FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
16-05-2018  |  1572x
Deel dit bericht

M.I.P. gaat volop voor ‘Factory of the future’

M.I.P., producent van composieten tanks en silo’s uit Rijkevorsel, sprak bij de start van het nieuwe jaar de ambitie uit om te transformeren tot een ‘Factory of the Future’. Zo wil het bedrijf niet alleen de eigen groei blijven verzekeren voor de toekomst. De medewerkers van M.I.P. mikken ook op de begeerde ‘Factory of the Future’ award van Made Different om aantoonbaar future-proof te zijn, Hoe dat gebeurde, lees je hieronder…


Volgens Maikel Elst, C.E.O. bij M.I.P. begint alles met een visie. Vanuit een toekomstgericht doel wil hij M.I.P. laten groeien tot een bedrijf dat bestaansrecht heeft op langere termijn, duurzame winst maakt, een voorsprong kan nemen op de concurrentie, medewerkers een stabiele basis geeft en de eigen waarde vergroot zodat er ruimte is voor nieuwe investeringen.

Nieuwe koers
Focus komt er niet zomaar. In 2006 ging het goed fout bij toenmalig silofabrikant Mertens, nu M.I.P. Statische elektriciteit veroorzaakte een felle brand die de drie productiehallen van het bedrijf volledig in de as legde. Een nachtmerrie, die uiteindelijk wel een kans bleek voor de toekomst. Het nieuwe management stippelde opnieuw de koers uit, ging werken met dealers en boorde nieuwe markten aan (zie foto). Deze nieuwe tactiek en dit grondig marktonderzoek werkten, want het bedrijf is nog steeds in volle expansie. Door de stijgende vraag werd inmiddels ook een tweede fabriek geopend in het Nederlandse Moerdijk.

M.I.P. koestert talent
Groeien doe je natuurlijk niet alleen. Omdat M.I.P. het heel belangrijk vindt het beste uit mensen te halen, volgen alle werknemers jaarlijks tal van opleidingen. Van vakgerichte tot persoonlijke opleidingen. Zo is er bijvoorbeeld opleiding gegeven in Lean Management en zijn we gestart met 5S implementatie. Onze werknemers zijn zich, door middel van de Lean opleiding, bewust geworden van hun werkomgeving. Daarnaast is algemene open communicatie erg belangrijk om mensen goed te doen samenwerken. De nieuwe eigen M.I.P.-app draagt hier aan bij.

Werken aan de toekomst
Dat het werkt, bewijzen de verbeterde doorlooptijden en verhoogde omzet. Volgend punt op de agenda is een optimale voorraadbeheersing.
Om zich te transformeren tot een heuse ‘Factory of the Future’ is het nodig om op zeven gebieden ontwikkelingen aan te tonen. We voeren momenteel diverse haalbaarheidsstudies uit die revolutionair zijn in onze sector. We stimuleren zelfsturende teams en zullen er alles aan doen om onze operators te transformeren naar procesengineers die kunnen werken met een robot. Een laatste voorbeeld is dat we zoveel mogelijk maatwerk omvormen tot standaardproducten. Denk hierbij aan de ladders die nodig zijn bij elke silo die we produceren. Momenteel wordt voor elk project een ladder op maat voorzien. Door dit te standaardiseren, kunnen we meer ‘one-piece-flow’ werken en onze doorlooptijden verkorten.

Of het bedrijf ook de begeerde ‘Factory of the Future Award’ in de wacht kan slepen, zullen we in 2021 weten. Wordt vervolgd.
 

Bedrijfsinformatie

M.I.P. nv
M.I.P. nv
M.I.P. is dé leverancier van duurzame opslagsystemen in glasvezelversterkte kunststof (GVK). M.I.P. biedt totaaloplossingen voor de opslag van complexe vloeistoffen en vochtgevoelige vaste stoffen. M.I.P. voert kwaliteit hoog in het vaandel. Ons team staat garant voor een snelle levering en begeleidt elk project van ontwerp over engineering tot en met levering en plaatsing. M.I.P. is ISO 9001:2015 en VCA** gecertificeerd. M.I.P. is meer dan alleen een fabrikant van silo’s en opslagtanks in glasvezelversterkte kunststof (GVK). Door continu te investeren in de ontwerp- en engineeringskennis, kwaliteit, productieprocessen en dienstverlening heeft M.I.P. zich ontwikkeld tot een full-service partner voor haar klanten. M.I.P. realiseert zowel maatwerkoplossingen als hele turn-key projecten voor klanten uit diverse sectoren. M.I.P. is dé partner om al vanaf de plannings- en ontwerpfase met u mee te denken. De engineers zijn namelijk specialisten in opslagtechnologie en kunnen u helpen om de juiste keuzes te maken voor de opslag van uw kostbare materialen. Daartoe werkt M.I.P. ook nauw samen met haar grondstofleveranciers voor GVK en de diverse harsen, zodat elke keer de optimale keuze gemaakt kan worden. Ons ontwerpteam werkt daarnaast ook nauw samen met u als klant en betrokken architecten en ingenieurs. Juist deze integrale aanpak resulteert in beter ontworpen, beter gefabriceerde en beter functionerende opslagsystemen. Met M.I.P. zijn uw opslagsystemen in goede handen!
Laatst bijgewerkt: 03-08-2018

Gerelateerde berichten

Start M.I.P. Mega Solutions in Moerdijk M.I.P. start nieuwe fabriek voor composieten tanks en silo’s met grote diameter
Start M.I.P. Mega Solutions in Moerdijk
M.I.P. start nieuwe fabriek voor composieten tanks en silo’s met grote diameter Industriële klanten van M.I.P. vragen steeds vaker om silo’s en tanks met een grotere diameter. Om aan deze stijgende vraag te kunnen beantwoorden, opent M.I.P. een nieuwe fabriek in Moerdijk voor de productie van composieten tanks en silo’s met een diameter tot 9 meter. De fabriek zal vanaf 2018 tanks en silo’s tot een diameter van 15 meter en een hoogte van 20 meter kunnen produceren. Groeiende interesse in composiet Traditioneel worden tanks en silo’s geproduceerd in staal. Dit is echter niet voor alle toepassingen geschikt, want agressieve vloeistoffen veroorzaken roestvorming en snelle veroudering van de tank. Vochtgevoelige droge stoffen hebben last van condensatie doordat staal een uitstekende geleider is van warmte en koude. Composiet – een mengsel van polyester hars, versterkt met glasvezel – blijkt zeer resistent tegen chemicaliën zoals zuren, logen en chlorides. Daarnaast is composiet isolerend, waardoor er minder sprake is van condensatie. Diverse
08-07-2017  |  3006x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. plaatst twee tanks voor marktleider schoonheidssector
M.I.P. plaatst twee tanks voor marktleider schoonheidssector
Voor een Franse producent die in de schoonheidssector marktleider is, heeft M.I.P. een nieuwe tank voor de opslag van primaire producten geleverd. Het bijzondere aan dit project is dat het om een dubbele tank gaat. Om plaats te winnen op de bedrijfssite van de klant, heeft de klant ervoor gekozen om twee tanks van 30m³ op elkaar te plaatsen.
10-01-2018  |  1886x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. leverde een tank van 60m³ en Ø3.500mm voor gist
M.I.P. leverde een tank van 60m³ en Ø3.500mm voor gist
M.I.P. leverde een tank van 60m³ en Ø3.500mm voor de opslag van gist. Meer specifiek gaat het om een tank op een GVK rokondersteuning en de tank heeft een geïsoleerde uitvoering op rok. Wilt u meer weten over de voordelen van composiet? Lees hieronder verder en ontdek ze: - Composiet is corrosiebestendig; - Composiet heeft een licht gewicht; - Composiet behoeft bijna geen onderhoud; - Composiet is impactbestendig; - Composieten opslagsystemen vragen geen hoge installatiekosten; - Composiet is antistatisch en niet-vonkend; - Composiet is ongevoelig voor condens; - Composiet heeft uitstekende temperatuurprestaties; - Composiet heeft een vrije vormgeving. Bezoek zeker ook onze website voor uitgebreidere informatie.
05-02-2018  |  1866x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. leverde 2 tanks van 50m³ voor glycerine en ijzerwater
M.I.P. leverde 2 tanks van 50m³ voor glycerine en ijzerwater
Voor één van de grootste leveranciers van bio-energie installaties in Europa, heeft M.I.P. in Vriezenveen 2 tanks van 50m³ geleverd voor de opslag van glycerine en ijzerwater. Beide tanks zijn uitgevoerd met een roerwerk, waardoor de producten regelmatig doorgeroerd kunnen worden. Omdat glycerine de neiging heeft om te gaan stollen bij een lage temperatuur, heeft M.I.P. één van de tanks geïsoleerd uitgevoerd met RVS verwarmingsspiralen in de tank. Hierdoor kan een gewenste constante temperatuur eenvoudig worden bereikt.
01-03-2018  |  1781x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. leverde een GVK opslagtank van 25m³
M.I.P. leverde een GVK opslagtank van 25m³
M.I.P. leverde een GVK tank voor pekelaanmaak met een opslagcapaciteit van 25m³ (linkse tank op de foto). In het verleden moest de klant constant manueel zoutzakken in de tank bijvullen. Dankzij de nieuw geleverde tank verloopt dit proces voortaan automatisch. De twee andere tanks op de foto zijn chemietanks.
09-04-2018  |  1626x  |  Kort nieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenControlpanel