NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kennisbijdrage
10-09-2020  |  203x
Deel dit bericht
Stoominstallatie onderhoud

De 6 meest voorkomende onderhoudsfouten bij stoomketels

Vraag een gratis e-book aan

Met goed uitgevoerd onderhoud heeft de stoomketel een lange levensduur. Veel stoomketel problemen zijn makkelijk te voorkomen door het regelmatig uitvoeren van onderhoud. Lees hier over de meest voorkomende problemen en het effect ervan.

1. Te veel opgeloste zouten in het water

Wanneer er te veel zouten zijn opgelost in het voedingswater, raakt de geleidbaarheid boven 1000 μS / cm. Controleer het suppletie water. Als de geleiding in dit water ook hoog is, neem dan contact op met een expert om de voordelen van een ontzoutingstoepassing te bespreken.

2. De waterhardheid (° dH) is te hoog

Controleer de regeneratie-instellingen van je waterontharder. Zijn de intervallen goed ingesteld? Controleer of er (voldoende) zout voor waterontharding beschikbaar is. Meet dagelijks op onregelmatige momenten de waterhardheid. Vervang de hars na maximaal 20 jaar.

3. pH te hoog

Wanneer de pH waarde te hoog is, valt dit meestal te verklaren door een te hoge aanwezigheid van doseermiddel in het systeem, het ongezuiverde water heeft al een hoge pH waarde of door de aanwezigheid van een vreemde stof. Condensaat met een te hoge pH waarde dient te worden afgevoerd. Bij bestaande problemen neem contact op met een expert.

4. pH te laag

Wanneer de pH waarde te laag is moet deze worden verhoogd. Dat kan door een combinatiedosering te verhogen of door extra dosering van een commerciële natriumhydroxide-oplossing. Meet ook de pH waarden van het condensaat. Een middel voor de bescherming van het condensaatsysteem kan zinvol zijn. Dit is niet mogelijk bij alle toepassingen, neem contact op met een expert voor advies.

5. Te weinig doseermiddel in het systeem

Komt het overschot niet overeen met de specificaties, verhoog dan de dosering bij de pomp en zorg ervoor dat luchtbellen in het slang gedeelte niet de oorzaak zijn van een onjuiste dosering. Het doseermiddel is ongeveer een jaar houdbaar wanneer het luchtdicht wordt bewaard. Kijk op de verpakking voor de productiedatum. Het effect van het middel neemt af na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum.

6. Te veel doseermiddel
Verminder de dosering bij de pomp.

Gratis e-book over stoomketel onderhoud

Wanneer u hulp nodig heeft om problemen te verhelpen met uw Certuss stoomgenerator of geen van de bovenstaande problemen op u van toepassing zijn maar wel problemen ervaart, kunt u contact met ons opnemen. Wilt u gratis het gehele onderhoudsdocument van Certuss ontvangen? Stuur ons dan een bericht via onze website met daarin “ Ik zou graag het Certuss onderhoudsdocument ontvangen”.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

Culinaire Stoomfilter – EHEDG Gecertificeerd Gebruikt u al het juiste type stoom?
Culinaire Stoomfilter – EHEDG Gecertificeerd
Gebruikt u al het juiste type stoom? In de productie-industrie worden verschillende stoomkwaliteiten gebruikt met een verschillend verontreinigingsrisico. De kwaliteit van de stoom kan invloed hebben op de kwaliteit en veiligheid van het voedingsmiddel. Daarom is het gebruik van ‘schone stoom’, ook wel Culinaire stoom genoemd, belangrijk. Deze stoom is namelijk gefilterd, vaak met een 5 micron filter. Adca Pure produceert producten speciaal voor farmaceutische, voedsel- , chemische en cosmetische industrie. Een voorbeeld product hiervan zijn de culinaire stoomfilters. Culinaire Stoom filters De culinaire stoomfilters van Adca kunnen worden gebruikt voor alle toepassingen in de voedingsindustrie waar stoom in aanraking komt met uw product. Met behulp van onze culinaire stoomfilters kunt u deeltjes tot 1, 5 of 25 micron filteren. Vaak is deze stoomfilter onderdeel van een grotere appendage-straat. Een voorbeeld afbeelding kunt u op onze website vinden. De filter onderdelen zijn gemaakt van gesinterd roestvrij
17-04-2020  |  1041x  |  Productnieuws  | 
Verduurzamen met Energie-investeringsaftrek Elektrische stoomketels op de Energielijst
Verduurzamen met Energie-investeringsaftrek
Elektrische stoomketels op de Energielijst Gestart met een nieuw decennium, dat geeft nieuwe kansen en uitdagingen. Gaan we echt van het gas af? Wat zijn nu de mogelijkheden om energie te besparen met uw stoomgenerator? Is straks elektrisch stoom opwekken een optie? En wat betekent dit voor uw bedrijf? Het zijn de relevante vragen van het moment. Milieulijst en Energielijst De mogelijkheden om werkprocessen met stoom te verduurzamen nemen alleen maar toe. Al een aantal jaar staat de vervanging van een stoomketel door een stoomketel waarbij de rookgassen niet meer dan 60 milligram NOx per normaal kubieke meter bij 3% O2 bevatten, op de Milieulijst. Afgelopen januari kregen wij bericht dat onze aanvraag is goedgekeurd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en elektrische stoomketels vanaf 2020 zijn opgenomen in de Energielijst (270104). Hierdoor kom je bij de aanschaf van een elektrische stoomketel, ter vervanging van een gasgestookte stoomketel, in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek (EIA). Energie-investerings
19-02-2020  |  2509x  |  Kennisbijdrage  | 

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren