van een sales specialist berekenen wij van alle onderdelen van uw weegsysteem, zoals load cells, indicatoren en junction boxes, de impact op de prestaties van uw weegsysteem. Het gratis consult wordt voor u samengevat in een handig rapport om de optimalisatie van uw tankweegsysteem te ondersteunen. In het rapport vindt u onder andere terug: De impact van alle onderdelen van uw tankweegsysteem op de meetonzekerheid. Een
31-05-2018  |  4792x  |  Kennisbijdrage  | 
ATEX en IECEx certificering voor Bartec
ATEX en IECEx certificering voor Bartec
Bartec is er in geslaagd om met DEKRA de productcertificering voor explosieveilige elektrische controle- en distributiepanelen op de laatste stand der techniek te brengen. Dat betekent gecertificeerd volgens de nieuwste IEC 60079-0: 2017 (Ed 7.0). Deze norm is nog niet als Europa Norm uitgegeven en dus nog niet in de Official Journal van de EU opgenomen. Voor het IECEx certificaat is de norm direct toegepast, voor het ATEX certificaat zowel de (oude) EN norm als de nieuwste IEC editie. Dit werkt vooruitstrevend. Zodra de nieuwe norm in de Official Journal verschijnt kan Bartec, voor nieuwe leveringen, zelf de EU Conformiteitsverklaring aanpassen.
30-05-2018  |  4303x  |  Kort nieuws  | 
Wat doe je aan lekkage rond filters? Gerard de Ruiter is producten applicatiespecialist bij Hitma Filtratie. (Foto: Hitma)
Wat doe je aan lekkage rond filters?
Gerard de Ruiter is producten applicatiespecialist bij Hitma Filtratie. (Foto: Hitma) Het is logisch dat de kwaliteit van een vloeistof in de fase na het filter afhankelijk is van de efficiëntie van de filters in de installatie. Deze kwaliteit neemt sterk af als er sprake is van lekkage rondom het filter. Die lekkage kan veroorzaakt worden door de constructie van het filterelement en het filterhuis. Als je relatief grote vuildeeltjes in het gefilterde product vindt, dan is het goed mogelijk dat je te maken hebt met lekkage om het filterelement. Hoe kan dit onstaan? Bij wisseling van filterelementen kan het filter verkeerd gemonteerd zijn. Met name dubbel open einde filters zijn hier gevoelig voor. Soms veroorzaakt de afdichtingsconstructie van het filterelement het probleem (crushseal, platte ring afdichting). Of de constructie van het filterhuis is de reden van de lekkage (draadstangconstructie met dopmoer, type borgplaat). Heb je de oorzaak eenmaal achterhaald, hoe los je het lekkageprobleem dan op? Dat kan op verschillende manieren.
24-05-2018  |  5175x  |  Insight  | 
Yara werkt (al) aan energietransitie
Yara werkt (al) aan energietransitie
Yara Sluiskil is op zoek naar alternatieven voor het Groningse aardgas, nu de levering aan de procesindustrie binnen vier jaar wordt stopgezet. Minister Wiebes (EZ) heeft industriële grootverbruikers hier onlangs per brief van op de hoogte gesteld. Het aardgas, waarvan Yara grootverbruiker is, is nodig voor de bereiding van waterstof, een basisingrediënt voor de ammoniakproductie. De Zeeuwse onderneming is met de overheid in gesprek over het hoog- en laagcalorisch gas, maar ook zijn er contacten gelegd met de Belgische kustplaats Zeebrugge om in de toekomst eventueel Noors gas te kunnen gebruiken; de daarvoor benodigde pijpleiding is reeds aanwezig. Het Noorse gas kan, door de afwijkende samenstelling, echter niet ‘zo maar’ worden gebruikt. Het gas uit Groningen bevat ongeveer 15 procent stikstof en beschikt over een lagere verbrandingswaarde dan dat uit Noorwegen. De industriële procesapparatuur, die is ingesteld op de Groningse parameters, zal daar dus op moeten worden aangepast.
23-05-2018  |  4196x  |  Kort nieuws  | 
CIP zonder chemicaliën en heet water Ozon-reiniging in de voedingsmiddelenindustrie
CIP zonder chemicaliën en heet water
Ozon-reiniging in de voedingsmiddelenindustrie De voedingsmiddelenindustrie staat voor een aantal uitdagingen om verder te optimaliseren naar een meer duurzame en milieuvriendelijke productie. Dit omvat o.a. reductie van het gebruik van chemicaliën, waterverbruik en energiebehoud. OzoneTech loopt voorop in de ontwikkelingen door een innovatieve technologie aan te bieden die ecologische oplossingen biedt en tegelijkertijd de winstgevendheid en productkwaliteit verbetert. OZON- technologie kan worden gebruikt in plaats van desinfecterende chemicaliën en wordt geïntegreerd in een huidig Clean-In-Place (CIP) systeem. Reinigingscycli kunnen aanzienlijk worden verkort. OZON is een ook perfecte vervanging van desinfectie met heet water, waardoor frequente warmte-uitzetting van leidingen, verbindingen en tankaansluitingen wordt voorkomen evenals de aanschaf van instrumentatie vereenvoudigd.Bij het gebruik van een OzoneTech Systeem voor CIP reiniging worden de leidingen ook gegarandeerd 100% effectief ontsmet en alle bacteriën
17-05-2018  |  4315x  |  Kort nieuws  | 
Oplossingen voor de procesindustrie in Virtual Reality
Oplossingen voor de procesindustrie in Virtual Reality
In de voedingsmiddelen, (petro)chemie en andere procesindustrieën is het een constante uitdaging om verbeteringen in het productieproces te realiseren. Welke (nieuwe) componenten, producten, machines en installaties zijn er op de markt? In het project Experiencing Solutions op de Industrial Processing beurs (2-5 oktober 2018 in de Jaarbeurs Utrecht) kunnen bezoekers laagdrempelig probleemoplossende technieken ervaren in Virtual Reality en bovendien met deskundigen daarover van gedachten wisselen. In de virtuele industriële omgeving bevinden zich een filtratiesysteem, afvulmachine, compressor en een totale installatie (voor de voedingsmiddelenindustrie). Met ieder onderdeel kunt u de interactie aangaan en de voordelen ervaren wat deze producten en systemen voor het proces opleveren. Het VR-project wordt mogelijk gemaakt door Aerzen Nederland B.V., Gronfa Procestechniek B.V., HiFlux Filtration en Tetra Pak Processing Systems B.V. U kunt zich aanmelden in de registratiemodule
17-05-2018  |  4530x  |  Kort nieuws  | 
Veilig verzamelen van chemisch afval
Veilig verzamelen van chemisch afval
Een nieuwe trend in veilig werken op het lab zijn voorzieningen voor het veilig verzamelen van chemisch afval. Medewerkers zich snel en gemakkelijk ontdoen van chemicaliën die vrijkomen bij de monstervoorbereiding en tijdens analyses. Neusje van de zalm op dit gebied is een kabinet dat ergonomie combineert met een beschermende ventilatietechniek en blootstelling aan dampen minimaliseert. Een stuk of wat containers in een zuurkast voor de afgedankte chemicaliën. Een krabbel erop wat erin zit. Soms niet eens voorzien van een dop, maar ‘afgesloten’ door een prop watten. Veel labs kiezen voor deze pragmatische oplossing om zich van hun chemisch afval te ontdoen. Soms staan de containers zelfs gewoon op de labtafel. Veilig is anders. Steeds meer labs beseffen dat het zo niet langer kan. De risico’s voor de medewerkers zijn te groot, terwijl het afval zelf ook niet veilig staat en een gevaar vormt voor de omgeving. Er komen dampen uit vrij, de containers kunnen omvallen
16-05-2018  |  5027x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. gaat volop voor ‘Factory of the future’
M.I.P. gaat volop voor ‘Factory of the future’
M.I.P., producent van composieten tanks en silo’s uit Rijkevorsel, sprak bij de start van het nieuwe jaar de ambitie uit om te transformeren tot een ‘Factory of the Future’. Zo wil het bedrijf niet alleen de eigen groei blijven verzekeren voor de toekomst. De medewerkers van M.I.P. mikken ook op de begeerde ‘Factory of the Future’ award van Made Different om aantoonbaar future-proof te zijn, Hoe dat gebeurde, lees je hieronder… Volgens Maikel Elst, C.E.O. bij M.I.P. begint alles met een visie. Vanuit een toekomstgericht doel wil hij M.I.P. laten groeien tot een bedrijf dat bestaansrecht heeft op langere termijn, duurzame winst maakt, een voorsprong kan nemen op de concurrentie, medewerkers een stabiele basis geeft en de eigen waarde vergroot zodat er ruimte is voor nieuwe investeringen. Nieuwe koers Focus komt er niet zomaar. In 2006 ging het goed fout bij toenmalig silofabrikant Mertens, nu M.I.P. Statische elektriciteit veroorzaakte een felle brand die
16-05-2018  |  4792x  |  Kort nieuws  | 
Emerson breidt toepassingen ASCO™ 298 serie afsluiters uit waardoor selectie en standaardisatie eenvoudiger wordt
Emerson breidt toepassingen ASCO™ 298 serie afsluiters uit
waardoor selectie en standaardisatie eenvoudiger wordt Een wijziging in het ontwerp van de ASCO PN40 298 serie afsluiters zorgt ervoor dat er een breder spectrum aan applicaties geschikt is, waardoor het voor de gebruiker ook makkelijker is een keuze te maken. De nieuwe PEEK en metalen op metalen zittingen zijn geschikt voor hoge temperatuur (stoom) toepassingen, zoals die te vinden zijn in bandenpersen. De nieuwe versie met PTFE klepmateriaal is voor toepassingen waarbij chemische compatibiliteit vereist is. Deze twee nieuwe versies zorgen voor een uitbreiding van het bestaande programma waardoor snelle en efficiëntere selectie mogelijk is en er meer toepassingsmogelijkheden optreden. Geroemd om zijn betrouwbaarheid in zware omstandigheden, reduceert de ASCO serie 298 de kans op stilstand van uw processen.
16-05-2018  |  8447x  |  Productnieuws  | 
Fluiconnecto in uitzending RTLZ  Ontzorgen is het sleutelwoord
Fluiconnecto in uitzending RTLZ
Ontzorgen is het sleutelwoord In de uitzending van Doe Maar Duurzaam geeft Fluiconnecto een kijkje achter de schermen. En wordt duidelijk hoe een breed aanbod van advies, producten en service op locatie de klant helpt zijn materieel of machinepark draaiende te houden. ”De uitzending geeft een goede indruk hoe we zowel grote als kleinere klanten totaaloplossingen bieden. Om continu dat veilige gevoel te houden, om te weten dat er een organisatie achter hen staat die hen ontzorgt”, vertelt Rob van Leeuwarden, algemeen directeur van Fluiconnecto Benelux. Duurzame oplossingen Het thema van de uitzending wordt duidelijk zichtbaar wanneer het gaat over preventief onderhoud en Risk Based Inspection. Met flui-ID Hose Management biedt Fluiconnecto een uitgebreid programma dat inspeelt op de toenemende vraag naar duurzame oplossingen.
15-05-2018  |  4409x  |  Kort nieuws  |   | 
Ozon- en elektrolyse-installatie opIFAT 2018 Ozoninstallatie Ozonfilt® OZVb en elektrolyse-installatie Chlorinsitu® IIa
Ozon- en elektrolyse-installatie opIFAT 2018
Ozoninstallatie Ozonfilt® OZVb en elektrolyse-installatie Chlorinsitu® IIa De IFAT is de wereldwijd toonaangevende beurs voor waterbehandeling, afvalwaterbehandeling en grondstofwinning. Deze beurs is van 14 tot en met 18 mei in München. Het is vanzelfsprekend dat ProMinent daar ook aanwezig zal zijn. In hal A3 vindt u bij stand 451/550 ’Pure & Safe’ oplossingen voor het desinfecteren en de behandeling van water. Met regelmatige live presentaties stellen we de voordelen van onze producten live bij onze stand voor. Voor effectieve desinfectie bij een laag gebruik van chemicaliën, kunt u de Ozoninstallatie Ozonfilt® OZVb en elektrolyse-installatie Chlorinsitu® IIa op onze stand bekijken. Maak van de gelegenheid gebruik en vraag onze experts ter plekke om een persoonlijk advies.
15-05-2018  |  4308x  |  Kort nieuws  | 
Fusie Egger pumps België en Nederland en verhuizing
Op 1 mei 2018 zijn het Belgisch en Nederlands filiaal van Egger pumps gefusioneerd tot Egger Turo Pumps Belgium. Hierdoor verdwijnt het filiaal in Nederland alle activiteiten worden overgenomen door Egger Turo Pumps Belgium. Op 1 maart 2018 is het Belgische filiaal, zijnde Egger Turo Pumps Belgium bvba verhuist naar een nieuw pand in Dilbeek, België. Johan Kempeneer blijft de contactpersoon voor technische vragen en prijs aanvragen voor pompen en regelkleppen.
14-05-2018  |  4959x  |  Kort nieuws
Lage vloeistof-flows meten met ultrasone golven Hoe zit het met ultrasone flowmeters voor debieten kleiner dan 1500 ml/min of zelfs 200 ml
Lage vloeistof-flows meten met ultrasone golven
Hoe zit het met ultrasone flowmeters voor debieten kleiner dan 1500 ml/min of zelfs 200 ml Door de complexiteit van de fysica en technologie bestaan er voor dit specifieke flowbereik weinig meetprincipes, vooral wat ultrasone flowmeters betreft. De grote uitdaging was dus om een oplossing te vinden voor het gebruik van ultrasone golven in pijpen met een hele kleine diameter. Bronkhorst is erin geslaagd om in nauwe samenwerking met TNO een innovatief instrument met Ultrasonic Wave Technology te ontwikkelen. Deze technologie wordt toegepast in de nieuwe ES-FLOW ultrasone flowmeter om vloeistofvolumedebieten tussen 4 en 1500 ml/min te meten, onafhankelijk van de dichtheid, temperatuur en viscositeit van de vloeistof en met een nauwkeurigheid van 1% bij een snelheid van ± 1 ml/min. De vloeistofmeting wordt verricht in een rechte, roestvrijstalen buis met een binnendiameter van 1,3 mm zonder obstakels of loze ruimtes. Ultrasonic wave technology Aan de buitenkant van de sensorbuis bevinden zich meerdere transducerschijfjes die door middel van radiale
14-05-2018  |  4636x  |  Kort nieuws  |   | 
Vloeistoffen uit vaten en IBC’s proactief opvangen Rigid Lock Quickberm
Vloeistoffen uit vaten en IBC’s proactief opvangen
Rigid Lock Quickberm Voor het proactief opvangen van vrijgekomen vloeistoffen uit vaten en IBC’s bieden we u de herbruikbare, lichtgewicht, maar toch robuuste Rigid Lock Quickberm aan, die uitermate gebruiksvriendelijk is en makkelijk op te stellen. De zijkanten van het systeem zijn inklapbaar zodat vorkheftrucks kunnen in- en uitrijden. Daarna kunnen ze snel en makkelijk terug worden rechtgezet om vrijgekomen vloeistoffen op te vangen. Verhoog de conformiteit Met de Rigid Lock Quickberm kunt u uw conformiteit met de Europese Kaderrichtlijn Water (2000/60/EG) verbeteren. Deze richtlijn werd in diverse nationale normen en regelgevingen opgenomen om watervervuiling te voorkomen. Dit opvangsysteem ondersteunt ook punt A.4.7 in bijlage 1 van de ISO 14001-norm inzake paraatheid en reactie bij noodsituaties. Volgens deze norm moeten bedrijven een noodplan hebben om vrijgekomen vloeistoffen op te vangen en te absorberen. Verbeter de veiligheid in de werkplaats Slip- en valpartijen
11-05-2018  |  5518x  |  Productnieuws  | 
IBC Kantelaars voor totale lediging van uw IBC-container Verspil geen kostbare inhoud
IBC Kantelaars voor totale lediging van uw IBC-container
Verspil geen kostbare inhoud Stop verspilling, begin met kantelen. Haal het maximale uit uw IBC container met de IBC kantelaar, dé oplossing om uw IBC helemaal te ledigen zonder kostbare inhoud te verspillen en de veiligheid op de werkvloer te verhogen. Deze IBC vatenkantelaar helt de IBC container schuin zodat ook het laaste restje product er goed uit kan lopen. De IBC kantelaar begint automatisch te kantelen wanneer de tank 35% niveau bereikt. Wanneer een product viskeuzer is of meer druk is gewenst kan er worden gekozen voor een sneller kantelpunt op 55% resterende tankinhoud. De IBC kiepers kunnen worden uitgerust met poten, heftruckmodule of wielen. De kantelaar worden geplaatst; direct op de vloer, een lekbak of op een frame / standaard. De IBC container kantelaars hebben een draagvermogen van 2000 kg.
03-05-2018  |  13004x  |  Productbeschrijving  |   | 
E.D.&A. krijgt kwaliteitslabel Best Managed Company
E.D.&A. krijgt kwaliteitslabel Best Managed Company
Kalmthout (BE) – E.D.&A. een Kalmthouts bedrijf dat electronica ontwikkelt en produceert, mocht afgelopen vrijdag het kwaliteitslabel Belgium’s Best Managed Company ontvangen. E.D.&A. staat voor Electronics, Development & Assembly. Het bedrijf ontwikkelt en produceert elektronica op maat van de klant, voornamelijk voor machine- en apparatenbouwers. Het label werd uitgereikt door Deloitte Private en Econopolis aan Belgische privéondernemingen die erin slagen om een heldere strategie, sterke competenties, betrokkenheid bij het bedrijf en duurzame groei te combineren. Over E.D.&A. “Ons bedrijf werd in 1981 opgericht door mijn ouders en stelt nu 75 mensen te werk”, zegt Gert D’Handschotter, Managing Director E.D.&A. We zijn bijzonder verheugd dat we het kwaliteitslabel van Belgium’s Best Managed Company als één van de eerste in België mogen dragen. Dit is een erkenning voor de jarenlange inzet door het hele team. Samenwerking, innovatie, kwaliteitsbewustzijn, klantgericht
03-05-2018  |  5267x  |  Kort nieuws  | 
Gpi bouwt on site demiwater opslagtank voor Dow Chemicals Een 3995 m3 demiwatertank op locatie in Terneuzen gebouwd
Gpi bouwt on site demiwater opslagtank voor Dow Chemicals
Een 3995 m3 demiwatertank op locatie in Terneuzen gebouwd Gpi heeft voor Dow Chemicals in Terneuzen een 3995m3 demiwatertank op locatie mogen bouwen volgens API650 richtlijnen. De vlakbodemtank is een opslagsilo voor de opslag van demiwater voor onze klant in de chemische sector. Het project omvat een tank met een inhoud van 3995 m³, een diameter van ruim 19 meter en een totale hoogte van ca. 18 meter. Het totale gewicht van de tank bedraagt 82.000 kg. Deze tank is op locatie bij onze klant in Terneuzen geproduceerd met behulp van met onze locatiebouwmachine. Onze unieke Coilbuilding machine werkt met behulp van een innovatief vijzelsysteem. De tank is vervaardigd uit het hoogwaardige Duplex 2205 materiaal met een 3.2 materiaal certificering. Dit betekent dat het materiaal door zowel de producent als door een onafhankelijke derde partij is gekeurd en daarmee voorzien is van onafhankelijke verificatie van de materiaalconformiteit. Daarnaast is de tank uitgevoerd met een self supporting domed roof geheel conform de
03-05-2018  |  6195x  |  Kort nieuws  | 
360 graden camera zorgt voor efficiënter productieproces
360 graden camera zorgt voor efficiënter productieproces
Schroeftransporteurs zijn maatwerk. Voor de engineering van Van Beek is het belangrijk dat de locatie waar de machine komt te staan duidelijk in kaart gebracht is. Om dat inzicht te verbeteren heeft Van Beek een nieuw hulpmiddel: de 360 graden camera. De camera maakt, zoals de naam al zegt, een 360 graden beeld van de locatie. De virtuele omgeving is op een groot computerscherm terug te zien en met de muis of touchscreen kun je ‘rondkijken’. Aanvulling voor engineering De camera is geen vervanging, maar een aanvulling voor de engineering. “Het is een tool om uiteindelijk fouten of onwetendheid tijdens het ontwikkeltraject te vermijden”, vertelt Joram van der Heijden, sales engineer bij Van Beek. “Ook zien we details die belangrijk zijn. Zo kunnen we meedenken met onze opdrachtgever.” Probleemoplossing Voorheen gebruikte Van Beek voornamelijk de klassieke rolmaat en statische foto’s. “De engineer werkt alles uit en houdt rekening met wat hij kan
02-05-2018  |  3853x  |  Kort nieuws  | 
Global Market Leadership Award voor Endress+Hauser Frost & Sullivan kent de  Award toe voor de elektromagnetische flowmeter
Global Market Leadership Award voor Endress+Hauser
Frost & Sullivan kent de Award toe voor de elektromagnetische flowmeter Endress+Hauser heeft inmiddels meer dan twee miljoen elektromagnetische flowmeters geproduceerd en is hiermee marktleider op het gebied van dit meetinstrument. Na uitvoerig marktonderzoek en het vergelijken van verschillende concurrerende bedrijven heeft marktonderzoeks- en adviesbureau Frost & Sullivan de Global Market Leadership Award toegekend aan Endress+Hauser. Dit gebeurde tijdens het uitreikingsgala van Frost & Sullivan in Californië. “Endress+Hauser dankt zijn succes aan zijn sterke klantgerichtheid en een groot innovatievermogen,” aldus Dr. Rajender Thusu, Industry Analist bij Frost & Sullivan. Het bedrijf zet sterk in op investeringen in onderzoek en productontwikkeling om klanten oplossingen te kunnen bieden op het gebied van meetapparatuur voor vloeistoffen. Frost & Sullivan prees de manier waarop Endress+Hauser samenwerkt met klanten. “Ons doel is ervoor te zorgen dat klanten hun processen op een betrouwbare, veilige, duurzame en voordelige manier kunnen
02-05-2018  |  4083x  |  Kort nieuws  | 
Packo Surface Treatment voor Roestvast Staal
Oppervlaktebehandelingen voor Roestvast Staal (inox) Behandelingen voor : hoge corrosieweerstand, hoge reinigbaarheid, hoge weerstand tegen aankleven, lage ruwheid, hoge slijtvastheid, anti-koudlas en fretting, lage wrijvingscoëfficiënt, hygiënisch en bacterie-werend, voorkomen van MIC, voorkomen van product-verkleuring en zwartafgifte, voorkomen van smaakbederf, … voor zowat alle industrietakken. Vertel ons over uw probleem, Packo heeft wellicht reeds een oplossing voor u. U kunt bij Packo Surface Treatment terecht voor micro-ontbramen, parelstralen, peening, nat stralen, elektro-polijsten, micro-ondulatie, amorfiseren, derouging, beitsen en passiveren, ontzwarten, E-polidur harden, mechanisch polijsten, op ruwheid brengen, spiegelpolijsten, revisie van gebruikt materiaal, Ra-metingen en certificatie, studie en advies. Let us optimize your surface. Clever Surface Solutions for clever users.
02-05-2018  |  4472x  |  Kort nieuws
ARCHIEF
MEI
2018
APR
2018
MRT
2018
FEB
2018
JAN
2018
DEC
2017
NOV
2017
OKT
2017
SEP
2017
AUG
2017
JUL
2017
JUN
2017
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren