FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kort nieuws
05-11-2018  |  1249x
Deel dit bericht

Sam Guard: tijdig opsporen van afwijkingen

Sam guard is gebaseerd op Precognize: een plant en procesmonitoringtool. Precognize spoort dagen tot weken van te voren afwijkingen op en helpt daarmee voorvallen te vermijden en voorkomt dure shutdowns, milieuschade en een slechte reputatie.

Wat is hier uniek aan?
Wat de technologie van Precognize zo uniek maakt, is dat het kan voorspellen welke van de soms meer dan duizend apparaten in een plant in de toekomst geïnspecteerd, vervangen of gerepareerd moeten worden. Het systeem kan worden gebruikt om elk type apparaat te monitoren: sensors, ventielen, pompen tot volledige productie-units met verschillende apparaten.

Hoe werkt het?
Gedurende circa twee weken scant Precognize de fabrieksonderdelen en leert het welke processen de plant operator doorloopt. Daarna “weet” het programma - dankzij inzet van Artificial Intelligence (AI) - precies welk ventiel en welke sensor betrokken is in het proces. Er wordt een zogenaamde “digitale map” gemaakt. De digitale topologie wordt vervolgens toegepast in het algoritme, dat voortdurend de datastroom analyseert. Dit stelt Samson in staat om afwijkingen – gebaseerd op het digitale model – uit te sluiten en het toont aan waar het specifieke probleem zich bevindt.

Voordeel
Een groot voordeel is dat verschillende gebruikersgroepen kunnen werken met diverse onderdelen van deze tool. Een sensorteam kan bijvoorbeeld alleen toegang krijgen tot de sensormonitor, terwijl een ventielteam alleen de ventielmonitor ziet.

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel