FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
16-05-2018  |  1528x
Deel dit bericht
De nieuwe werkplek voor het veilig verzamelen van chemisch afval in gebruik

Veilig verzamelen van chemisch afval

Een nieuwe trend in veilig werken op het lab zijn voorzieningen voor het veilig verzamelen van chemisch afval. Medewerkers zich snel en gemakkelijk ontdoen van chemicaliën die vrijkomen bij de monstervoorbereiding en tijdens analyses. Neusje van de zalm op dit gebied is een kabinet dat ergonomie combineert met een beschermende ventilatietechniek en blootstelling aan dampen minimaliseert.

Een stuk of wat containers in een zuurkast voor de afgedankte chemicaliën. Een krabbel erop wat erin zit. Soms niet eens voorzien van een dop, maar ‘afgesloten’ door een prop watten. Veel labs kiezen voor deze pragmatische oplossing om zich van hun chemisch afval te ontdoen. Soms staan de containers zelfs gewoon op de labtafel. Veilig is anders. Steeds meer labs beseffen dat het zo niet langer kan. De risico’s voor de medewerkers zijn te groot, terwijl het afval zelf ook niet veilig staat en een gevaar vormt voor de omgeving. Er komen dampen uit vrij, de containers kunnen omvallen en er zijn risico’s op brand. Het kan slimmer en vooral veel veiliger. DENIOS heeft een kabinet ontworpen dat puur bedoeld is voor het veilig verzamelen van chemisch afval. Dit systeem biedt werkcomfort aan medewerkers en garandeert nette en veilige opslag van het afval zelf.

Vlam-dam
Deze oplossing voor het veilig verzamelen van chemisch afval is zo ontworpen dat labmedewerkers zich eenvoudig kunnen ontdoen van chemisch afval en zelf niet aan schadelijke dampen blootgesteld worden. De rvs-unit is voorzien van enkele gesloten bassins voor plaatsing van de afvalcontainers. Zij zijn afgesloten met deksels met daarop een speciale trechter met een vlam-dam en deksel om het afval in te schenken. Medewerkers openen het deksel, gieten hun chemisch afval in de juiste container, sluiten het deksel en klaar.

De basis van het ontwerp is de VARIO-Flow werkplek van DENIOS. Deze biedt bescherming tegen schadelijke dampen door middel van ejectortechniek (schone luchtsluiers). Het open front zorgt voor een maximale bewegingsvrijheid. Er is dus geen schuif-raam dat medewerkers in de weg zit bij het uitschenken van het chemisch afval in de afvalcontainers. Dankzij permanente ventilatie worden eventueel vrijkomende dampen van het chemisch afval bovendien continu afgevoerd. Zo blijft ook het laboratorium gevrijwaard van emissies. Containers staan veilig in de verdiepte bassins en kunnen nooit meer omvallen. Schoonmaken van de unit is eenvoudig. Deksel verwijderen, afvalcontainer eruit en het bassin kan gereinigd worden met een absorptiemiddel.

Monitoring
De niveaumeting van de afvalcontainer geschiedt door iSense monitoring, waarbij het restniveau digitaal wordt weergegeven op de achterwand, duidelijk zichtbaar voor de gebruiker met optisch en akoestisch alarmeringssysteem. Voor het ledigen van de geïntegreerde verzameltanks is er een ergonomisch verantwoorde methode ontwikkeld die hergebruik mogelijk maakt van de 20 liter-jerrycans. Kostenbesparend en maatschappelijk verantwoord.
 

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

DENIOS introduceert aardingssystemen voor laboratoria Voorkom problemen door statische elektriciteit op het lab met deze nieuwe aardingssystemen
DENIOS introduceert aardingssystemen voor laboratoria
Voorkom problemen door statische elektriciteit op het lab met deze nieuwe aardingssystemen Statische elektriciteit Tijdens vrijwel elk proces waarbij bewegingen plaatsvinden ontstaat bij het samenkomen en scheiden van materialen statische elektriciteit. Wanneer er onvoldoende contact is met de aarde is er sprake van een geïsoleerde geleider waarin zich de statische elektriciteit begint op te bouwen. Komt de geleider in de buurt of in aanraking met een ander voorwerp met een lager potentiaal dan kan de opgehoopte energie vrijkomen in de vorm van een vonk. Die ervaring hebben we allemaal, de mens is immers een prima geleider waarin statische elektriciteit zich kan ophopen wanneer er geen geleidend contact is met de aarde. Het moment dat er contact wordt gemaakt, bijvoorbeeld door het aanraken van een deur of door iemand een hand te geven, krijg je “een opdonder” die niet als prettig wordt ervaren maar verder geen bijzondere consequenties heeft. Branddriehoek Ook in het laboratorium is statische elektriciteit een fenomeen waar terdege rekening mee moet
10-05-2017  |  1975x  |  Kort nieuws  | 
Recirculatiefilterkast met elektronische controle bij DENIOS Opslagkasten, ook brandwerend, met FX-recirculatietechniek: Veiligheid nog een stap verder
Recirculatiefilterkast met elektronische controle bij DENIOS
Opslagkasten, ook brandwerend, met FX-recirculatietechniek: Veiligheid nog een stap verder Veiligheidskasten voor de opslag van gevaarlijke stoffen bieden de beste mogelijkheden om kleinverpakkingen in werkruimtes plaatsbesparend en tegelijk conform de voorschriften op te slaan. DENIOS biedt nu met de nieuwe serie opslagkasten voor gevaarlijke stoffen met FX-recirculatietechniek van Asecos maximale flexibiliteit voor de gebruiker – plus de meest moderne bewakingstechnologie. Flexibiliteit, veiligheid en de nieuwste technologie Een veiligheidskast voor gevaarlijke stoffen beschermt de inhoud tegen invloeden van buitenaf en het milieu tegen de inhoud van de kast. Bij DENIOS zijn de nieuwe opslagkasten met FX-recirculatietechniek leverbaar als brandwerende veiligheidskast, chemicaliënkast of als logen- en zurenkast. Voor de gebruiker zijn er vele mogelijkheden. De FX-recirculatiefilterkasten kunnen geheel autonoom in een laboratorium, werkplaats of andere bedrijfsruimte worden opgesteld. De gecertificeerde brandwerendheid tot 90 minuten zorgt voor de nodige
04-08-2017  |  2879x  |  Productnieuws  | 
Primeur: Lithium-ion-accu brandveiligheidskast
Primeur: Lithium-ion-accu brandveiligheidskast
Het gevaar komt van binnenuit Het probleem met lithium-ion batterijen is dat het gevaar van binnen uit komt. Met name tijdens het laden is er een risico op oververhitting. Hierbij kan er een intern een kettingreactie optreden, waardoor de accu ontbrandt. De accu genereert zijn eigen zuurstof, waardoor er al snel een felle brand optreedt. Liggen er meerdere accu’s bij elkaar, dan kan er een vuurzee optreden die niet met normale middelen te blussen is. In combinatie met hoge temperaturen blijft het risico oplopen. De accu slaat als het ware op hol, er treedt een kettingreactie op en er ontstaat een ’thermal runaway’. Uit recente voorvallen is gebleken dat de enorme hoeveelheden energie die zijn opgeslagen in gekoppelde cellen een snel en zeer heftig verbrandingsproces veroorzaken wat tot explosie kan leiden en, afhankelijk van het elektrolyt, een giftige rookontwikkeling kan produceren. Niet voor niets beschouwt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT)
18-04-2018  |  1950x  |  Productnieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenControlpanel