Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
ARTIKEL
Deel dit artikel
TNO voert trek- en druktests uit bij extreme koude Composieten zijn veelbelovend voor LNG-opslag
Download dit artikel als pdf
Is uw adres bekend, dan wordt de pdf meteen geopend, anders krijgt u een link toegestuurd.
Ook ontvangt u onze volgende nieuwsbrief.

TNO voert trek- en druktests uit bij extreme koude

Composieten zijn veelbelovend voor LNG-opslag

TNO heeft een testopstelling gemaakt voor materiaaltesten (trek- en drukproeven) om te zien wat het effect is van cryogene (zeer koude) temperatuur op de sterkte en levensduur van materialen. Er zijn goede resultaten bereikt met composieten van thermoplastische kunststoffen waardoor het transport en de opslag van LNG veel goedkoper en minder milieubelastend wordt. In de zomer worden de resultaten van het veelbelovende onderzoek gepubliceerd in een vooraanstaand, wetenschappelijk tijdschrift.

Het onderzoek staat onder leiding van de uit Turkije afkomstige dr. Bilim Atli-Veltin die in 2009 in de Verenigde Staten promoveerde op het gebied van energieverbruik in helikopterstructuren. Ze behaalde haar graad bij luchtvaartdynamica en vervolgde haar weg bij TNO in Nederland op de afdeling structuren en dynamica. Daar houdt ze zich bezig met het terrein van druk en sterkte van LNG-toepassingen. De laatste jaren waren 30 Fluids Processing | nr. 2 | april 2017 Fluids Processing | nr. 2 | april 2017 31 OPSLAG | Jelle Vaartjes we op zoek naar alternatieve materialen voor puur roestvast staal, een materiaal dat normaal wordt gebruikt bij de opslag en transport van LNG. Het materiaal moet voldoen aan heel strenge voorwaarden, want LNG is zeer koud: minus 163 graden Celsius.

Gerelateerde expertise

Milieu
Milieu
Ontgassingsinstallaties, ; Afgasverbranding, ; Afgasreiniging, geurbestrijding , Actiefkool afgasreiniging, geurbestrijding, biologische afgasreiniging, geurbestrijding; Reinigingsinstallaties, ; Wasinstallaties, ; Waterbehandelingsinst., ; Recyclinginstallaties, ; Tankcleaninstallaties, ; Lekbakken, ; Millieufolies, ; Actuele en achtergrondinformatie over Milieu, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
Opslagsystemen
Opslagsystemen
Drukvaten, ; Tanks, ; Mobiele tanks, ; Containers, IBCs, aluminium, kunststof, kartonnen, plastic, RVS, staal, stalen containers liners voor containers, opslag van containers, vulsystemen voor containers, containerlossystemen ; Bigbags, FIBC`s, ; Vaten, drums, ; Hulpmiddelen, apparatuur bij opslag, ; Actuele en achtergrondinformatie over Opslagsystemen, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
Milieu en energiebesparing
Milieu en energiebesparing
Milieu-advisering, energiebesparingsadviezen, energiebespaaradviezen; Milieu, ; Energiebesparing, ; Energietransitie, ; Onderzoek en ontwikkeling, R&D; Actuele en achtergrondinformatie over Milieu en energiebesparing, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren