FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
05-02-2018  |  1740x
Deel dit bericht

M.I.P. leverde een tank van 60m≥ en ō3.500mm voor gist

M.I.P. leverde een tank van 60m≥ en ō3.500mm voor de opslag van gist. Meer specifiek gaat het om een tank op een GVK rokondersteuning en de tank heeft een geÔsoleerde uitvoering op rok. Wilt u meer weten over de voordelen van composiet? Lees hieronder verder en ontdek ze:

- Composiet is corrosiebestendig;
- Composiet heeft een licht gewicht;
- Composiet behoeft bijna geen onderhoud;
- Composiet is impactbestendig;
- Composieten opslagsystemen vragen geen hoge installatiekosten;
- Composiet is antistatisch en niet-vonkend;
- Composiet is ongevoelig voor condens;
- Composiet heeft uitstekende temperatuurprestaties;
- Composiet heeft een vrije vormgeving.

Bezoek zeker ook onze website voor uitgebreidere informatie.
 

Bedrijfsinformatie

M.I.P. nv
M.I.P. nv
M.I.P. is dť leverancier van duurzame opslagsystemen in glasvezelversterkte kunststof (GVK). M.I.P. biedt totaaloplossingen voor de opslag van complexe vloeistoffen en vochtgevoelige vaste stoffen. M.I.P. voert kwaliteit hoog in het vaandel. Ons team staat garant voor een snelle levering en begeleidt elk project van ontwerp over engineering tot en met levering en plaatsing. M.I.P. is ISO 9001:2015 en VCA** gecertificeerd. M.I.P. is meer dan alleen een fabrikant van siloís en opslagtanks in glasvezelversterkte kunststof (GVK). Door continu te investeren in de ontwerp- en engineeringskennis, kwaliteit, productieprocessen en dienstverlening heeft M.I.P. zich ontwikkeld tot een full-service partner voor haar klanten. M.I.P. realiseert zowel maatwerkoplossingen als hele turn-key projecten voor klanten uit diverse sectoren. M.I.P. is dť partner om al vanaf de plannings- en ontwerpfase met u mee te denken. De engineers zijn namelijk specialisten in opslagtechnologie en kunnen u helpen om de juiste keuzes te maken voor de opslag van uw kostbare materialen. Daartoe werkt M.I.P. ook nauw samen met haar grondstofleveranciers voor GVK en de diverse harsen, zodat elke keer de optimale keuze gemaakt kan worden. Ons ontwerpteam werkt daarnaast ook nauw samen met u als klant en betrokken architecten en ingenieurs. Juist deze integrale aanpak resulteert in beter ontworpen, beter gefabriceerde en beter functionerende opslagsystemen. Met M.I.P. zijn uw opslagsystemen in goede handen!
Laatst bijgewerkt: 03-08-2018

Gerelateerde berichten

Steeds vaker scheepstransport voor grote siloís bij M.I.P.
Steeds vaker scheepstransport voor grote siloís bij M.I.P.
Wij leverden aan een internationale speler in de moutwereld 4 grote GVK tanks met een inwendige diameter van ō5.000 mm. De tanks hebben elk een inhoud van 350m≥. In deze tanks werd afvalwater opgeslagen. Qua transport zijn bij ons de mogelijkheden heel uitgebreid. Voor dit project hebben we de tanks namelijk probleemloos per schip naar de klant getransporteerd. Wij produceren uitsluitend tanks in Glasvezel Versterkte Kunststof (GVK). Wij kiezen daar bewust voor omdat GVK veel gunstiger is dan andere materialen zoals beton, aluminium, staal en RVS. Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen van GVK: GVK is corrosiebestendig: met GVK loopt u geen risico op roest of corrosie, terwijl dat risico met staal en andere metalen reŽel is. GVK is ondoordringbaar voor water, dampen en gassen en is bestand tegen de meeste chemicaliŽn. Waar nodig zijn verschillende soorten liners beschikbaar waardoor de GVK tank bestand is tegen het volledige scala van agressieve chemicaliŽn.
06-02-2017  |  3063x  |  Kort nieuws  | 
Drie M.I.P. drinkwatertanks voor grootste brouwer ter wereld GVK-drinkwatertanks van elk 100m≥
Drie M.I.P. drinkwatertanks voor grootste brouwer ter wereld
GVK-drinkwatertanks van elk 100m≥ Voor de grootste brouwer ter wereld fabriceerde M.I.P. 3†drinkwatertanks van elk 100m≥ (ō3000mm). Om de kwaliteit van het drinkwater te garanderen werden de tanks inwendig gereinigd en nabehandeld (postcure) zodat de tanks voor de opslag van levensmiddelen geschikt zijn. Daarmee respecteert M.I.P. de verordening 1935/2004 (EG) en de daaruit volgende verordening 10/2011 (EG). Teneinde de veiligheid te garanderen werden de 3 tanks uitgerust met kooiladders, rondgaande bordessen en leuningen. Dit alles conform EN14122 Het M.I.P. team is er trots op dat het voor zoín grote speler bij de opslag van drinkwater haar bijdrage kan leveren, en hoopt in de toekomst voor deze klant nog veel te mogen betekenen.
06-04-2017  |  2618x  |  Kort nieuws  | 
Start M.I.P. Mega Solutions in Moerdijk M.I.P. start nieuwe fabriek voor composieten tanks en siloís met grote diameter
Start M.I.P. Mega Solutions in Moerdijk
M.I.P. start nieuwe fabriek voor composieten tanks en siloís met grote diameter IndustriŽle klanten van M.I.P. vragen steeds vaker om siloís en tanks met een grotere diameter. Om aan deze stijgende vraag te kunnen beantwoorden, opent M.I.P. een nieuwe fabriek in Moerdijk voor de productie van composieten tanks en siloís met een diameter tot 9 meter. De fabriek zal vanaf 2018 tanks en siloís tot een diameter van 15 meter en een hoogte van 20 meter kunnen produceren. Groeiende interesse in composiet Traditioneel worden tanks en siloís geproduceerd in staal. Dit is echter niet voor alle toepassingen geschikt, want agressieve vloeistoffen veroorzaken roestvorming en snelle veroudering van de tank. Vochtgevoelige droge stoffen hebben last van condensatie doordat staal een uitstekende geleider is van warmte en koude. Composiet Ė een mengsel van polyester hars, versterkt met glasvezel Ė blijkt zeer resistent tegen chemicaliŽn zoals zuren, logen en chlorides. Daarnaast is composiet isolerend, waardoor er minder sprake is van condensatie. Diverse
08-07-2017  |  2854x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. plaatste een tank voor de opvang van regenwater
M.I.P. plaatste een tank voor de opvang van regenwater
M.I.P. plaatste in opdracht van een trouwe klant een tank voor de opvang van regenwater. De plaatsing gebeurde op een terrein voor de opslag van chemische container. Het volume van de tank bedraagt 50m≥ en de tank heeft een diameter van ō2.500mm. Het regenwater van het terrein komt in de tank en wordt na controle geloosd op het riool of naar een aparte reinigingsinstallatie. Voor meer informatie over dergelijke en andere industriŽle projecten, kunt u onze website bezoeken.
14-09-2017  |  2682x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. gaat testdraaien op nieuwe locatie Inrichting fabriek M.I.P. Megasolutions vordert
M.I.P. gaat testdraaien op nieuwe locatie
Inrichting fabriek M.I.P. Megasolutions vordert Deze maand zijn we gestart met het inrichten van de nieuwe fabriek te Moerdijk en we hebben zeker niet stilgezeten. De afzuiginginstallatie voor styreen is deels geplaatst en de plaatsing van de nieuwe horizontale wikkelmachine is vol aan de gang. Heftrucks en hoogtewerkers zijn geleverd samen met de eerste gelcoat en spuitmachines. Ook de 5 stk zware bovenloopkranen met een totale hefcapaciteit van 65 ton zijn er klaar voor. De komende weken zullen we verder werken aan de bulkopslag voorraad tanks om het hars in op te slaan, de persluchtvoorzieningen en de aandrijving van de mal voor de grote diameters. We gaan op de eerste machines testdraaien zodat we kunnen gaan beginnen aan de eerste projecten. De extra capaciteit komt op het juiste moment omdat de vraag naar M.I.P. composiet tanks en siloís stijgend is.
02-11-2017  |  2384x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. leverde een Vlarem gekeurde liggende tank van 80m≥
M.I.P. leverde een Vlarem gekeurde liggende tank van 80m≥
Voor een trouwe klant leverde M.I.P. een dubbelwandige liggende tank van 80m≥ en ō2.800mm. In de tank werd zoutzuur (32%) opgeslagen. De tank is Vlarem gekeurd. Bij M.I.P. kan u voor al uw duurzame opslagsystemen terecht. Onze siloís en tanks worden in GVK (Glasvezel Versterkte Kunststof) geproduceerd. GVK heeft een aantal eigenschappen die duidelijke voordelen bieden ten opzichte van traditionele materialen zoals beton, aluminium, staal en RVS. Hieronder vindt u een beknopt overzicht van de voordelen van GVK: - GVK is corrosiebestendig; - GVK heeft een licht gewicht; - GVK behoeft bijna geen onderhoud; - GVK is impactbestendig; - GVK-opslagsystemen vragen geen hoge installatiekosten; - GVK is antistatisch en niet-vonkend; - GVK is ongevoelig voor condens; - GVK heeft uitstekende temperatuurprestaties; - GVK heeft een vrije vormgeving.
07-12-2017  |  1962x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. plaatst twee tanks voor marktleider schoonheidssector
M.I.P. plaatst twee tanks voor marktleider schoonheidssector
Voor een Franse producent die in de schoonheidssector marktleider is, heeft M.I.P. een nieuwe tank voor de opslag van primaire producten geleverd. Het bijzondere aan dit project is dat het om een dubbele tank gaat. Om plaats te winnen op de bedrijfssite van de klant, heeft de klant ervoor gekozen om twee tanks van 30m≥ op elkaar te plaatsen.
10-01-2018  |  1769x  |  Kort nieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel