FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

ARTIKEL
Prijs voor katalysatoronderzoek  Nanomaterialen voor schone diesel
Download dit artikel als pdf
Is uw adres bekend, dan wordt de pdf meteen geopend, anders krijgt u een link toegestuurd.
Ook ontvangt u onze volgende nieuwsbrief.

Prijs voor katalysatoronderzoek

Nanomaterialen voor schone diesel

Katalysatoren gebaseerd op metaaloxides vormden het onderwerp van studie voor Jovana Zecevic, verbonden aan de Universiteit Utrecht. Onlangs won ze een prijs voor haar bijzondere onderzoeksresultaten.
Het onderzoek van Jovana Zecevic naar katalysatoren op basis van metaaloxides omvat een uitgebreide studie van de materialen met transmissie-elektronenmicroscopie. Doel daarbij was het karakteriseren van deze componenten van een vaste katalysator op de nanometerschaal. Met de verkregen inzichten kunnen kwalitatief betere nanomaterialen ontworpen worden. Deze katalysatoren kunnen bijvoorbeeld worden ingezet Fotografie: Universiteit Utrecht | Jelle Vaartjes | NIEUWS om vanuit duurzame grondstoffen schone diesel te genereren.

Gerelateerde expertise

Prijs voor katalysatoronderzoek NANOMATERIALEN VOOR SCHONE DIESEL Katalysatoren gebaseerd op metaaloxides vormden het onderwerp van studie voor Jovana Zecevic, verbonden aan de Universiteit Utrecht. Onlangs won ze een prijs voor haar bijzondere onderzoeksresultaten. Het onderzoek van Jovana Zecevic naar katalysatoren op basis van metaaloxides omvat een uitgebreide studie van de materialen met transmissie-elektronenmicroscopie. Doel daarbij was het karakteriseren van deze componenten van een vaste katalysator op de nanometerschaal. Met de verkregen inzichten kunnen kwalitatief betere nanomaterialen ontworpen worden. Deze katalysatoren kunnen bijvoorbeeld worden ingezet Fotografie: Universiteit Utrecht | Jelle Vaartjes | NIEUWS om vanuit duurzame grondstoffen schone diesel te genereren. EDITH FLANIGEN PRIJS De prijs die Zecevic kreeg, was afkomstig van het Duitse onderzoekscentrum CRC 1109 en heet de Edith Flanigen prijs. De jaarlijkse prijs wordt door het centrum uitgereikt aan vrouwelijke onderzoekers aan het begin van hun carrière en betekent dat ze een bedrag van 15.000 euro krijgen. Een derde deel mogen ze naar eigen keuze besteden en de rest is bedoeld voor wetenschappelijke reizen naar het onderzoekscentrum CRC 1109 in Berlijn. Zecevic ontving in 2015 al een NWO Veni-subsidie voor haar onderzoek. In datzelfde jaar publiceerde ze ook een artikel in het blad Nature. Onderwerp was een nanogestructureerde katalysator om schonere diesel te maken uit duurzame grondstoffen. ● Fluids Processing | nr. 6 | december 2017 11 Fluids Processing www.fluidsprocessing.nl © ProcesMedia
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel