Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

MAGAZINE

Fluids Processing 2009-4
Croda groeit met groene chemie, ISA-95 boek met Best Practice, Efficiënte zuiveringsinstallatie in de maak

Verschenen: --
Groei met groene chemie Ontwikkelingen Croda in Gouda
Groei met groene chemie
Ontwikkelingen Croda in Gouda Croda in Gouda is al 150 jaar actief met groene chemie. De laatste jaren heeft het bedrijf de wind in de zeilen: er is steeds meer belangstelling voor de producten van Croda, omdat die op groene grondstoffen zijn gebaseerd. Momenteel kampt Croda met de recessie, waardoor de afzet tijdelijk is teruggevallen. Maar de vooruitzichten op de lange termijn zijn gunstig: de vergroening van de chemie zet door, zo is de stellige verwachting van Croda. Om die reden heeft het bedrijf het innovatietempo opgevoerd. Marian Steverink, process development manager, en Hans Ridderikhoff, technical marketing manager polymers & coatings vertellen over de jongste ontwikkelingen.
pagina 12
Best Practice Automatisering van productieprocessen op basis van ISA-95
Best Practice
Automatisering van productieprocessen op basis van ISA-95 Zeg nou zelf, wat is leuker dan een boek schrijven over iets waar je zelf heel enthousiast over bent. Anne Rissewijck, Business Consultant bij ICT Procos en Erwin Winkel, British American Tobacco (BAT) sloegen de handen ineen nadat ze een productieautomatiseringsbenchmark bij BAT hadden uitgevoerd. Sterker nog, ze mochten ook voorbeelden van een paar andere bedrijven opnemen in hun praktische handleiding voor een succesvolle productieautomatisering.
pagina 16
Nederlandse ondersteuning voor ontwikkelingslanden Fotoreportage Achema in Frankfurt
Nederlandse ondersteuning voor ontwikkelingslanden
Fotoreportage Achema in Frankfurt Op de afgelopen Achema in Frankfurt stond ook het CBI: het Centrum tot Bevordering van de Import uit Ontwikkelingslanden. Twee grote paviljoens, enthousiaste standhouders en concurrerende producten bepaalden het beeld. Net als alle andere standhouders op de beurs kwamen deze bedrijven nieuwe klanten werven onder Europese distributeurs en eindgebruikers. Maar met een groot verschil. Deze vierentwintig standhouders kregen ondersteuning vans het CBI: de enige organisatie in Europa die exportmarketing en managementondersteuning biedt aan kleine en middelgrote ondernemingen in ontwikkelingslanden. Aanleiding genoeg voor een fotorapportage.
pagina 18
Sonokit maakt natte meting in bestaand leidingsysteem mogelijk Brabant Water plaatst ultrasone flowmeters
Sonokit maakt natte meting in bestaand leidingsysteem mogelijk
Brabant Water plaatst ultrasone flowmeters Onder druk een natte meting realiseren in een bestaand leidingsysteem. Het kan perfect, bleek vorig jaar bij Brabant Water in Eindhoven. Ook andere drink- en afvalwaterbedrijven gebruikten voor deze toepassing de retrofit-oplossing Sonokit van Siemens.
pagina 22
Precisieschoonmaak van kleverige aanslag in tank CSK food enrichment BV zet grote stap voorwaarts in hygiŽne
Precisieschoonmaak van kleverige aanslag in tank
CSK food enrichment BV zet grote stap voorwaarts in hygiŽne Op de locatie van CSK in Leeuwarden maken ze zeven ingrediŽnten die worden gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie. Eťn daarvan is het Ďjasjeí om de kaas (ceska coat; kaasdekmiddel). De hiervoor benodigde grondstoffen worden in een menger samengevoegd. Maar omdat het een nogal aanklevende substantie betreft, vormde het schoonmaken van de mengers een groot probleem. Bernard Jansen, teamcoŲrdinator production in Leeuwarden vertelt over de door ContratEch aangedragen oplossing.
pagina 24
Stap op weg naar lichte tank voor waterstofopslag Promotieonderzoek van Robin Gremaud:
Stap op weg naar lichte tank voor waterstofopslag
Promotieonderzoek van Robin Gremaud: Promovendus Robin Gremaud (VU) heeft een stap in de juiste richting gezet om waterstof op een goede wijze op te slaan en te benutten voor (auto)brandstof en voor toepassingen in de procesindustrie. Gremaud toonde aan dat met een legering van magnesium, titaan en nikkel een brandstoftank kan worden ontwikkeld, dat waterstof uitstekend opslaat.
pagina 28
Kennis explosieveiligheid delen Fike Academy breidt uit zodat ook derden er gebruik van kunnen maken
Kennis explosieveiligheid delen
Fike Academy breidt uit zodat ook derden er gebruik van kunnen maken Fike wil zijn door de jaren heen opgebouwde kennis delen met anderen. Roger Bours, Pressure Relief and Benelux Sales Manager: ďOp het gebied van drukbeveiliging hebben we inmiddels zoín databank verzameld, dat we ons afvroegen of we er ook iets mee konden betekenen voor anderen.Ē De rondgang door het bedrijf in Herentals, onder leiding van Jan Heijnen, Sales Engineer voor Nederland toont dat Fike klaar is om ook mensen van buiten de kneepjes van het vak te leren.
pagina 32
EfficiŽnte zuiveringsinstallatie in de maak Ook voor toepassing in procesindustrie
EfficiŽnte zuiveringsinstallatie in de maak
Ook voor toepassing in procesindustrie Voor de procesindustrie is binnenkort een computergestuurde filterinstallatie beschikbaar, waarmee efficiŽnt en goedkoop proceswater kan worden gereinigd. Bastiaan Blankert, proces engineer van de Research en Development-afdeling bij het membraantechnologie-bedrijf Norit X-flow in Enschede, heeft een regelaar ontworpen die de waterzuivering sterk moet verbeteren. Blankert promoveerde al eerder op dit onderwerp en deed hij onderzoek aan de Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen.
pagina 34
Know your assets: de essentie van de procesautomatisering Turck BV over de belangrijkste ontwikkelingen in de procesautomatisering
Know your assets: de essentie van de procesautomatisering
Turck BV over de belangrijkste ontwikkelingen in de procesautomatisering Raffinaderijen, olieplatforms, verwerkingsinstallaties in de chemie, noem maar op. De automatisering speelt een essentiŽle rol. Shutdowns moeten worden vermeden, processen moeten op afstand worden aangestuurd, alles moet nauwkeurig in de gaten worden gehouden, want in de procesindustrie kunnen kleine fouten grote gevolgen hebben. Een interview met Michiel Kuijer, Account Manager Process Automation bij Turck BV.
pagina 36
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren