FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
10-01-2018  |  1769x
Deel dit bericht

M.I.P. plaatst twee tanks voor marktleider schoonheidssector

Voor een Franse producent die in de schoonheidssector marktleider is, heeft M.I.P. een nieuwe tank voor de opslag van primaire producten geleverd. Het bijzondere aan dit project is dat het om een dubbele tank gaat. Om plaats te winnen op de bedrijfssite van de klant, heeft de klant ervoor gekozen om twee tanks van 30m≥ op elkaar te plaatsen.
 

Bedrijfsinformatie

M.I.P. nv
M.I.P. nv
M.I.P. is dť leverancier van duurzame opslagsystemen in glasvezelversterkte kunststof (GVK). M.I.P. biedt totaaloplossingen voor de opslag van complexe vloeistoffen en vochtgevoelige vaste stoffen. M.I.P. voert kwaliteit hoog in het vaandel. Ons team staat garant voor een snelle levering en begeleidt elk project van ontwerp over engineering tot en met levering en plaatsing. M.I.P. is ISO 9001:2015 en VCA** gecertificeerd. M.I.P. is meer dan alleen een fabrikant van siloís en opslagtanks in glasvezelversterkte kunststof (GVK). Door continu te investeren in de ontwerp- en engineeringskennis, kwaliteit, productieprocessen en dienstverlening heeft M.I.P. zich ontwikkeld tot een full-service partner voor haar klanten. M.I.P. realiseert zowel maatwerkoplossingen als hele turn-key projecten voor klanten uit diverse sectoren. M.I.P. is dť partner om al vanaf de plannings- en ontwerpfase met u mee te denken. De engineers zijn namelijk specialisten in opslagtechnologie en kunnen u helpen om de juiste keuzes te maken voor de opslag van uw kostbare materialen. Daartoe werkt M.I.P. ook nauw samen met haar grondstofleveranciers voor GVK en de diverse harsen, zodat elke keer de optimale keuze gemaakt kan worden. Ons ontwerpteam werkt daarnaast ook nauw samen met u als klant en betrokken architecten en ingenieurs. Juist deze integrale aanpak resulteert in beter ontworpen, beter gefabriceerde en beter functionerende opslagsystemen. Met M.I.P. zijn uw opslagsystemen in goede handen!
Laatst bijgewerkt: 03-08-2018

Gerelateerde berichten

Biogasinstallatie breidt uit met GVK tanks
Biogasinstallatie breidt uit met GVK tanks
Voor een specialist in loon- en grondverzetwerk en de verwerking van grond, puin en andere producten heeft M.I.P. meerdere GVK tanks geleverd. Het bedrijf wekt door middel van mest en andere producten biogas op. Ter uitbreiding van deze biogasinstallatie leverde M.I.P. afgelopen zomer drie vlakbodemtanks van telkens 150 m≥ en een diameter van 4,00 meter. De tanks zijn bestemd voor de opslag van glycerine (pH3) en bijproducten.
14-11-2016  |  3085x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. leverde over heel Vlaanderen tanks voor RWZIís
M.I.P. leverde over heel Vlaanderen tanks voor RWZIís
De firma M.I.P. leverde over heel Vlaanderen 30 GVK tanks voor de rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZIís). Het voordeel van GVK is het feit dat het niet roest of corrodeert zoals staal en andere metalen. GVK is namelijk ondoordringbaar voor water, dampen en gassen en is bestand tegen de meeste chemicaliŽn. Waar nodig zijn verschillende soorten liners (chemische barriŤrelaag) beschikbaar waardoor de GVK tank bestand is tegen het volledige scala van agressieve chemicaliŽn. In de tanks die M.I.P. voor de RWZIís leverde, worden chemicaliŽn ten behoeve van waterzuivering gestockeerd. M.I.P. heeft prototypekeuringen op deze tanks. Op de foto is een geÔsoleerde opslagtank voor RWZI Schijnpoort in Antwerpen te zien. Al deze tanks zijn bovendien ook conform de Vlarem wetgeving.
08-12-2016  |  3477x  |  Kort nieuws  | 
Steeds vaker scheepstransport voor grote siloís bij M.I.P.
Steeds vaker scheepstransport voor grote siloís bij M.I.P.
Wij leverden aan een internationale speler in de moutwereld 4 grote GVK tanks met een inwendige diameter van ō5.000 mm. De tanks hebben elk een inhoud van 350m≥. In deze tanks werd afvalwater opgeslagen. Qua transport zijn bij ons de mogelijkheden heel uitgebreid. Voor dit project hebben we de tanks namelijk probleemloos per schip naar de klant getransporteerd. Wij produceren uitsluitend tanks in Glasvezel Versterkte Kunststof (GVK). Wij kiezen daar bewust voor omdat GVK veel gunstiger is dan andere materialen zoals beton, aluminium, staal en RVS. Ontdek hieronder de belangrijkste voordelen van GVK: GVK is corrosiebestendig: met GVK loopt u geen risico op roest of corrosie, terwijl dat risico met staal en andere metalen reŽel is. GVK is ondoordringbaar voor water, dampen en gassen en is bestand tegen de meeste chemicaliŽn. Waar nodig zijn verschillende soorten liners beschikbaar waardoor de GVK tank bestand is tegen het volledige scala van agressieve chemicaliŽn.
06-02-2017  |  3063x  |  Kort nieuws  | 
Drie M.I.P. drinkwatertanks voor grootste brouwer ter wereld GVK-drinkwatertanks van elk 100m≥
Drie M.I.P. drinkwatertanks voor grootste brouwer ter wereld
GVK-drinkwatertanks van elk 100m≥ Voor de grootste brouwer ter wereld fabriceerde M.I.P. 3†drinkwatertanks van elk 100m≥ (ō3000mm). Om de kwaliteit van het drinkwater te garanderen werden de tanks inwendig gereinigd en nabehandeld (postcure) zodat de tanks voor de opslag van levensmiddelen geschikt zijn. Daarmee respecteert M.I.P. de verordening 1935/2004 (EG) en de daaruit volgende verordening 10/2011 (EG). Teneinde de veiligheid te garanderen werden de 3 tanks uitgerust met kooiladders, rondgaande bordessen en leuningen. Dit alles conform EN14122 Het M.I.P. team is er trots op dat het voor zoín grote speler bij de opslag van drinkwater haar bijdrage kan leveren, en hoopt in de toekomst voor deze klant nog veel te mogen betekenen.
06-04-2017  |  2618x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P breidt serviceteam uit
M.I.P breidt serviceteam uit
M.I.P. krijgt steeds vaker complexe projecten voorgeschoteld. Beperkte ruimtes in een gebouw, een smalle toegangsweg of constructies die te groot of te zwaar zijn voor transport over de weg zorgen ervoor dat er op locatie gewerkt moet worden. Ook nazicht, onderhoud of herstellingen van bestaande installaties behoren tot de mogelijkheden. Om aan deze stijgende vraag te kunnen blijven beantwoorden werd afgelopen week een nieuwe M.I.P. service bus in gebruik genomen. Met deze nieuwe bus kunnen we voortaan een extra team de baan op sturen. Om ons serviceteam te versterken, werden recent ook 2 nieuwe servicemonteurs aangenomen. Daarnaast werden ook onze vaste monteurs voorzien van nieuwe werkkledij. Onze nieuwe kledij is niet enkel praktisch en veilig, maar ook duidelijk herkenbaar door de M.I.P. logoís. Om onze monteurs op de hoogte te houden van de komende werkzaamheden en om aandachtspunten met betrekking tot veiligheid, milieu, klantvriendelijkheid en kwaliteit
11-05-2017  |  2687x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. produceert tankinstallatie voor ontzwaveling stortgas
M.I.P. produceert tankinstallatie voor ontzwaveling stortgas
Eind 2016 kreeg een internationaal bedrijf dat opereert op het gebied van waterbehandeling, productie van duurzame energie en bescherming van het milieu de opdracht om stortgas te ontzwavelen. Voor de volledige productie en levering van de tank heeft de klant M.I.P. ingeschakeld. M.I.P. is namelijk dť leverancier van duurzame opslagsystemen in GVK. De tank heeft een diameter van 5 meter en is 12 meter hoog. De tank verwijdert de H₂S op biologische wijze, waarbij vanwege een lage pH geen elementair zwavel gevormd zal worden. Daarnaast kenmerkt de M.I.P. tank zich als een onderhoudsarme en weinig energie consumerende oplossing voor de verwijdering van H₂S. In de periode januari Ė maart 2017 is de installatie per schip geleverd en opgebouwd.
01-06-2017  |  2587x  |  Kort nieuws  | 
Start M.I.P. Mega Solutions in Moerdijk M.I.P. start nieuwe fabriek voor composieten tanks en siloís met grote diameter
Start M.I.P. Mega Solutions in Moerdijk
M.I.P. start nieuwe fabriek voor composieten tanks en siloís met grote diameter IndustriŽle klanten van M.I.P. vragen steeds vaker om siloís en tanks met een grotere diameter. Om aan deze stijgende vraag te kunnen beantwoorden, opent M.I.P. een nieuwe fabriek in Moerdijk voor de productie van composieten tanks en siloís met een diameter tot 9 meter. De fabriek zal vanaf 2018 tanks en siloís tot een diameter van 15 meter en een hoogte van 20 meter kunnen produceren. Groeiende interesse in composiet Traditioneel worden tanks en siloís geproduceerd in staal. Dit is echter niet voor alle toepassingen geschikt, want agressieve vloeistoffen veroorzaken roestvorming en snelle veroudering van de tank. Vochtgevoelige droge stoffen hebben last van condensatie doordat staal een uitstekende geleider is van warmte en koude. Composiet Ė een mengsel van polyester hars, versterkt met glasvezel Ė blijkt zeer resistent tegen chemicaliŽn zoals zuren, logen en chlorides. Daarnaast is composiet isolerend, waardoor er minder sprake is van condensatie. Diverse
08-07-2017  |  2854x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. plaatste een tank voor de opvang van regenwater
M.I.P. plaatste een tank voor de opvang van regenwater
M.I.P. plaatste in opdracht van een trouwe klant een tank voor de opvang van regenwater. De plaatsing gebeurde op een terrein voor de opslag van chemische container. Het volume van de tank bedraagt 50m≥ en de tank heeft een diameter van ō2.500mm. Het regenwater van het terrein komt in de tank en wordt na controle geloosd op het riool of naar een aparte reinigingsinstallatie. Voor meer informatie over dergelijke en andere industriŽle projecten, kunt u onze website bezoeken.
14-09-2017  |  2682x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. installeerde 3 conische tanks voor de feed industrie
M.I.P. installeerde 3 conische tanks voor de feed industrie
M.I.P. installeerde recent 3 conische tanks op een rokondersteuning voor de opslag van puree met als bestemming de feed industrie. De tanks hebben een opslagcapaciteit van 165m≥ en een diameter van 4 meter. Ze zijn geÔsoleerd (60 mm PUR), hebben ladders (conform de geldende normen EN14122) en bordessen. Bovendien zijn ze van een tracing voorzien door middel van een zelfregelende verwarmingskabel.
11-10-2017  |  1852x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. gaat testdraaien op nieuwe locatie Inrichting fabriek M.I.P. Megasolutions vordert
M.I.P. gaat testdraaien op nieuwe locatie
Inrichting fabriek M.I.P. Megasolutions vordert Deze maand zijn we gestart met het inrichten van de nieuwe fabriek te Moerdijk en we hebben zeker niet stilgezeten. De afzuiginginstallatie voor styreen is deels geplaatst en de plaatsing van de nieuwe horizontale wikkelmachine is vol aan de gang. Heftrucks en hoogtewerkers zijn geleverd samen met de eerste gelcoat en spuitmachines. Ook de 5 stk zware bovenloopkranen met een totale hefcapaciteit van 65 ton zijn er klaar voor. De komende weken zullen we verder werken aan de bulkopslag voorraad tanks om het hars in op te slaan, de persluchtvoorzieningen en de aandrijving van de mal voor de grote diameters. We gaan op de eerste machines testdraaien zodat we kunnen gaan beginnen aan de eerste projecten. De extra capaciteit komt op het juiste moment omdat de vraag naar M.I.P. composiet tanks en siloís stijgend is.
02-11-2017  |  2384x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. leverde een Vlarem gekeurde liggende tank van 80m≥
M.I.P. leverde een Vlarem gekeurde liggende tank van 80m≥
Voor een trouwe klant leverde M.I.P. een dubbelwandige liggende tank van 80m≥ en ō2.800mm. In de tank werd zoutzuur (32%) opgeslagen. De tank is Vlarem gekeurd. Bij M.I.P. kan u voor al uw duurzame opslagsystemen terecht. Onze siloís en tanks worden in GVK (Glasvezel Versterkte Kunststof) geproduceerd. GVK heeft een aantal eigenschappen die duidelijke voordelen bieden ten opzichte van traditionele materialen zoals beton, aluminium, staal en RVS. Hieronder vindt u een beknopt overzicht van de voordelen van GVK: - GVK is corrosiebestendig; - GVK heeft een licht gewicht; - GVK behoeft bijna geen onderhoud; - GVK is impactbestendig; - GVK-opslagsystemen vragen geen hoge installatiekosten; - GVK is antistatisch en niet-vonkend; - GVK is ongevoelig voor condens; - GVK heeft uitstekende temperatuurprestaties; - GVK heeft een vrije vormgeving.
07-12-2017  |  1962x  |  Kort nieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel