Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Fluids Processing 2020-1 25-02-2020
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Fluids Processing 2020-1
Katalyse: Katalyselab TU Delft: CO₂-conversie sneller opschalen; Energietransitie: Bio-kerosine drukt CO2-emissies luchtvaart; Pomptechnologie: Dubbelpompen vervangen smeeroliepompen bij Shell Pernis; Beurs: Circulariteit centraal op RioleringsVakdagen en Aqua Nederland; Infographic: Stank bestrijden met geurneutralisatie; Beurs: Verwacht: Pumps & Valves 2020

Verschenen: 25-02-2020
Wat is uw duurzaamheidsstrategie editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur
Wat is uw duurzaamheidsstrategie
editorial Vincent Hentzepeter, hoofdredacteur Gaat circulariteit het denken en doen in de (petro)chemie drastisch veranderen? Sneller dan u denkt. Het zal wel moeten, ook in de food en de farma. In feite is dit proces van verduurzaming al aan de gang in de machinebouw, de productiekant en in de raffinaderijen, met name bij de nieuwbouw. Toegegeven, dit gaat niet op stel en sprong.
pagina 3
Katalyselab TU Delft: CO₂-conversie sneller opschalen
Katalyselab TU Delft: CO₂-conversie sneller opschalen
Katalytische conversie van CO2 naar methanol en chemie-bouwstenen moet sneller marktrijp worden. Onderzoek, ook naar het katalyseproces zelf, baant de weg. Bij de TU Delft werkt de onderzoeksgroep van hoogleraar Atsushi Urakawa hieraan in het kersverse Industrial Catalysis Lab. Vanuit het faculteitsgebouw, waar de onderzoeksgroep van Atsushi Urakawa, hoogleraar Catalysis Engineering, huist, loopt een kronkelpaadje met houtsnippers naar het lab.
pagina 8
Bio-kerosine drukt CO2-emissies luchtvaart
Bio-kerosine drukt CO2-emissies luchtvaart
In Delfzijl komt de eerste grootschalige raffinaderij voor duurzame kerosine in Europa. Capaciteit: 100.000 ton vliegtuigbrandstof per jaar, evenveel als de plant van World Energy in Los Angeles, waar KLM zijn bio-kerosine tot nog toe betrekt. Gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF) is een van de strategieŽn om de CO2-emissies in de luchtvaart terug te dringen. Maar zulke oplossingen voor milieuproblemen zijn niet zelden schijnoplossingen.
pagina 12
Dubbelpompen vervangen smeeroliepompen bij Shell Pernis
Dubbelpompen vervangen smeeroliepompen bij Shell Pernis
Speciale Ďdubbelpompení bieden Shell Pernis een oplossing voor de vervanging van verouderde smeeroliepompen. Het zijn twee pompen die verschillende drukken leveren op ťťn aangedreven as, zonder tandwielkast, waardoor de bestaande installatie slechts minimaal aangepast hoefde te worden. John Strien, PEPPER projectleider bij Shell Pernis, is te spreken over de maatoplossing die Suurmond wist te bedenken voor de vervanging van smeeroliepompen.
pagina 16
Circulariteit centraal op RioleringsVakdagen en Aqua Nederland
Circulariteit centraal op RioleringsVakdagen en Aqua Nederland
Circulaire waterketens, verwaarding van afvalwater, technologie voor hergebruik en zuiveren staan centraal tijdens Aqua Nederland Vakbeurs op 17, 18 & 19 maart in Evenementenhal Gorinchem. Tegelijk met de veertiende editie van dit evenement vindt de tiende editie van de RioleringsVakdagen plaats. Bezoekers kunnen beide evenementen combineren.
pagina 21
Stank bestrijden met geurneutralisatie
Stank bestrijden met geurneutralisatie
Stankoverlast is te bestrijden met natuurlijke, geurneutraliserende middelen. In plaats van maskeren, neutraliseren deze middelen de stank door een chemische reactie. Chemische reactie Om ongewenste geuren Ė die voorkomen in allerlei sectoren Ė te bestrijden, wordt gebruik ge maakt van een complexe mix van essentiŽle oliŽn en organische verbindingen gewonnen uit plantenextracten.
pagina 22
Fluids Processing World
Fluids Processing World
Doorbraak biomassaconversie; Voor het eerst kunnen uit droge plantafvalmaterialen, zoals tarwe en suikerriet, brandstoffen vervaardigd worden. Dat hebben onderzoekers aan de Universiteit van Manchester aangetoond. Normaal wordt dit soort afval verbrand. Ferulazuur, dat in kleine hoeveelheden in veel planten voorkomt, kan omgezet worden in coniferylalcohol (naar een van de basiscomponenten in conifeernaalden), een bouwsteen voor chemicaliŽn.
pagina 24
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren