Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kort nieuws
02-01-2020  |  2474x
Deel dit bericht
Aardingscontrole voor vrachtwagens
Aardingscontrole voor vrachtwagens

Statische ontlading vermijden bij vrachtwagens

Nieuwe video aardingscontrole

In ATEX omgevingen kan de energie-inhoud van elektrostatische ontladingen de oorzaak zijn van brand en/of explosies. Aardingscontrole kan hiervoor een oplossing bieden.

Indien men een product (vloeistof of poeder) wenst te verladen dat stroomt doorheen een verladingssysteem en contact maakt met pompen, kleppen, filters en pijpwanden, zal door wrijving statische elektriciteit opgebouwd worden. Als vervolgens het product in de vrachtwagen terecht komt, zal de tank van de tankwagen of bulkwagen op zijn beurt statisch opladen en blootgesteld worden aan een toenemende spanning.
Bij deze opgebouwde spanningen is de kans dat een hoog energetisch elektrostatische vonk overspringt naar andere objecten met een lager potentiaal zeer groot.

Deze nieuwe video geeft meer info over aardingscontrole voor vrachtwagens.

Bedrijfsinformatie

Meer berichten

ATEX Aardingskabels Statische Elektriciteit - Aardingsmateriaal
ATEX Aardingskabels
Statische Elektriciteit - Aardingsmateriaal De Cen-Stat™️ ATEX aardingskabels van Newson Gale worden gebruikt voor het aarden van objecten, voor het afleiden van elektrostatische ladingen naar de aarde tijdens het verhandelen van producten, zoals bij overgieten, afvullen, mixen, mengen,... Deze spiraalkabels met stalen kern zijn vervaardigd uit een hoogwaardig antistatische Hytrel® mantel, en werden specifiek ontwikkeld voor potentiaalvereffening om de opbouw van statische elektriciteit op objecten te voorkomen. De aardkabels kunnen worden voorzien van Cen-Stat™️ X45 (VESX45 Medium Duty) en X90 (VESX90 Heavy Duty) ATEX en FM gekeurde aardingstangen voor een veilig gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Deze aardtangen zijn gemaakt van roestvast staal (304), en beschikken over 2 harde wolfraam-carbide contactpunten die doorheen roest, verf en andere vervuiling bijten tot in het object. Deze aardklemmen werden speciaal ontworpen voor het statisch aarden van objecten. Ook voor het aarden van
07-03-2019  |  2960x  |  Productbeschrijving  | 
Nieuwe White Paper Aardingscontrole Aarden van tankwagons en ketelwagens
Nieuwe White Paper Aardingscontrole
Aarden van tankwagons en ketelwagens Newson Gale heeft een nieuwe White Paper ”Static grounding protection for rail tankers” uitgebracht, die verladingsprocessen van tankwagons beschrijft, en wat te doen tegen statische ladingen die accumuleren indien de tank van de treinwagon niet correct verbonden is met de aarde. Vooral in Europa worden ketelwagons niet altijd geaard, en wordt er regelmatig aangenomen dat de tank goed verbonden is met het chassis van de treinwagon, dewelke op zijn beurt een goede verbinding maakt met de geaarde sporen. Ook wordt er regelmatig aangenomen dat de treinwagon geaard wordt via het verladingsmechanisme. De praktijk toont aan dat in er in vele gevallen onderbrekingen zijn van een verbinding met de aarde, wat enorm gevaarlijke situaties kan opleveren. Tijdens het verladen zelf, verhogen de pompsnelheden zodanig, dat deze opbouw van lading een enorm risico op explosies inhoudt. Contacteer ons voor meer info
04-06-2015  |  6805x  |  Kort nieuws  | 
Nieuwe video over aardingscontrole vrachtwagenverlading Earth-Rite RTR aardingscontrole vrachtwagenverlading
Nieuwe video over aardingscontrole vrachtwagenverlading
Earth-Rite RTR aardingscontrole vrachtwagenverlading De nieuwe richtlijnen omtrent de beveiliging van vrachtwagenverladingen tegen het gevaar van statische elektriciteit bewijzen eens te meer de kwaliteit van de gepatenteerde meetmethode van de Earth-Rite RTR systemen van Newson Gale. Deze systemen zijn een oplossing om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen omtrent statische elektriciteit. Deze nieuwe video legt kort en duidelijk de vele voordelen van dit systeem uit, met verwijzing naar de belangrijkste normen.
10-10-2014  |  7311x  |  Productnieuws  |   | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren