FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kort nieuws
05-02-2019  |  1529x
Deel dit bericht
Nieuwe lijn Schneider Electric-druktransmitters

Hitma Instrumentatie op M+R beurs in Antwerpen

Hitma Instrumentatie is 27 en 28 maart aanwezig op de M+R beurs in Antwerpen (stand 1-A011). De M+R is het grootste evenement in de Benelux op het gebied van procesinstrumentatie voor E&I-engineers, plant managers of technische managers. Aan de beurs doen 80 exposanten mee. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan masterclasses over o.a. gasdetectie.

Instrumentatie voor industriële toepassingen
Op de stand van Hitma Instrumentatie komt de bezoeker alles te weten over het gamma meet- en regelinstrumenten van fabrikanten als Kimo, Barksdale, Schneider Electric, MSA / General Monitors en Dwyer. HITMA Instrumentatie levert een breed pakket gecertificeerde producten speciaal ontwikkeld voor industriële toepassingen, zoals:

- detectie van agressieve gassen en vloeistoffen
- vlamdetectie
- explosieveilige drukbewaking voor leidingen
- explosieveilige niveaumeting van (opslag)tanks
- explosieveilige veld- en paneelindicators
- explosieveilige flowdetectie voor vloeistofleidingen en ventilatiekanalen

Nieuwe lijn Schneider Electric-druktransmitters
Hitma presenteert op de M+R naast de bekende producten van het bedrijf, ook nieuwe instrumentatie-lijnen zoals de serie druktransmitters van Schneider Electric. Deze productlijn volgt de Foxboro S-serie drukopnemers IDP10S / IGP10S / IAP10S op. Uniek aan de instrumenten is dat één transmitter maar liefst 11 kalibratiecurves in het drukbereik van 0-414 bar bevat. Hierdoor kunnen de druktransmitters worden ingezet voor een breed scala aan meetbereiken. Dit heeft als groot voordeel dat niet langer voor meerdere drukbereiken transmitters op voorraad hoeven liggen als er in een proces verschillende drukken voor komen. Hierdoor bespaart de eindgebruiker aanzienlijk op de voorraadkosten. De transmitters zijn TÜV Safety SIL2-gecertificeerd.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde beurs

Gerelateerde berichten

Mechanische versus niet-mechanische flowmeters Ronald Vonk, Specialist procesinstrumentatie bij Hitma
Mechanische versus niet-mechanische flowmeters
Ronald Vonk, Specialist procesinstrumentatie bij Hitma Insteekdebietmeters zijn een uitstekend alternatief voor in-line debietmeters. Ze zijn goedkoper en je kunt ze eenvoudiger installeren. Maar hoe weet je welk type insteek-flowmeter je het beste kunt kiezen? Er zijn twee soorten debietmeters die je invoegt in een leiding: mechanische en niet-mechanische. Het verschil zit in de manier waarop ze doorstroming meten. Mechanische insteekdebietmeters meten vloeistofstromen met een rotor, waaier of turbine. Het functioneren is afhankelijk van de constante beweging van die rotor, waaier of turbine. Als deze niet correct roteert, wordt de stroom niet nauwkeurig gemeten. Dit kan leiden tot hogere kosten en meetfouten. Een niet-mechanische in-line (elektro)magnetische debietmeter kan dan uitkomst bieden. Elektromagnetische flowmeters berekenen doorstroming met een elektrodesensor die geďnduceerde spanning meet en converteert naar snelheid en stroomsnelheid. Deze debietmeters vragen minimaal onderhoud en hebben door het ontbreken
04-12-2018  |  2171x  |  Insight  | 
Gratis Dwyer-catalogus editie 2019 nu verkrijgbaar
Gratis Dwyer-catalogus editie 2019 nu verkrijgbaar
De nieuwe Dwyer Instrumentatie-catalogus is vanaf nu verkrijgbaar bij Hitma. Het boek telt meer dan 500 pagina’s en bevat het complete assortiment meet- en regelproducten van Dwyer Instruments, inclusief 15 innovaties. De producten zijn overzichtelijk onderverdeeld in de rubrieken: • druk • temperatuur • test & data • luchtkwaliteit • doorstroming • niveau • procesbeheersing • afsluiters Alle instrumenten zijn voorzien van duidelijke technische specificaties en maatschetsen. Daarnaast zijn in de catalogus nieuwe producten extra uitgelicht. Bij veel producten zijn ook applicatievoorbeelden opgenomen. De gratis Dwyer-catalogus kan aangevraagd worden via de Hitma Instrumentatie-website.
10-10-2018  |  2243x  |  Kort nieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel