Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Fluids Processing 2020-4 22-09-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Fluids Processing 2020-4
Biopolymeer Kaumera: nieuwe grondstof uit zuiveringsslib | Katalyseonderzoek waterstof leidt bij toeval naar efficiŽnte waterstofperoxideproductie | Drones maken onderhoudswerk veiliger

Verschenen: 22-09-2020
De beurs op met mondkapje Editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
De beurs op met mondkapje
Editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur De inperkingsmaatregelen tegen de verspreiding van covid-19 blijft vakbeurzen, conferenties en curussen parten spelen, al lijkt er meer te kunnen binnen de geldende protocollen. Solids Antwerpen stond op de agenda voor 21 en 22 oktober. Ik was benieuwd hoe zoín Corona-proof evenement eruit zou gaan zien, maar op de valreep is het nu toch geannuleerd.
pagina 3
Biopolymeer uit afvalwater breed toepasbaar Continu-extractie Kaumera
Biopolymeer uit afvalwater breed toepasbaar
Continu-extractie Kaumera In Zutphen staat de eerste extractieinstallatie voor de non-stop productie van Kaumera, een veelbelovend biopolymeer dat ontstaat bij afvalwaterzuivering met de Nereda-technologie. De gomachtige stof blijkt geschikt voor gebruik in onder meer lijmen, bindmiddelen, composieten en stabilisatoren. Tien jaar geleden vond een onderzoeker van de TU Delft bij toeval een gelachtig stofje in het zandfilter van een proefwaterzuivering.
pagina 8
Toevalstreffer: koperkatalysator produceert waterstofperoxide
Toevalstreffer: koperkatalysator produceert waterstofperoxide
Het Leiden Institute of Chemistry ontdekte bij toeval een koperverbinding die superefficiŽnt waterstofperoxide produceert. De vondst werd gedaan tijdens onderzoek naar efficiŽntere katalysatoren om zuurstof en waterstof tot water te reduceren, een basisreactie in brandstofcellen. Nee, van een plots Ďeureka-gevoelí was geen sprake, benadrukt universitair hoofddocent en onderzoeker Dennis Hetterscheid van het Leiden Institute of Chemistry (LIC).
pagina 14
Persluchtsystemen met Industrie 4.0-technologie Infographic
Persluchtsystemen met Industrie 4.0-technologie
Infographic Slim aangestuurde compressortechnologie zorgt voor een optimale beluchting van deze slibvergistingstank. Door de geÔntegreerde aanpak wordt het proces beter beheersbaar en het onderhoud voorspelbaarder. Aerzen kan voor waterzuiveringsinstallaties compressoren leveren die zijn uitgerust met Internet of Things (IoT)technologie. Deze zorgen voor meer transparantie, veiligheid en efficiŽntie van de processen.
pagina 16
Proefdraaien met universele druktransmitter
Proefdraaien met universele druktransmitter
In de fabriek in Meppel test FrieslandCampina Kievit een druktransmitter met keramische meetcel. De druktransmitter kan gassen, dampen en vloeistoffen meten zonder gebruik van een drukoverdrachtvloeistof. Met bluetooth kan het apparaat via standaardsoftware draadloos worden bediend. Bij FrieslandCampina Kievit draait een pilot met een druktransmitter van VEGA Nederland, specialist op het gebied van niveau- en drukin strumenten voor de procesindustrie. Ger van den Berg, planner/werkvoorbereider bij de vestiging van FrieslandCampina, licht toe waarom: ďWe produceren hier in Meppel een breed scala aan poedervormige en schuimende creamers, vet poeders, opklopmiddelen en cake-emulgatoren. Daarvoor wordt vloeistof omgezet in poeder, waarna de producteigenschappen op klantspeci ficatie worden aangepast.
pagina 20
Veldbussen maken integratie van instrumenten makkelijker Bestseller
Veldbussen maken integratie van instrumenten makkelijker
Bestseller EtherNet/IP en Modbus-TCP/IP interface-opties maken integratie van massaflowmeters en -regelaars en digitale drukregelaars in industriŽle omgevingen eenvoudiger. Er kan standaard ethernetbekabeling gebruikt worden en theoretisch is er geen beperking aan het aantal nodes/ slaves. De veldbussen bieden tal van voordelen, leggen Vincent Hengeveld en Ahad Djafari uit.
pagina 27
Nieuwe pomp- en doseerinstallatie verhoogt zeepproductie
Nieuwe pomp- en doseerinstallatie verhoogt zeepproductie
Producent van ecologische reinigingsmiddelen Seifar liet een custom-made pomp- en doseerinstallatie bouwen om de productie te verhogen. Grondstoffen worden volledig volautomatisch ingepompt en gedoseerd. Je moet maar durven. Midden in de covid 19-crisis een gloednieuwe pomp- en doseerinstallatie in gebruik nemen. Maar er was alle reden toe, legt Myrte Ruymaekers van Seifar uit.
pagina 30
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren