FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kennisbijdrage
13-08-2015  |  4938x
Deel dit bericht
Filterelementen HITMA Filtratie

Bypass-lekkage rondom filters beïnvloedt proceskwaliteit

Efficiëntie van procesfilters

De kwaliteit van een vloeistof of gas is in de procesfase na het filter afhankelijk van de efficiëntie van de procesfilters in uw installatie. Deze kwaliteit neemt sterk af als er sprake is van lekkage rondom het filter. De constructie van het filterelement en het filterhuis spelen hierbij een belangrijke rol.

Oorzaken lekkage filterelementen
Wanneer er relatief grote vuildeeltjes in het gefilterde product aanwezig zijn, is het mogelijk dat u te maken heeft met lekkage om het filterelement. Hoe kan dit zijn veroorzaakt? Lekkage van filters kan de volgende oorzaken hebben:
- Door verkeerde montage bij wisseling van de filterelementen. Dubbel open einde filters zijn hier gevoelig voor.
- Het probleem wordt veroorzaakt door de afdichtingsconstructie van het filterelement (crushseal, platte ring afdichting).
- De constructie van het filterhuis is de oorzaak van de lekkage (draadstangconstructie met dopmoer, type borgplaat).

Hoe lost u lekkageproblemen bij filters op?
Er zijn verschillende manieren om bovengenoemde lekkageproblemen op te lossen:

Gebruik filterelementen van het type met een single open einde met dubbele o-ringen 222, SOE stijl code P3 of filterelementen met een single open einde met een bajonet-veiligheidssluiting en dubbele o-ringen 226, SOE stijl code P7.

Als het niet anders kan dan dubbele open einde filters toe te passen, gebruik dan thermische gebonden zachte afdichtingen.

Kortom, een filter-type met een single open einde met o-ring afdichting heeft de voorkeur. Hiermee voorkomt u lekkage om het filter heen.

Keuze juiste ‘Filter end configuratie’
Er zijn veel verschillende types filterelementen verkrijgbaar. De ‘filter end configuratie leaflet’ biedt handige informatie om u te helpen bij uw keuze. Voor meer informatie over de juiste filterinstallatie voor uw toepassing of het aanpassen van u huidige installatie met een doeltreffende filterhuis-element combinatie kunt u altijd contact opnemen met de specialisten van HITMA Filtratie.
 

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

HITMA Filtratie deelt filtratiekennis via nieuwe website en social media
HITMA Filtratie deelt filtratiekennis via nieuwe website en social media
HITMA Filtratie is een nieuwe weg ingeslagen. Als onafhankelijke filtratiespecialist is het bedrijf uit Uithoorn niet langer merkgebonden. Voor iedere filtratietoepassing gaan de productspecialisten van HITMA Filtratie op zoek naar de meest aantrekkelijke oplossing, zowel technisch als financieel. Het bedrijf richt zich op oliefiltratie en -purificatie, procesfiltratie voor vloeistof, gas en lucht en vloeistof-/gascoalescing. Bij deze nieuwe aanpak hoort ook een nieuwe website. Deze is onlangs gelanceerd. Online filtratiekennisbron Doel van HITMA Filtratie is de website verder te ontwikkelen tot online vraagbaak en kennisbron op het gebied van industriële filtratie. HITMA Filtratie wil dit bereiken door kennis te delen met klanten, filterfabrikanten en filtratiedeskundigen en specifieke technische vragen gericht te beantwoorden. In de nieuwe website zijn vrijwel alle bekende social media-kanalen geïntegreerd, waaronder Twitter, LinkedIn, een bedrijfsblog en YouTube.
26-01-2012  |  3067x  |  Kort nieuws  | 
Kies bewust vervangende filterelementen Met gezond verstand filters inkopen
Kies bewust vervangende filterelementen
Met gezond verstand filters inkopen Iedereen die te maken heeft met hydraulische aandrijvingen weet waarom filtratie noodzakelijk is. Met filtratie zijn het functioneren, de levensduur en betrouwbaarheid van componenten, en uiteindelijk de gehele hydraulische aandrijving, gegarandeerd. Storingen door verontreiniging Onderzoek toont aan dat 75% van het falen van een component of systeem is terug te voeren op verontreiniging in het systeem! Vuildeeltjes dienen afgevangen te worden door een filterelement. Zo blijven systemen schoon. Door goede filters in te zetten, is men verzekerd van een uitstekend functionerend hydraulisch aandrijfsysteem met een optimale levensduur. Selectie filters op basis procescondities HITMA Filtratie levert filterelementen van alle bekende merken tegen uitstekende condities. Het maakt niet uit of de klant filters van Pall nodig heeft of op zoek is naar elementen van Hydac, Parker, EPE of Fairey Arlon. HITMA Filtratie geeft onafhankelijk advies en bespreekt vrijblijvend
21-06-2013  |  2821x  |  Kort nieuws  | 
Biedt een high flow filterelement de beste oplossing? High flow filterelementen versus standaard filterkaarsen
Biedt een high flow filterelement de beste oplossing?
High flow filterelementen versus standaard filterkaarsen Highflow filters worden vaak toegepast, maar bieden ze altijd de beste oplossing? Die vraag stel ik mijzelf vaak als ik een klant adviseer over de juiste filters voor zijn toepassing. High flow versus standaard filterkaarsen High flow elementen worden veelvuldig gebruikt in waterapplicaties, maar er zijn naast watertoepassingen nog meer mogelijkheden om deze filters te gebruiken. High flow-filterelementen leveren uitstekende filtratieprestaties in diverse applicaties en in uiteenlopende branches. Bijvoorbeeld bij viskeuze producten, waarvoor veel filteroppervlak nodig is. Dan bieden high flow-elementen een zeer economische oplossing ten opzichte van standaard filterkaarsen. Vuilvangstcapaciteiten High flow filters zijn ideaal als u te maken heeft met grote vloeistofstromen, tot 100m 3/hr per element. Door het grote filteroppervlak hebben highflow elementen een lage Delta P en uitstekende vuilvangcapaciteiten. High flow filters zijn leverbaar in
20-07-2015  |  3834x  |  Kennisbijdrage  | 

Gerelateerde expertises

High flow filterelementen
High flow filterelementen
Filters voor grote debieten, Filters voor grote capciteiten, Filters voor grote doorstroming, hoge doorstromingsfilters Actuele en achtergrondinformatie over High flow filterelementen, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
Niet reinigbaar
Niet reinigbaar
Actuele en achtergrondinformatie over Niet reinigbaar, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
Kaarsenfilter
Kaarsenfilter
Actuele en achtergrondinformatie over Kaarsenfilter, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
Filtreeranalyses
Filtreeranalyses
Metingen, analyses bij filtreren Actuele en achtergrondinformatie over Filtreeranalyses, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
Microfiltratie
Microfiltratie
Actuele en achtergrondinformatie over Microfiltratie, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
Advisering bij filteren, scheiden
Advisering bij filteren, scheiden
Actuele en achtergrondinformatie over Advisering bij filteren, scheiden, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel