FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Fluids Processing 2017-3 02-06-2017
Blader door de digitale editie van het complete magazine
» Registreer om het digitale magazine
6x per jaar te ontvangen
Fluids Processing 2017-3
instrumentatie, beurzen, pompen en kleppen, software, membraantechnologie, warmteterugwinning, havencijfers, elektrolyzers voor waterstof

Verschenen: 02-06-2017
Fluids Processing World Fluids Processing in landen over de hele wereld
Fluids Processing World
Fluids Processing in landen over de hele wereld Californië, Amerika: Bernardus-wijn blijft in nederlandse handen. San Luís Potosí, Mexico: Energieneutrale emulsie. Zürich, Zwitserland: Vloeibare elektrolyten om microchip te voeden. München, Duitsland: Parallelle beurzen delen dezelfde vloeistoftechnologie. München, Duitsland: Diesel blijft populaire brandstof denkt ceo bmw. Kalimantan, Indonesië: Transparantie in de strijd voor bonafide palmolie.
pagina 10
André Boer van Krohne Nederland over  trends in de instrumentatiemarkt Steeds meer meten en weten
André Boer van Krohne Nederland over trends in de instrumentatiemarkt
Steeds meer meten en weten Met de instrumentatie- en analysedagen voor de deur zijn we nieuwsgierig naar de trends in de markt. Een van de spelers is Krohne en we togen naar Dordrecht om de visie van directeur André Boer te horen. Naast sensoren en de interpretaties van de gegevens die ze opleveren, ging het gesprek over goedgeschoold personeel en de kracht van de BV Nederland.
pagina 12
Ultrasoon flow meten een groeiende markt Samenwerkende experts presenteren hun technologie
Ultrasoon flow meten een groeiende markt
Samenwerkende experts presenteren hun technologie Op de Instrumentatie & Analyse Dagen deze maand in De Kuip in Rotterdam is een belangrijk deel ingeruimd voor flowmetingen. In de olie- en gasindustrie luisteren die metingen steeds nauwer om goed te kunnen beoordelen of putten nog economisch rendabel (te krijgen) zijn. Natuurlijk komen moderne technieken als ultrasoon en coriolis aan bod. Voor de eerste is een betrekkelijk nieuwe speler op de markt, Transus Instruments in Zeewolde. Drie experts, een uit de VS, een uit Australië en een Nederlander bundelden hun kennis tot het in hun ogen optimale instrument
pagina 14
Stromingssoftware brengt manco’s aan het licht Betrouwbaarheid LNG-installaties verhogen
Stromingssoftware brengt manco’s aan het licht
Betrouwbaarheid LNG-installaties verhogen “Het is van belang om al in de ontwerpfase van LNG-installaties mogelijke problemen als gevolg van stromingsfluctuaties te voorkomen en voor een betrouwbare installatie te zorgen.” Dat stelt Jesper van der Putte, werkzaam bij TNO in Delft als consultant en projectleider bij de afdeling Heat Transfer and Fluid Dynamics. Hij houdt zich bezig met stromingsleer van gassen en vloeistoffen in procesinstallaties.
pagina 18
Verduurzaming productieproces bio-methanol BioMCN Delfzijl krijgt provinciale subsidie voor CO2 -project
Verduurzaming productieproces bio-methanol
BioMCN Delfzijl krijgt provinciale subsidie voor CO2 -project “We gaan voor een verdere vergroening van het productieproces van bio-methanol,” vertelt Paul Compagne van BioMCN. Het bedrijf beschikt over een productiecapaciteit waarmee jaarlijks circa 450 kton (bio)methanol gemaakt kan worden. De groene transportbrandstof leent zich als vervanging van (fossiele) benzine en als extra verduurzamingsstap zal nu ook CO2 worden gebruikt als grondstof.
pagina 22
Procesindustrie flirt met keramische membranen Scheidingstovenaar in opkomst
Procesindustrie flirt met keramische membranen
Scheidingstovenaar in opkomst Keramische membranen zijn er niet alleen voor een efficiënte proceswaterzuivering. Ze ontpoppen zich als cutting edge-technologie voor zware scheidingsklussen, zoals het filtreren van oplosmiddelen. Ook niet onbelangrijk: in steeds meer toepassingen zijn ze nauwelijks duurder dan conventionele kunststofmembranen.
pagina 24
Trainingstechnologie voor LNG-gebruik Deelproject van Marigreen
Trainingstechnologie voor LNG-gebruik
Deelproject van Marigreen Duits-Nederlandse partners van het project ‘MariGreen – Maritime Innovations in Green Technologies’ werken aan het overkoepelende thema GreenShipping. In MariGreen concentreren zich vijf van de twaalf innovatieprojecten op de verbeterde marktintroductie van LNG als brandstof voor schepen. Daarvoor worden nieuwe, vormvrije LNG-tanks gebouwd, methaankatalysatoren ontwikkeld en getest, en wordt standaardisatie van LNG-installaties vormgegeven om toepassing op relatief kleine schepen mogelijk te maken. LNG-installaties aan boord van schepen zijn veel complexer en hebben hogere veiligheidseisen dan de traditionele dieselinstallaties aan boord. Het scheepspersoneel moet daar op worden voorbereid en dus getraind. Door additionele blendedlearning-technieken te ontwikkelen voor de basic-course LNG, is het nautisch personeel beter geëquipeerd.
pagina 28
Overslag Rotterdamse haven licht gedaald in 2016 Stabiele Toekomst
Overslag Rotterdamse haven licht gedaald in 2016
Stabiele Toekomst De goederenoverslag in de Rotterdamse haven daalde in 2016 met 1,1 procent (droog en nat samen) tot 461,2 miljoen ton. De overslag van ruwe olie ging met 1,2 procent naar beneden tot 101,9 miljoen ton. Toch spreekt het Havenbedrijf niet van een recessie. “Het natte massagoed wist het hoge niveau van 2015 vast te houden. Toen groeide de sector met ruim 10 procent,” aldus Ronald Backers van het Havenbedrijf.
pagina 31
Ketenaanpak moet drempels warmtepomptechnologie slechten Benutten restwarmte nog niet op stoom
Ketenaanpak moet drempels warmtepomptechnologie slechten
Benutten restwarmte nog niet op stoom Het aantal warmtepompen of aanverwante technieken in de procesindustrie is schaars. De energieprestaties zijn veelbelovend maar door de lange terugverdientijden en een beperkt technologieaanbod deinzen nog veel bedrijven ervoor terug. Een ketenbreed initiatief moet de restwarmtebenutting in de industrie nu echt eens aan de praat krijgen
pagina 32
VoltaChem toe aan volgende stap in Power-to-Hydrogen Testinfrastructuur elektrolyzer open voor serieuze toeleverancier
VoltaChem toe aan volgende stap in Power-to-Hydrogen
Testinfrastructuur elektrolyzer open voor serieuze toeleverancier “We zijn op zoek naar bedrijven die duurzame componenten kunnen leveren voor elektrolyzers.” Dat zegt Arend de Groot die vanuit ECN Power-to-Hydrogen expert is binnen Shared Innovation Program VoltaChem. Hij houdt zich bezig met een aantal innovaties rond efficiency in de industrie waaronder het gebruik van elektriciteit en waterstof. “In dat kader zijn we bezig met ontwikkelingen op het gebied van elektrolyse.”
pagina 36
Vakbeurs Pumps & Valves begin oktober 2017 in Rotterdam Ahoy De procesindustrie toont wat hij kan
Vakbeurs Pumps & Valves begin oktober 2017 in Rotterdam Ahoy
De procesindustrie toont wat hij kan Pumps & Valves is de vakbeurs voor de ‘liquid’-industrie. Iedere twee jaar komen diverse sectoren uit de markt samen in Rotterdam Ahoy om zich te oriënteren op nieuwe oplossingen en innovaties voor hun eigen industrie. De bewerking en verwerking van vloeistoffen staat hierbij centraal. Gezien de positieve reacties van de vorige editie zal de beurs in 2017 zich mogen verheugen in een nog grotere belangstelling.
pagina 39
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel