Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kennisbijdrage
05-03-2019  |  2756x
Deel dit bericht

Condensatieproblemen bij ultrasone sensoren

Condensatie is de meest voorkomende variabele bij het meten van een vloeistofniveau met behulp van ultrasone sensoren. En condensatie is zeker iets om serieus rekening mee te houden, want het verslechtert de meetbetrouwbaarheid van specifieke ultrasone sensoren. Veel gebruikers kiezen daarom voor duurdere radarsensoren om condensatieproblemen aan te pakken. Begrijpelijk, maar dat is tegenwoordig gelukkig niet meer nodig door de ontwikkeling van reflectie ultrasone sensoren.

Hoe benvloedt condensatie de functie van gangbare ultrasone sensoren?
Ultrasoon sensoren werken met behulp van geluidsgolven op frequenties hoger dan waarneembaar voor het menselijk oor. Wanneer druppeltjes zich vormen op een standaard horizontale ultrasone transmitter, dan verzwakken ze het akoestische signaal met 50% of meer.

Verzwakte signalen door condensatie

Deze verzwakte akoestische signalen zijn van invloed op de betrouwbaarheid van traditionele ultrasone sensoren. Naarmate de condensatie toeneemt en de akoestische signalen verzwakken, hebben standaard ultrasone sensoren moeite om zwakke niveausignalen te onderscheiden van andere sterkere signalen binnen de toepassing.

Wat gebeurt er met ultrasone sensoren tijdens bij condensatie?
Tijdens verhoogde condensatie zullen standaard ultrasone sensoruitgangen vaak pulseren tussen het niveau en andere retoursignalen. Vervolgens stabiliseren ze weer wanneer de condensatie afneemt. Je zult begrijpen dat je onder deze omstandigheden niet voor 100% kunt vertrouwen op de meetresultaten van de sensor. Vandaar dat er is gezocht naar een oplossing voor dit probleem. Dit resulteerde in de ontwikkeling van reflecterende ultrasone sensoren.

Waarom benvloedt condensatie de functie van reflecterende ultrasone sensoren niet?
In tegenstelling tot horizontale oppervlakken kunnen grote druppels niet aan gladde verticale oppervlakken hechten. Van dit gegeven heeft men gebruik gemaakt bij de ontwikkeling van reflecterende ultrasone sensoren. Door deze transmitters verticaal te installeren, loopt de condensatie van het transmitteroppervlak af en benvloedt deze de meting niet.

De betrouwbaarheid van de reflecterende ultrasone sensor wordt bepaald door de toegepaste sterkte van het akoestische signaal en het verwerkingsalgoritmen. Reflecterende ultrasone signalen blijven sterk tijdens condensatie doordat er geen afzwakking van het signaal plaatsvindt.

Wat gebeurt er met reflecterende ultrasone sensoren tijdens de condensatiecyclus?
De condensatiecyclus heeft geen invloed op de reflecterende ultrasone sensoren. Er gebeurt dus niets anders dan een continue betrouwbare niveaumeting.

Is er een reflecterende ultrasone niveausensor voor mijn toepassing?
Ja, reflecterende ultrasone niveausensoren zijn er in alle soorten en maten. Groot of klein, voor binnen of buiten, voor algemeen gebruik of voor intrinsiek veilige toepassing. Hoe uitdagend je toepassing ook is, er is een reflecterende ultrasone niveausensor voor te vinden.

Bedrijfsinformatie

Hitma groep B.V.
Hitma groep B.V.
Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Ook wanneer je al een offerte hebt aangevraagd bij een andere leverancier en twijfelt over het advies of de prijs, kun je bij ons terecht voor een second opinion. Wij geloven we in `zaken doen met mensen, niet met bedrijven`. Daarmee bedoelen we dat onze klanten snel, intensief en persoonlijk contact krijgen met de juiste specialist. Wij geven niet klakkeloos antwoord op je vraag, maar bieden de technische oplossing die je daadwerkelijk nodig hebt. Sinds 1926 leveren wij componenten, systemen en service aan bedrijven binnen de (petro)chemische en farmaceutische industrie, de olie-, gas- en energiesector, ingenieursbureaus, ziekenhuizen, de voedingsmiddelenindustrie, machinebouwers, installatiebedrijven en de zware industrie. Voor onze kernactiviteiten werken we nauw samen met gerenommeerde fabrikanten van hoogwaardige technische producten. Onze specialisten vormen de brug tussen technologie en de klantapplicatie. De HITMA-organisatie is gespecialiseerd in diverse vakgebieden, waaronder: - Drukbeveiliging (breekplaten, veerveiligheden) - Filtratie - Instrumentatie, meten en regelen - Single-use technologie - Monstername - Gas- en vlamdetectie - Slangen - Gebouwautomatisering - Service, trainingen, laboratoriumonderzoek
Laatst bijgewerkt: 06-08-2020
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren