Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kennisbijdrage
22-10-2019  |  2851x
Deel dit bericht

Nieuwe technologieŽn vervangen monsternameflessen

Uw monsters meer efficiŽnt, kostenbesparend en betrouwbaar

Het nemen van monsters in de voedingsindustrie lijkt vaak tip top geregeld; er is gekozen voor een monsternamekraan waarbij op hygiŽnische of steriele wijze een sample uit het proces genomen kan worden. Bovendien is er nagedacht over het monsternameproces zelf, het product, de manier van reinigen, training van de operators en het maken van de SOPs (Standard Operating Procedure), zodat iedereen de handelingen uniform verricht. Oftewel, alles voldoet aan de voorgeschreven standaarden en in sommige gevallen stevent de monsternamekraan de standaarden zelfs ver voorbij en doet deze meer dan vereist. Alles lijkt dus prima in orde, maar het zal je verbazen als ik je vertel dat monstername met nieuwe technologieŽn nog een stuk efficiŽnter, kostenbesparender en betrouwbaarder kan.

Nieuwe technologieŽn vervangen monsternameflessen

Ik zal nooit zeggen dat de hierboven genoemde standaard methodes niet goed werken of slechte oplossingen bieden, aangezien dat niet het geval is. Wel zijn ze vaak arbeidsintensief en foutgevoelig. De herbruikbare monsterflessen moeten bijvoorbeeld worden gesteriliseerd voor ieder gebruik. Dit gebeurt in de meeste gevallen in een autoclaaf waarvoor geschoold personeel ingezet moet worden. Bovendien, op het moment dat de fles of pot geopend wordt om een monster te nemen, mag deze eigenlijk niet meer steriel worden genoemd. Er kunnen namelijk allerlei stoffen naar binnen worden gezogen op het moment van opening.

Een oplossing hiervoor is het gebruik van single-use monsternamezakken in plaats van de standaard glazen of kunststof flessen. Deze single-use zakken hoeven niet geautoclaveerd te worden want ze worden gamma-gesteriliseerd aangeleverd. Dit scheelt in personeelskosten, reinigingskosten en onderhoudskosten van apparatuur. Bovendien sluit je crosscontaminatie uit door het eenmalige gebruik van de zak.

Veilig vervoer en opslag van monsters

Het vervoer van traditionele glazen monsternameflessen gaat niet altijd van een leien dakje. Doordat de flessen onderweg naar het lab vaak vol met vloeistof zitten, kan het voorkomen dat ze vallen en zullen breken. Daarnaast is de opslag van dit soort monsternameflessen onhandig en ze nemen onnodig veel ruimte in. Helemaal als je je bedenkt dat retentiesamples per batch voor langere tijd bewaard moeten blijven.

De single-use monsternamezakken bieden ook hier een oplossing door de buigzaamheid en stevigheid. Ze breken niet als je ze per ongeluk laat vallen en zijn bijzonder gebruiksvriendelijke voor gebruik in het laboratorium. Door de jaren heen heeft Keofitt verschillende soorten zakken ontwikkeld voor verschillende applicaties. Sommige toepassingen stellen nou eenmaal hogere eisen aan monsternamezakken dan andere.

Mocht je single-use zakken (nog) niet standaard willen gebruiken, dan zijn ze een
perfecte back-up voor wanneer een monster positief terug komt. Ze bieden namelijk de kans om zaken uit te sluiten zonder het proces te stoppen, een batch te moeten vernietigen of oneindig te moeten her-testen.

Bedrijfsinformatie

Hitma groep B.V.
Hitma groep B.V.
Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Ook wanneer je al een offerte hebt aangevraagd bij een andere leverancier en twijfelt over het advies of de prijs, kun je bij ons terecht voor een second opinion. Wij geloven we in `zaken doen met mensen, niet met bedrijven`. Daarmee bedoelen we dat onze klanten snel, intensief en persoonlijk contact krijgen met de juiste specialist. Wij geven niet klakkeloos antwoord op je vraag, maar bieden de technische oplossing die je daadwerkelijk nodig hebt. Sinds 1926 leveren wij componenten, systemen en service aan bedrijven binnen de (petro)chemische en farmaceutische industrie, de olie-, gas- en energiesector, ingenieursbureaus, ziekenhuizen, de voedingsmiddelenindustrie, machinebouwers, installatiebedrijven en de zware industrie. Voor onze kernactiviteiten werken we nauw samen met gerenommeerde fabrikanten van hoogwaardige technische producten. Onze specialisten vormen de brug tussen technologie en de klantapplicatie. De HITMA-organisatie is gespecialiseerd in diverse vakgebieden, waaronder: - Drukbeveiliging (breekplaten, veerveiligheden) - Filtratie - Instrumentatie, meten en regelen - Single-use technologie - Monstername - Gas- en vlamdetectie - Slangen - Gebouwautomatisering - Service, trainingen, laboratoriumonderzoek
Laatst bijgewerkt: 06-08-2020

Meer berichten

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren