Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl MAGAZINEMAIL
 
NUMMER 1, 2018
 

Alle relevante vakinformatie digitaal.
Inclusief links naar websites en video's.

Het nieuwe nummer is uit...

Lees de digitale editie on-line

Klik op de cover om de nieuwste editie van Fluids online te lezen.

In deze uitgave:

  • De vakbeurs Pumps & Valves, die tegelijk met de beurs Maintenance op 21 en 22 maart plaatsvindt in Antwerpen, is het trefpunt voor industriële technici op het vlak van pompinstallaties en procestechnologie rond vloeistoffen en gassen.
  • Aqua Nederland Vakbeurs lanceert in 2018 twee nieuwe initiatieven: ‘Innovatiestraat’ en ‘In de schijnwerpers’. Beurspartner ENVAQUA verzorgt kennissessies.
  • Schade door corrosie kost Nederland jaarlijks tientallen miljarden. In België zal dat niet veel anders zijn. Professor Herman Terryn doet met zijn team onderzoek naar corrosie. Deel 1 van een tweedelig interview over corrosiebestrijding.
  • Continue niveaumeting met radar is gemeengoed aan het worden. “Met de verhoging van de zendfrequentie is radartechnologie nu geschikt voor praktisch elke vloei- of vaste stof,” zeggen experts Jurgen Schuijren en Rob Smulders van VEGA Meet- en regeltechniek.
  • Om de klimaatdoelen van Parijs te halen, wil het kabinet dat de industrie 18 megaton CO2 afvangt en onder de grond stopt. Onrealistisch, onzinnig en bovendien symptoombestrijding, vindt de industrie. Beter wordt gewerkt aan echte reductie door middel van verregaande procesefficiency en hergebruik van CO2.
  • Snel koelen van groente en vlees verlengt de houdbaarheid, wat voedselverspilling tegengaat. Koelen met een slurry van CO2-hydraten in water blijkt veel sneller en zuiniger dan koelen met koude lucht. Vooral de vleesverwerkende industrie heeft oren naar deze nieuwe technologie.
  • De Nederlandse waterschappen proberen zoveel mogelijk energie en grondstoffen uit afvalwater te halen. Ze leveren al biogas en fosfaten en timmeren nu aan de weg met cellulose en bioplastics.
  • Katern Maintenance Benelux
  • En verder: Kort nieuws, internationaal nieuws, marktnieuws, agenda, en een blik op de productielocatie van veevoederfabrikant en marktleider ForFarmers in Almelo.


 

Info     Contact     Disclaimer     Privacy