Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kennisbijdrage
08-01-2021  |  187x
Deel dit bericht
Handige tool van Danfoss tool om netwerkverstoringen in uw systemen te berekenen

Harmonischen – een kostbaar probleem eenvoudig opgelost

Wat verstaat men onder harmonischen?

Een elektrisch AC voedingsnet levert in een ideale situatie een spanning met als basisfrequentie een zuivere sinusvorm van 50 of 60 Hz. Alle elektrische apparatuur is ontworpen voor optimale prestaties op deze ideale voeding. Harmonischen zijn spanningen en stromen met frequenties die gehele veelvouden van de basisfrequentie bevatten. Harmonischen vervormen de zuivere sinusvorm. Vermogenselektronica zoals gebruikt in gelijkrichters, frequentieregelaars, UPS, verlichtingsdimmers, televisies en veel andere apparaten nemen stroom op die niet-sinusvormig is. Deze niet-sinusvormige stroom beïnvloedt de voeding en vervormt de spanning in meer of mindere mate, afhankelijk van de sterkte of zwakte (kortsluitvermogen) van het voedend net. In het algemeen, hoe meer schakelende vermogenselektronica op een locatie, hoe groter de harmonische vervorming.

Gevolgen

Harmonischen verlagen betrouwbaarheid, veroorzaken stilstanden, beïnvloeden productkwaliteit, verhogen de bedrijfskosten en leiden tot lagere productiviteit.

Oplossingen

Danfoss heeft oplossingen die u de mogelijkheid geven om grote belastingen te verbinden met uw net zonder risico op onaanvaardbare vervormingsniveaus. Onder bepaalde omstandigheden kunnen onze oplossingen bestaande harmonische “opheffen” met als gevolg dat de algemene situatie verbetert.

Optimalisatie energie-efficiëntie
Optimaliseer energie-efficiëntie door het verminderen van harmonischen
Het brede assortiment aan harmonische oplossingen van Danfoss Drives, kan u ondersteuning bieden om zwakke netwerken te herstellen, netwerkcapaciteit te verhogen, retrofitvereisten te behalen en gevoelige omgevingen te beveiligen. Lees meer over onze oplossingen voor beperking van harmonischen in de brochure.

Ingebouwde bescherming

De frequentieregelaar VLT® AutomationDrive bevat alle modules die nodig zijn om te voldoen aan de EMC-normen. Een ingebouwd, schaalbaar RFI-filter minimaliseert de elektromagnetische interferentie, terwijl de geïntegreerde DC-tussenkringspoelen de harmonische vervorming op het net beperken volgens IEC 6100-3-12. Bovendien verlengen ze de levensduur van de DC-tussenkringcondensatoren en dus ook het totale rendement van de frequentieregelaar.

Ruimtebesparing

Die ingebouwde componenten besparen ruimte in de kasten, aangezien ze in de fabriek al zijn geïntegreerd in de frequentieregelaar. Efficiënte EMC-beheersing maakt het ook mogelijk om kabels met een kleinere doorsnede te gebruiken, wat de installatiekosten verlaagt.

VACON® NXC low-harmonic

De VACON® NXC low-harmonic aandrijving is de perfecte keuze voor toepassingen waar lage harmonischen zijn vereist. Deze aandrijving voldoet niet alleen aan de meest stringente eis voor schone energie maar biedt ook andere belangrijke voordelen zoals regeneratief remmen en spanningsversterking voor maximum uitgangsvermogen.

Uw Danfoss’ harmonische berekeningssoftware

Bent u op zoek naar een tool om netwerkverstoringen in uw systemen te berekenen? Met de MCT 31- of HCS 2.0-software van Danfoss kunt u de belastingen op uw systeem berekenen en tegenmaatregelen simuleren. Zo bepaalt u snel hoe harmonischen kunnen worden verminderd en voorkomt u onnodige overdimensionering.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde beurs

Meer berichten

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren