NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kort nieuws
11-06-2019  |  1693x
Deel dit bericht

Project Haven van Antwerpen

Voor één van haar klanten in de Antwerpse haven leverde M.I.P. conische tanks van elk 70m³. De klant is gespecialiseerd in het verwerken van oliën, slib en emulsies en is afkomstig uit de scheepvaartindustrie. De tanks werden geïsoleerd met PUR platen van elk 40 mm dikte. Aangezien de temperatuur in de tank kan oplopen tot 95°C, waren vinylesterharsen vereist. Als u voor uw eigen project geïnteresseerd bent in een samenwerking met ons, kunt u altijd een kijkje nemen op M.I.P. verzorgt al uw industriële projecten voor de opslag van complexe vloeistoffen en vochtgevoelige vaste stoffen.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

Zes grote GVK-tanks voor melasse
Zes grote GVK-tanks voor melasse
M.I.P. heeft voor een retournerende klant 6 tanks van maar liefst 450m³ geproduceerd. De klant is actief in de sector van voormengsels en aanvullende diervoeders. De geleverde tanks met elk een diameter van 5 meter zijn voor de opslag van melasse geschikt en werden ook in Megasolutions Moerdijk gemaakt. Vanwege de moeilijke bereikbaarheid tot de fabriek van de eindklant was een combinatie van schip en truck nodig. Naast deze grote tanks leverde M.I.P. nog tanks met een kleiner volume (35 à 50m³) voor mierenzuur, propionzuur, azijnzuur en natronloog. We zijn volop bezig nieuwe projecten te realiseren in Moerdijk, waarbij we onze klanten producten van de hoogste kwaliteit zullen gaan leveren.
08-05-2019  |  1748x  |  Kort nieuws  | 
Nieuw project bij diervoeder producent
M.I.P. heeft via een system integrator in 2016 bij een diervoeder producent 4 silo’s van 54m³ mogen leveren. De orders werden uitgebreid met 2 bolle bodem tanks van 50m³ in 2018 voor de opslag van Melasse en in 2019 de levering van nog eens 4 silo’s van 54m³. Zo is het aandeel van M.I.P. producten bij deze tevreden klant groot.
08-04-2019  |  2020x  |  Kort nieuws
Nieuw project van 3 tanks voor waterzuiveringsbedrijf
Nieuw project van 3 tanks voor waterzuiveringsbedrijf
Voor één van onze system integrators, heeft M.I.P. bij een waterzuiveringsbedrijf enkele tanks mogen leveren voor opslag van diverse types afvalwater. De tanks hebben een inhoud van 23m³ tot en met 33m³ in diverse diameters. Het bijzondere aan deze gezamenlijke opstelling is, dat de ene tank een vlakke bodem heeft, en de andere tanks een bolle bodem hebben op een verlengde composieten rok. Daardoor is er onder de bodem van de tank genoeg ruimte gecreëerd zodat de system integrators zijn pompen vrij van weersinvloeden kan opstellen. Naast de tanks heeft M.I.P. ook alle stalen onderdelen geleverd. Voor meer informatie over ons aanbod van mogelijkheden met betrekking tot opslag i tanks en silo’s, bezoek onze website, of neem contact op.
13-02-2019  |  1913x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. levert nieuwe calciumchloride tank
M.I.P. levert nieuwe calciumchloride tank
Bij één van onze vaste klanten in de buurt van Roosendaal, heeft M.I.P. een 40m³ Calciumchloride tank geleverd. Ook in de fabriek kon M.I.P. de klant van dienst zijn met GVK kappen op een wastrommel, waar de stalen kappen compleet verroest afgeschreven waren. Dit jaar zal M.I.P. hier nog een 80m³ spuislib tank en een 40m³ kalkmelk tank gaan plaatsen.
03-01-2019  |  2494x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. levert succesvol nieuwe afvalwatertank
M.I.P. levert succesvol nieuwe afvalwatertank
M.I.P. Tanks & Silo’s heeft voor één van hun partners weer een tank mogen leveren voor verwerking en opslag van afvalwater. Deze keer ging het om een tank van Ø4000, met een inhoud van ruim 170m³. Composiet heeft van zichzelf al hoge thermische isolerende eigenschappen, waardoor de tanks beter bestand zijn tegen temperatuurschommelingen van buitenaf. Doordat de tank ook nog eens volledig geïsoleerd is uitgevoerd door middel van drukvaste isolatieplaten (afgeschermd door composieten buitenschil), blijft het product voor een langere duur op een constante temperatuur. Bent u nieuwsgierig wat M.I.P. voor u kan betekenen met betrekking tot opslag in tanks en silo’s, neemt u dan contact op met ons.
11-12-2018  |  2428x  |  Kort nieuws  | 
De eerste producten vertrekken vanuit M.I.P. Megasolutions
De eerste producten vertrekken vanuit M.I.P. Megasolutions
Ongeveer 1 jaar geleden opende de nieuwe fabriek in Moerdijk zijn deuren en zijn we gestart met de inrichting en opbouw van machines. Nu bijna een jaar later draait onze nieuwe fabriek op volle toeren en hebben de eerste producten hun weg naar een tevreden klant gevonden. Afgelopen week vertrok vanuit M.I.P. Megasolutions zo ook een tank met een diameter van 6 meter en een inhoud van 300 m³ voor de opslag van afvalwater naar zijn eindbestemming in de Antwerpse haven. Klanten zien ook bij grotere diameters en volumes steeds meer de voordelen in van composiet.
11-09-2018  |  3492x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. levert buizen voor een biogasinstallatie Ongeveer 300 meter buizen met een diameter van Ø1900
M.I.P. levert buizen voor een biogasinstallatie
Ongeveer 300 meter buizen met een diameter van Ø1900 Voor een biogasinstallatie in Nederland leverde M.I.P. ongeveer 300 meter buizen met een diameter van Ø1900. De buizen van gemiddeld 17 meter lang werden op locatie voorzien van bochten en aansluitstukken en werden ter plaatse aan elkaar gelamineerd. De buizen hebben een transportfunctie voor de afvoer van lucht. De composiet buizen zijn resistent tegen corrosie en daardoor uitermate geschikt voor deze toepassing.
06-07-2018  |  3897x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. gaat volop voor ‘Factory of the future’
M.I.P. gaat volop voor ‘Factory of the future’
M.I.P., producent van composieten tanks en silo’s uit Rijkevorsel, sprak bij de start van het nieuwe jaar de ambitie uit om te transformeren tot een ‘Factory of the Future’. Zo wil het bedrijf niet alleen de eigen groei blijven verzekeren voor de toekomst. De medewerkers van M.I.P. mikken ook op de begeerde ‘Factory of the Future’ award van Made Different om aantoonbaar future-proof te zijn, Hoe dat gebeurde, lees je hieronder… Volgens Maikel Elst, C.E.O. bij M.I.P. begint alles met een visie. Vanuit een toekomstgericht doel wil hij M.I.P. laten groeien tot een bedrijf dat bestaansrecht heeft op langere termijn, duurzame winst maakt, een voorsprong kan nemen op de concurrentie, medewerkers een stabiele basis geeft en de eigen waarde vergroot zodat er ruimte is voor nieuwe investeringen. Nieuwe koers Focus komt er niet zomaar. In 2006 ging het goed fout bij toenmalig silofabrikant Mertens, nu M.I.P. Statische elektriciteit veroorzaakte een felle brand die
16-05-2018  |  4062x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. leverde een GVK opslagtank van 25m³
M.I.P. leverde een GVK opslagtank van 25m³
M.I.P. leverde een GVK tank voor pekelaanmaak met een opslagcapaciteit van 25m³ (linkse tank op de foto). In het verleden moest de klant constant manueel zoutzakken in de tank bijvullen. Dankzij de nieuw geleverde tank verloopt dit proces voortaan automatisch. De twee andere tanks op de foto zijn chemietanks.
09-04-2018  |  4210x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. leverde 2 tanks van 50m³ voor glycerine en ijzerwater
M.I.P. leverde 2 tanks van 50m³ voor glycerine en ijzerwater
Voor één van de grootste leveranciers van bio-energie installaties in Europa, heeft M.I.P. in Vriezenveen 2 tanks van 50m³ geleverd voor de opslag van glycerine en ijzerwater. Beide tanks zijn uitgevoerd met een roerwerk, waardoor de producten regelmatig doorgeroerd kunnen worden. Omdat glycerine de neiging heeft om te gaan stollen bij een lage temperatuur, heeft M.I.P. één van de tanks geïsoleerd uitgevoerd met RVS verwarmingsspiralen in de tank. Hierdoor kan een gewenste constante temperatuur eenvoudig worden bereikt.
01-03-2018  |  4365x  |  Kort nieuws  | 
M.I.P. gaat testdraaien op nieuwe locatie Inrichting fabriek M.I.P. Megasolutions vordert
M.I.P. gaat testdraaien op nieuwe locatie
Inrichting fabriek M.I.P. Megasolutions vordert Deze maand zijn we gestart met het inrichten van de nieuwe fabriek te Moerdijk en we hebben zeker niet stilgezeten. De afzuiginginstallatie voor styreen is deels geplaatst en de plaatsing van de nieuwe horizontale wikkelmachine is vol aan de gang. Heftrucks en hoogtewerkers zijn geleverd samen met de eerste gelcoat en spuitmachines. Ook de 5 stk zware bovenloopkranen met een totale hefcapaciteit van 65 ton zijn er klaar voor. De komende weken zullen we verder werken aan de bulkopslag voorraad tanks om het hars in op te slaan, de persluchtvoorzieningen en de aandrijving van de mal voor de grote diameters. We gaan op de eerste machines testdraaien zodat we kunnen gaan beginnen aan de eerste projecten. De extra capaciteit komt op het juiste moment omdat de vraag naar M.I.P. composiet tanks en silo’s stijgend is.
02-11-2017  |  5903x  |  Kort nieuws  | 
Pure-Fit® SC steriele aansluiting, zelfs buiten de cleanroom
Pure-Fit® SC steriele aansluiting, zelfs buiten de cleanroom
Pure-Fit® SC is een innovatieve nieuwe fittingtechnologie die het mogelijk maakt onder alle omstandigheden een steriele aansluiting te maken, zelfs buiten de cleanroom. Het koppelstuk bevat de exclusieve Pure-Fit® SIB® technologie (smooth inner boor), die een naadloze overgang maakt van de slang naar de fitting en zo de integriteit van een vloeistof garandeert. Het silicone afsluiterontwerp in het hart van de Pure-Fit® SC maakt de fitting eenvoudig in gebruik en voorkomt het achterblijven van residu. Het specifieke mechanisme voorkomt aansluitfouten en vereenvoudigt de validatie. De Pure-Fit® SC is verkrijgbaar in drie maten (1/4`, 3/8` en 1/2`) die volledig uitwisselbaar zijn voor “step-down” eisen. De fitting kan worden gesteriliseerd via gammastraling of in de autoclaaf. Toepassingen: • Biofarmaceutische processen • Farmaceutische processen • Assemblies en slangensets • Steriele vloeistofverplaatsing • Verplaatsen van gevoelige biologische vloeistoffen • Monsters
15-04-2008  |  1752x  |  Kort nieuws  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren