Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Fluids Processing 2020-6 08-12-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Fluids Processing 2020-6
EXPERTVISIE: Nieuwe kennis naar de praktijk brengen; WATERZUIVERING: Helft industriŽle waterzuiveringen besmet met legionella; INFOGRAPHIC: Veelzijdig inzetbaar polymeer uit afvalwater; GROENE CHEMIE: Materialen en grondstoffen uit hernieuwbare koolstof; KATALYSE: CO2 conversie naar methanol en propeen met nikkelkatalysator; BEURS: ĎMeet- en regeltechniek krijgt eigen vakbeursí

Verschenen: 08-12-2020
Positief de coronacrisis uit? Editorial
Positief de coronacrisis uit?
Editorial Een van de prangende vragen vanuit de sector tijdens het Machevowebinar op 17 november 2020 was of we positief uit de coronacrisis komen en wat de negatieve gevolgen van de pandemie zullen zijn. Uitsluitsel kwam er niet. Wijselijk hield Ďspecial guestí journalist en econoom Mathijs Bouman zich tegenover Perry Verberne, voorzitter Machevo & Bulk Vereniging, op de vlakte. Hij strooide wel met cijfermateriaal waaruit hoop geput mag worden.
pagina 3
Nieuwe kennis naar de praktijk brengen Anne van Delft en Erik de Bruine van PAO Techniek en Management
Nieuwe kennis naar de praktijk brengen
Anne van Delft en Erik de Bruine van PAO Techniek en Management Universiteiten, kennisinstellingen en bedrijven ontwikkelen een schat aan kennis. De missie van het platform Post Academisch Onderwijs Techniek en Management is om die kennis naar de praktijk te brengen. ďInvesteren in opleidingen is investeren in de toekomst: van jezelf, je bedrijf en de samenlevingĒ, zeggen Anne van Delft en Erik de Bruine.
pagina 10
Helft industriŽle waterzuiveringen besmet met legionella Waterzuivering
Helft industriŽle waterzuiveringen besmet met legionella
Waterzuivering Twee onderzoeken naar legionella bij industriŽle afvalwaterzuiveringen hebben de risicofactoren voor de groei van de bacterie goed in kaart gebracht. Goede monitoring en de juiste preventiemaatregelen bieden uitkomst, blijkt uit de praktijk bij DOW Benelux in Terneuzen. Nederlands grootste uitbraak van legionella dateert van februari 1999. Toen raakten ruim 200 bezoekers van de bolbloemententoonstelling Westfriese Flora in Bovenkarspel besmet.
pagina 12
Veelzijdig inzetbaar polymeer uit afvalwater Afvalwaterzuivering
Veelzijdig inzetbaar polymeer uit afvalwater
Afvalwaterzuivering De tekening toont de eerste extractie-installatie voor de nonstop productie van Kaumera, een veelbelovend biopolymeer dat gewonnen kan worden bij afvalwaterzuivering met de Nereda-technologie. Het Nereda-korrelslib wordt vanuit een aparte buffertank naar een bandindikker gepompt die het indikt tot circa 5% droge stof. Via grote warmtewisselaars en een warmtepomp wordt het slib vervolgens opgewarmd.
pagina 16
Materialen en grondstoffen uit hernieuwbare koolstof CO2 -recycling
Materialen en grondstoffen uit hernieuwbare koolstof
CO2 -recycling Het kennisplatform Renewable Carbon Initiative wil de ontwikkeling van polymeren uit broeikasgas CO2 in plaats van fossiel petroleum tot commerciŽle producten aanjagen. Via katalyse en fermentatie kunnen met CO en CO2 nu al polyolen en ethanol gemaakt worden. Het RCI verwacht dat plastics snel zullen volgen. In het najaar van 2020 heeft Brussel de lat voor CO2-reductie in 2030 flink hoger gelegd, van 40% naar 55%.
pagina 20
CO2-conversie naar methanol en propeen met nikkelkatalysator Katalyse
CO2-conversie naar methanol en propeen met nikkelkatalysator
Katalyse Om CO2 (kosten)efficiŽnt om te zetten naar chemische bouwstenen zijn katalysatoren van goedkopere metaaloxides als nikkel en koper nodig. Een onderzoeksteam aan de UU heeft daarom in detail ontrafeld hoe CO2 -conversie exact verloopt over het oppervlak van nikkelkatalysatoren. Conversie via hydrogenering naar methanol is in 5 tot 10 jaar industrieel toepasbaar, verwacht katalysespecialist Bert Weckhuysen.
pagina 24
Meet- en Regeltechniek krijgt eigen vakbeurs Beurs
Meet- en Regeltechniek krijgt eigen vakbeurs
Beurs Na een generale repetitie in 2019 met de Instrumentatiestraat krijgt procesinstrumentatie een eigen platform tijdens Solids en Pumps & Valves Rotterdam 2021. Beursorganisator Easyfairs lanceert op 6 en 7 oktober volgend jaar de beurstitel M+R, gericht op procesinstrumentatie en automatisering, vertelt Michiel SchrŲder, eventmanager Processing.
pagina 29
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren