FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kennisbijdrage
08-08-2017  |  6518x
Deel dit bericht

De 3 voordelen van piggable bochten

Pigging systemen worden steeds belangrijker in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Daarom is het van belang om naast het complete pigging systeem ook aandacht te besteden aan de onderdelen die nodig zijn om een compleet pigging systeem te installeren. In dit artikel de 3 voordelen van piggable bochten.

1. Gekalibreerde bochten
Om een bocht te maken, wordt de buis middels hydrovorming omgevormd. Een belangrijke eigenschap van hydrovorming is dat deze methode geen beschadiging aan het oppervlak van de bocht kan veroorzaken. Na het buigen wordt de bocht op een andere machine gekalibreerd waarna de ovaliteit gemeten in het midden van de radius maximaal 1,5% van de diameter bedraagt. Bij een DN80 (85 x 2) bocht betekent dit een maximale afwijking van 1,2 mm.


2. Grote radius
Om een optimaal resultaat te garanderen, bevelen de meeste systemen aan om in het leidingsysteem minimaal 1.5D bochten te gebruiken. Hoe groter de radius van de bocht, hoe minder weerstand de pig in het leidingsysteem krijgt.

3. Lange laseinden
Door de lange laseinden is de bocht perfect om orbitaal te lassen. Een belangrijk voordeel is dat de kwaliteit met een orbitaallassysteem ten opzichte van handlassen zeer hoog is. De gladde las die bereikt kan worden met een orbitale lasmachine zorgt voor een goede doorstroom van de pig. Daarnaast heeft orbitaal lassen als voordeel dat er minimaal of geen high low plaatstvindt in het leidingwerk. Zodoende kan de pig niet beschadigen tijdens het proces.

De keuze van de juiste bocht heeft een grote invloed op het uiteindelijke pigging resultaat. Bij het hanteren van de juiste gekalibreerde bochten, bocht radius en dikte van de lasnaad kan de pig zonder weerstand door het leidingwerk en zal de pig en het pigging systeem minder snel beschadigen.

Normering en ruwheid
Bij bochten wordt meestal gevraagd te voldoen aan DIN11867. In deze DIN normering is echter geen ruwheid opgenomen. Montakon laat deze bochten speciaal produceren van buis 0,4m en op de lasnaad 0,8m. Deze buis is EHEDG gecertificeerd.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

Succesvolle seminar Product Recovery met URESH
Succesvolle seminar Product Recovery met URESH
Op uitnodiging van Safe Food Factory heeft URESH op 16 februari een presentatie gegeven over de mogelijkheden van Product Recovery met een pigging systeem. Tijdens deze dag waren er meer dan 50 enthousiaste deelnemers aanwezig. Voornamelijk proces engineers werkzaam voor gerenommeerde bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Het programma bestond uit presentaties van diverse experts met allemaal n ding gemeen: een oplossing bieden voor het vraagstuk Product Recovery. Deze dag werden verschillende methodes van Product recovery toegelicht en gedemonstreerd. In samenwerking met Montakon verzorgde URESH een presentatie over pigging systemen. Met de inzet van URESH pigging systemen kunnen productleidingen leeg- en schoongemaakt worden, nagenoeg zonder verlies van grondstoffen. Door zon systeem slim te ontwerpen kan de tijd voor reiniging minimaal zijn. De productietijd wordt op deze manier zo kort mogelijk onderbroken. De presentatie werd ondersteund met een
07-04-2017  |  3914x  |  Kort nieuws  | 
Pigging systemen: Montakon biedt oplossingen
Pigging systemen: Montakon biedt oplossingen
Met de inzet van piggingsystemen van Uresh kunnen produktleidingen leeg en schoon gemaakt worden nagenoeg zonder verlies van grondstoffen. Door zon systeem slim te ontwerpen kan de tijd voor reiniging minimaal zijn. Uw productietijd wordt op deze manier zo kort mogelijk onderbroken. Deze bi-directional pigging systems van Uresh zijn gebaseerd op gebruik van statische pigs die voorgestuwd door een medium (water, lucht of product) - vooruit en terug beweegt tussen het pigging zend- en ontvangsysteem, waarbij het verlies van grondstoffen tot een minimum wordt beperkt. Door de ideale vorm van deze Uresh pigs, lopen deze bijna zonder weerstand door leidingen incl. wals- en lasbochten. De pigs zijn uitgerust met een permanente magneet, zodat de pig altijd gelokaliseerd kan worden. Deze magneet wordt direct bij de productie in de gietvorm gecentreerd en vergoten. Hierdoor worden naden vermeden, waardoor er geen resten van het medium zich aan de pig kunnen hechten.
08-01-2015  |  11945x  |  Productnieuws  | 

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel