Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kennisbijdrage
19-02-2020  |  3419x
Deel dit bericht

Verduurzamen met Energie-investeringsaftrek

Elektrische stoomketels op de Energielijst

Gestart met een nieuw decennium, dat geeft nieuwe kansen en uitdagingen. Gaan we echt van het gas af? Wat zijn nu de mogelijkheden om energie te besparen met uw stoomgenerator? Is straks elektrisch stoom opwekken een optie? En wat betekent dit voor uw bedrijf? Het zijn de relevante vragen van het moment.

Milieulijst en Energielijst

De mogelijkheden om werkprocessen met stoom te verduurzamen nemen alleen maar toe. Al een aantal jaar staat de vervanging van een stoomketel door een stoomketel waarbij de rookgassen niet meer dan 60 milligram NOx per normaal kubieke meter bij 3% O2 bevatten, op de Milieulijst. Afgelopen januari kregen wij bericht dat onze aanvraag is goedgekeurd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en elektrische stoomketels vanaf 2020 zijn opgenomen in de Energielijst (270104). Hierdoor kom je bij de aanschaf van een elektrische stoomketel, ter vervanging van een gasgestookte stoomketel, in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek (EIA).

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De EIA is een fiscale faciliteit die bedoeld is om energiezuinige investeringen te stimuleren. Met EIA kunt je 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. De EIA geldt alleen voor nieuwe bedrijfsmiddelen.

Andere oplossingen

Is vervanging door een elektrische stoomketel niet mogelijk doordat u nog niet de benodigde elektrische infrastructuur heeft? Er zijn ook andere maatregelingen die u kun treffen om te verduurzamen. Er zijn aanpassingen en onderhoud aan uw bestaande stoomsysteem mogelijk om het brandstof gebruik te verminderen. Dit kan wel oplopen tot 25% door bijvoorbeeld het verlagen van de stoomdruk, het isoleren van ketel en leidingen, regelmatige controle condenspotten en uitzetten van stoomketel wanneer er langere tijd geen stoomvraag is.

Advies

Weet u niet zeker of uw bedrijf beschikt over de juiste infrastructuur voor een elektrische stoomketel? Of wilt u weten wat u moet aanpassen om wel een elektrische stoomketel te kunnen gebruiken? Neem dan contact op met Scharff Techniek. of bel wil je informatie bel dan Bernard Scharff 0622806711. Wij helpen u namelijk graag met de elektrificatie van uw stoomproductie.

Bedrijfsinformatie

Meer berichten

Gasloze stoomproductie door elektrische stoomketels Scharff Techniek biedt alternatieve oplossing voor stoomvraag
Gasloze stoomproductie door elektrische stoomketels
Scharff Techniek biedt alternatieve oplossing voor stoomvraag De discussie omtrent groene energie en klimaatproblematiek wordt alleen maar relevanter. Scharff Techniek helpt onze klanten voorbereiden op deze naderende toekomst door mee te denken over groene oplossingen. Dus voor verduurzaming van uw stoomgebruik bent u bij Scharff Techniek aan het juiste adres. Met onze Elektrische stoomketels bieden gasloze oplossingen. Wij leveren elektrische stoomketels voor de kleine stoomvraag. Deze hebben een werkdruk van 3,5 tot 11 bar en zijn leverbaar met vermogens van 8 tot 160 kg stoom per uur. Scharff Techniek biedt ook elektrische opties tot een capaciteit van 3000 kW voor de grotere stoomvraag. Vind meer informatie over gasloze stoomproductie in de NutriControl case study op onze website, of neem contact met ons op.
27-11-2019  |  2520x  |  Productbeschrijving  | 
4 tips om de levensduur van uw stoomketel te verlengen Check of u deze tips al toepast en bespaar kosten
4 tips om de levensduur van uw stoomketel te verlengen
Check of u deze tips al toepast en bespaar kosten Stoomgeneratoren zijn machines met een lange levensduur, maar het gebrek aan onderhoud kan dit beperken. Daarnaast kunnen de gevolgen ervan hoge kosten met zich meebrengen. Let op, dit geldt niet alleen voor n merk stoomketel maar voor alle stoomketels en -generatoren. Door het toepassen van deze 4 tips kunt u de levensduur van uw stoomketel verlengen en kosten besparen. Het uitvoeren van onderhoud is niet alleen belangrijk voor de levensduur van een stoomketel maar ook om de veiligheid ervan te kunnen garanderen. 1. Wettelijke keuringen Allereerst bent u verplicht om uw stoomketel periodiek te laten keuren. Zo dient u de periodieke inspectie PED (druk gerelateerde keuring) om het jaar uit te laten uitvoeren. De frequentie van de SCIOS (brander gerelateerde keuring) is afhankelijk van het vermogen van de stookinstallatie. Certuss stoomketels hoeven bijvoorbeeld maar n keer in de 4 jaar worden gekeurd. Tijdens deze keuringen wordt vastgesteld of uw stoominstallatie
27-05-2019  |  3203x  |  Kennisbijdrage  | 
Gasloze Stoomketels voor Uitgekookt Een duurzame oplossing voor een duurzaam bedrijfspand
Gasloze Stoomketels voor Uitgekookt
Een duurzame oplossing voor een duurzaam bedrijfspand We moeten verduurzamen, een uitspraak waar je niet meer omheen kunt. Met het oog op 2050, en de daarbij behorende reductie van broeikasgassen, neemt Scharff Techniek een actieve rol aan door het aanbieden van elektrische stoomketels. Bij gebruik van groene stroom is deze stoomketel emissievrij. Een duurzamere optie dan de stoomketels die werken op gas. Voor bedrijven die duurzaam willen produceren en zich vast voorbereiden op deze veranderende toekomst, is een elektrische stoomketel de ideale optie. Duurzaam bij Uitgekookt Maaltijdenproducent Uitgekookt is zon bedrijf. Johan van Marle is een ondernemer die voorop durft te lopen en realiseerde een nieuw gasloos en energiezuinig pand. Scharff Techniek leverde twee elektrische stoomketels van het merk Certuss om te voldoen aan de benodigde stoomvraag. Daarnaast ontwierpen en leverden wij het complete stoomnetwerk voor het nieuwe pand. Scharff Techniek heeft vanaf het begin meegedacht hoe de installatie slim
13-02-2019  |  3908x  |  Kort nieuws  | 

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren