FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kennisbijdrage
25-05-2016  |  7643x
Deel dit bericht

Magneetafscheiders dragen bij aan voedselveiligheid

Verwijdering verontreinigingen vraagt geëigende apparatuur

Bij productie van voedingsmiddelen staat voedselveiligheid voorop. Een bekend risico is het gevaar op verontreiniging door metalen. Om dit te voorkomen, kan gebruik gemaakt worden van een scala aan magneetafscheiders; elk met een specifieke toepassing
De strijd tegen verontreiniging begint bij de inname van de grondstoffen. Hierbij kunnen bijvoorbeeld metaal, kunststof, papier of hout ongewenst in de productie worden meegenomen. Om dit tegen te gaan kunnen de grondstoffen simpel en effectief worden geschoond met een controlezeef. Deze installatie kan eenvoudig contaminaties groter dan 20 micron uitzeven. Uit vloeistoffen kan men deeltjes groter dan 5 micron verwijderen met behulp van membraanfilters. Om ijzerdeeltjes tot in het sub micron bereik te verwijderen, is meer nodig: magneten.

Magneten zijn ideaal omdat ze effectief zijn, zonder het productieproces te onderbreken of te hinderen. Ook bij hoge doorvoersnelheden. Een ander voordeel is dat er geen product verloren gaat. Moderne magneten van Neodymium zijn tot zesmaal krachtiger dan conventionele magneten. Ze kunnen behalve sub micron-deeltjes ook roestvaststalen deeltjes (zoals RVS316-draadjes) uit een productstroom verwijderen.

De diversiteit aan magneetafscheiders maakt het mogelijk om het systeem volledig aan te passen aan de wensen en mogelijkheden. Handmatige of automatische reiniging bijvoorbeeld. Voor elke ontijzeringstoepassing bestaat een specifieke magneetafscheider. Hierbij wordt gekeken naar de volgende aspecten:
• Is het systeem geëigend voor het verwijderen van een specifieke verontreiniging?
• Kan het systeem in-line worden geïnstalleerd?
• Bevindt het systeem zich op het kritische controlepunt?
• Heeft het systeem een negatieve invloed op de productiecapaciteit?
• Is het systeem toegankelijk voor reiniging en inspectie?
• Moet het systeem explosieveilig zijn uitgevoerd?
 

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel