Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
06-10-2020  |  320x
Deel dit bericht
Plantaardige eiwitten, hoe produceer je deze?

Plantaardige eiwitten, hoe produceer je deze?

Alternatieve eiwitten zijn hot. Om uiteenlopende redenen is er een groeiende vraag naar plantaardige eiwitten voor de voedings- en diervoederindustrie. In dit artikel beschrijven we in 6 stappen hoe plantaardige eiwitten geproduceerd worden.

Belangrijk is om je te realiseren dat vrijwel geen enkel proces in de voedingsmiddelenindustrie exact hetzelfde is. Dat geldt dus ook voor de productie of verwerking van plantaardige eiwitten. Wel omvat dat proces grofweg de volgende vaste stappen:

Stap 1 - Grondstof selectie en voorbehandeling
Stap 2 - Eiwitextractie
Stap 3 - Zuivering- eiwitisolatie
Stap 4 - Drogen
Stap 5 - Zetmeelbereiding
Stap 6 - Effluentbehandeling

Stap 1: Grondstofselectie en voorbehandeling

De grondstof voor eiwitextractie is vaak een bloem, verkregen uit peulvruchten of granen. Deze bloem wordt met een vooraf bepaalde hoeveelheid water gemengd, afhankelijk van de gewenste eiwitzuiverheid en opbrengst. De pH-waarde van het mengsel wordt vervolgens aangepast met zuur of alkali, afhankelijk van het eindproduct dat wordt vervaardigd. Het eindproduct van deze stap noemen we voor het gemak even de basisgrondstof. Winning van eiwitten gebeurt natuurlijk ook als gevolg van het feit dat ze als component voorkomen in grondstoffen die voor andere doeleinden worden verwerkt. Een voorbeeld is bijvoorbeeld bij de zetmeel winning.

Klik op de link onder "Meer informatie" voor het hele verhaal.

Bedrijfsinformatie

Meer berichten

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren