Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
ARTIKEL
Deel dit artikel
Rob Bensdorp van Bensdorp Management Services Over binden, boeien en eigenaarschap
Download dit artikel als pdf
Is uw adres bekend, dan wordt de pdf meteen geopend, anders krijgt u een link toegestuurd.
Ook ontvangt u onze volgende nieuwsbrief.

Rob Bensdorp van Bensdorp Management Services

Over binden, boeien en eigenaarschap

Hij hield de bezoekers van de Wots voor hoe in zijn ogen de operator 2.0 eruit zal gaan zien. Mengde zich ook in de aansluitende discussie over de operator van de toekomst onder leiding van Vapro. Maar wie is Rob Bensdorp eigenlijk dat hij zo stellig kan en mag schetsen hoe de operator van de toekomst geboetseerd moet worden? Dat vroegen we in een 1:1 gesprek.

Toegegeven, zijn cv is indrukwekkend. Rob Bensdorp (49) is geboren en getogen in Utrecht. Na zijn studie scheikunde, ook in Utrecht, moest hij eerst in militaire dienst. Daar heb ik enorm veel geleerd. Ik gaf als officier leiding aan zon veertig ongemotiveerde mensen en fouten maken heeft minder consequenties in zon tijdelijke baan.
Vervolgens kon hij kiezen voor Oc van de Grinten, Akzo Resins of ICI. Het werd de laatste, waar hij als procesengineer vooral aan de technische kant aan de gang kon. In deze Botlek-vestiging maakte ICI van propeengas plastic. Maar toen ICI zich langzaam maar zeker uit de bulkchemie ging terugtrekken en de investeringen stagneerden, vond Bensdorp het tijd om verder te kijken. Dat werd Hunter Douglas waar ik me als productmanager mocht bezighouden met de verfljnen van de aluminium banden en de slitterafdeling waar de banden vervolgens werden gesneden. Na zon drie jaar werd ik opnieuw benaderd door ICI dat een MDI-fabriek in Rozenburg wilde bouwen. Ik werd verantwoordelijk voor alle niet-operationele zaken op de plant, een soort facilitair manager. Maar ik heb ook de gezamenlijke brandweer samen met alle ons omringende bedrijven opgezet. Inmiddels had ICI de plant afgestoten en heetten we Huntsman. Via maintenance manager werd ik sectiemanager polyolen/MDI-fabriek.
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren