FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kort nieuws
08-07-2017  |  2853x
Deel dit bericht

Start M.I.P. Mega Solutions in Moerdijk

M.I.P. start nieuwe fabriek voor composieten tanks en silo’s met grote diameter

Industriële klanten van M.I.P. vragen steeds vaker om silo’s en tanks met een grotere diameter. Om aan deze stijgende vraag te kunnen beantwoorden, opent M.I.P. een nieuwe fabriek in Moerdijk voor de productie van composieten tanks en silo’s met een diameter tot 9 meter. De fabriek zal vanaf 2018 tanks en silo’s tot een diameter van 15 meter en een hoogte van 20 meter kunnen produceren.

Groeiende interesse in composiet
Traditioneel worden tanks en silo’s geproduceerd in staal. Dit is echter niet voor alle toepassingen geschikt, want agressieve vloeistoffen veroorzaken roestvorming en snelle veroudering van de tank. Vochtgevoelige droge stoffen hebben last van condensatie doordat staal een uitstekende geleider is van warmte en koude. Composiet – een mengsel van polyester hars, versterkt met glasvezel – blijkt zeer resistent tegen chemicaliën zoals zuren, logen en chlorides. Daarnaast is composiet isolerend, waardoor er minder sprake is van condensatie. Diverse klanten van M.I.P. zijn al van staal op composiet overgeschakeld vanwege deze voordelen. Ook in de voedingsmiddelenindustrie is dit het geval.

Schaalvergroting vraagt om grotere tanks en silo’s
In veel industrietakken is sprake van schaalvergroting om daarmee efficiency en kostenbesparingen in de productie te realiseren. Dit vraagt ook om een grotere opslagcapaciteit van grondstoffen en eindproducten. Onze industriële afnemers vragen daarom om steeds grotere silo’s en tanks. M.I.P. speelt hierop in door een nieuwe fabriek te openen: M.I.P. Mega Solutions BV. De fabriek wordt in Moerdijk (Nederland) gevestigd.

Productie in Moerdijk: ruimte en ligging aan de zeehaven
Op deze ruime locatie aan het Hollands Diep zullen we vanaf oktober 2017 silo’s en tanks produceren tot 9 meter diameter. Vanaf 2018 zullen we zelfs tot een diameter van 15 meter en een hoogte van 20 meter (een inhoud van ruim 3000 m³) gaan produceren. Gezien de goede ligging kunnen zeeschepen aanmeren om de grootste tanks en silo’s efficiënt te transporteren naar elke grote binnen- en zeehaven.
De productie in Moerdijk krijgt twee nieuwe wikkelbanken met een innovatieve flexibele mal ter beschikking. Hierop kunnen alle diameters tussen 3 en 9 (tot 15) meter worden geproduceerd, met en zonder resistente liner. Door deze flexibele mal worden omsteltijden verkort, met positieve gevolgen voor de levertijd.

Rijkevorsel blijft de basis
Wij blijven onze silo’s en tanks produceren bij het hoofdkantoor in Rijkevorsel, maar bieden met deze bijzondere productielocatie zowel grotere opslagcapaciteit aan als een uitvalsmogelijkheid bij een groeiende klantvraag. Zo kunt u niet alleen blijven rekenen op goede functionaliteit en kwaliteit, maar ook op een betrouwbare levertijd. Zo zet M.I.P. weer een nieuwe stap om uw partner voor totaaloplossingen van duurzame opslagsystemen te blijven.
 

Bedrijfsinformatie

M.I.P. nv
M.I.P. nv
M.I.P. is dé leverancier van duurzame opslagsystemen in glasvezelversterkte kunststof (GVK). M.I.P. biedt totaaloplossingen voor de opslag van complexe vloeistoffen en vochtgevoelige vaste stoffen. M.I.P. voert kwaliteit hoog in het vaandel. Ons team staat garant voor een snelle levering en begeleidt elk project van ontwerp over engineering tot en met levering en plaatsing. M.I.P. is ISO 9001:2015 en VCA** gecertificeerd. M.I.P. is meer dan alleen een fabrikant van silo’s en opslagtanks in glasvezelversterkte kunststof (GVK). Door continu te investeren in de ontwerp- en engineeringskennis, kwaliteit, productieprocessen en dienstverlening heeft M.I.P. zich ontwikkeld tot een full-service partner voor haar klanten. M.I.P. realiseert zowel maatwerkoplossingen als hele turn-key projecten voor klanten uit diverse sectoren. M.I.P. is dé partner om al vanaf de plannings- en ontwerpfase met u mee te denken. De engineers zijn namelijk specialisten in opslagtechnologie en kunnen u helpen om de juiste keuzes te maken voor de opslag van uw kostbare materialen. Daartoe werkt M.I.P. ook nauw samen met haar grondstofleveranciers voor GVK en de diverse harsen, zodat elke keer de optimale keuze gemaakt kan worden. Ons ontwerpteam werkt daarnaast ook nauw samen met u als klant en betrokken architecten en ingenieurs. Juist deze integrale aanpak resulteert in beter ontworpen, beter gefabriceerde en beter functionerende opslagsystemen. Met M.I.P. zijn uw opslagsystemen in goede handen!
Laatst bijgewerkt: 03-08-2018
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel