Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Fluids Processing 2020-2 31-03-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Fluids Processing 2020-2
Koelen: Drietraps-wortkoeling bespaart 2% energie bij Grolsch; Infographic: Non-invasieve stoommeting; Bestseller: Olievrije schroefblowers voor de waterzuivering; Bestseller: Intelligente frequentieregelaar maakt efficiŽnt onderhoud mogelijk; Fotospread: Opslagtanks tot 15.000 m3 bouwen op locatie; Oproep: Gezocht: Sprekers Industrial Processing/WoTS

Verschenen: 31-03-2020
COVID-19, samen zijn we sterk... Editorial, Vincent Hentzepeter
COVID-19, samen zijn we sterk...
Editorial, Vincent Hentzepeter Het nieuwe coronavirus heeft Europa in sneltreinvaart in zijn greep gekregen, en laat ook de procesindustrie niet ongemoeid. Sinds de aanscherping van de maatregelen door de regering staat LinkedIn vol berichten van bedrijven die een deel van hun personeel Ė en soms zelf iedereen Ė thuis laten werken. De teneur is vaak: ďWe blijven open, maar werken met een beperkt team.Ē
pagina 3
Drietraps-wortkoeling bespaart 2% energie bij Grolsch Op koers voor CO2-neutraal brouwen in 2025
Drietraps-wortkoeling bespaart 2% energie bij Grolsch
Op koers voor CO2-neutraal brouwen in 2025 Met de installatie van twee nieuwe wortkoelers kan Grolsch het energieverbruik van de brouwerij in 2020 met een extra 2% terugdringen. Inclusief parallelle energiebesparingsprojecten, waaronder warmtepomptechnologie, ligt de brouwerij op koers om in 2025 CO2-neutraal te zijn. Sinds de opening van de nieuwe brouwerij in 2005 heeft Grolsch het energieverbruik per gebrouwen liter bier met 30 % teruggebracht.
pagina 8
Non-invasieve stoommeting voor zeer lage tot hoge debieten Meet- en regeltechniek
Non-invasieve stoommeting voor zeer lage tot hoge debieten
Meet- en regeltechniek De Fluxus ST van Flexim is een clamp-on flowmeter die zowel het volume als de massastroom van verzadigde en oververhitte stoom bij temperaturen tot 180 įC kan meten. Dit is geheel veilig, omdat er vanaf de buitenkant wordt gemeten. De stoomstroom wordt non-invasief gemeten vanaf de buitenkant van de buis, dus zonder onderbreking van werking en (stoom)toevoer.
pagina 14
Naftakraker levert restwarmte Milieu en energiebesparing
Naftakraker levert restwarmte
Milieu en energiebesparing SABIC en Het Groene Net (HGN) hebben in naftakraker ĎOlefins 4í een aansluiting geplaatst voor koppeling aan het stadswarmtenetwerk van HGN. Dit is onderdeel van een project om met industriŽle restwarmte wo- ningen en kantoren te gaan verwar- men, zodat deze aardgasvrij kunnen worden.
pagina 17
Olievrije schroefblowers voor de waterzuivering Bestseller
Olievrije schroefblowers voor de waterzuivering
Bestseller Delta Hybrid schroefblowers zijn energiezuinig, 100% olievrij en hebben een groot regelbereik. Voor het beluchten van waterzuiveringsreservoirs zijn dat belangrijke kenmerken. Drie ISO-certificaten onderstrepen dat. De Aerzen Delta Hybrid schroefblowers met aanzuigdebieten van 110 m3/uur tot 9.000 m3/uur combineren blower- en compressortechnologie in ťťn machine.
pagina 18
Intelligente frequentieregelaar maakt efficiŽnt onderhoud mogelijk Bestseller
Intelligente frequentieregelaar maakt efficiŽnt onderhoud mogelijk
Bestseller Frequentieregelaars, uitgerust met condition-based monitoring, kunnen de gezondheid van een installatie bewaken. Dat maakt optimaal onderhoud mogelijk, waardoor de regelaar goed blijft presteren en niet uitvalt.
pagina 20
Blijf lekkages met gevaarlijke chemicaliŽn voor LEZERSACTIE
Blijf lekkages met gevaarlijke chemicaliŽn voor
LEZERSACTIE Lekken uw chemicaliŽnvaten? U weet dat niet zeker? Tackle dit risico. Voor u het weet, ontstaat er een gevaarlijke situatie. Een lek 200-litervat met gevaarlijke vloeistoffen in een opslagloods van 10 x 20 x 5 meter vormt al snel een brandbaar mengsel. De starter van een tl-balk activeren is al voldoende voor een explosie.
pagina 21
Opslagtanks tot 15.000 m3 bouwen op locatie Fotopagina
Opslagtanks tot 15.000 m3 bouwen op locatie
Fotopagina Gpi Tanks XL is de nieuwe werkmaatschappij van de Gpi Group voor de verkoop en productie van rvs opslagtanks groter dan 6 meter diameter en een inhoud tot 15.000 m3. De productie van de kleinere exemplaren tot 5.000 m3 vindt plaats in de vernieuwde fabriek in Groot-Ammers. Verscheping van kleinere tanks gaat direct via de Lek, bijvoorbeeld naar de Rotterdamse haven.
pagina 22
Gezocht: Sprekers voedselveiligheid en procesoptimalisatie Oproep van beursorganisator FHI
Gezocht: Sprekers voedselveiligheid en procesoptimalisatie
Oproep van beursorganisator FHI Voor Industrial Processing zoekt beursorganisator FHI, federatie van technologiebranches, inspirerende sprekers met een goed verhaal over voedselveiligheid of procesoptimalisatie. Heeft u onlangs een inspirerende presentatie bij- gewoond over voedselveiligheid of procesoptima- lisatie, of heeft u in uw relatienetwerk een goede ingang? Beursorganisator FHI hoort graag van u.
pagina 30
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren