NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kennisbijdrage
07-08-2015  |  8192x
Deel dit bericht
Strahman veerretour afsluiter

Voorkom gevaarlijke situaties tijdens monstername

Oplossingen voor veilige industriŽle monstername

Gevaarlijke situaties tijdens het monsternameproces komen in industriŽle bedrijven helaas nog vaak voor. Laatst hoorde ik nog dat een productiemedewerker een bijtende stof in zijn gezicht kreeg tijdens het nemen van een monster. Het kan ook voorkomen dat bij een handmatige reiniging van een reactor de monstername-afsluiter verkeerd staat. Dan kan de vloeistof eruit stromen, met alle gevaren van dien.

Oplossing met veerretourafsluiters

Wat kunt u eraan doen om ervoor te zorgen dat het monsternameproces in uw bedrijf veilig verloopt? Veerretourafsluiters kunnen een oplossing bieden. Met deze afsluiters weet u zeker dat de afsluiter meteen sluit op het moment dat de productiemedewerker de hendel los laat.

Veiligheid gewaarborgd

Het kan voorkomen dat een medewerker onwel raakt en hierdoor de afsluiter los laat! Hoe waarborgt u dan de veiligheid van uw medewerkers en proces? Als de monsternamekraan in zoín situatie meteen sluit, kan er geen vloeistof meer uit het proces stromen.
De QSV monsternameafsluiter van Strahman is speciaal ontwikkeld voor toepassingen waar een veerretour hendel gewenst is. Ook de in-line monsternamesystemen van CRP maken gebruik van het veerretourprincipe. Daarnaast kunnen we ook een veerretour kogelafsluiter leveren.

Vergrendelsystemen

U kunt een monsternameproces ook beveiligen met behulp van interlocks. Neem bijvoorbeeld de interlocks van Alcatraz. Hun vergrendelingssystemen zijn gebaseerd op een door hen ontwikkelde en gepatenteerde techniek. Deze interlocks elimineren de risicoís in industriŽle processen door fouten bij menselijk handelen.
Met Alcatraz interlock-systemen is de procesoperator gedwongen, voordat een monster uit het proces kan worden genomen, een vooraf bepaalde volgorde van een mechanische gecodeerde sleuteloverdracht te volgen. Of de afsluiter dient eerst met een sleutel vergrendeld te worden voordat een volgende handeling uitgevoerd kan worden. Hierdoor worden gevaarlijke situaties en onnodige ongelukken voorkomen. Alcatraz zet deze systemen wereldwijd met succes in.

Marco Mogendorff

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

IndustriŽle monstername: welke afsluiter past bij uw proces? Waar moet u rekening mee houden bij uw keuze?
IndustriŽle monstername: welke afsluiter past bij uw proces?
Waar moet u rekening mee houden bij uw keuze? Bij het selecteren van de juiste monstername-afsluiter voor industriŽle monstername komt meer kijken dan u misschien denkt. Neem bijvoorbeeld de afsluiters van de merken Strahman en CRP. Beide bedrijven ontwikkelen oplossingen voor monstername in industriŽle processen, maar hun afsluiters zijn compleet verschillend. Welke factoren bepalen nu uw keuze voor de juiste monstername-afsluiter? Agressieve media Bij een agressief medium zijn er 2 mogelijkheden: of u kiest voor een exotisch materiaal als Hastelloy of u bekleedt de afsluiter met een fluorpolymeer. De Engelse fabrikant CRP levert wafer type monstername-afsluiters waarbij de wafer PFA bekleed is. PFA heeft wel de beperking van een maximale gebruikstemperatuur van 180 ℃ Strahman heeft de PFA-mogelijkheid niet en kiest in het geval van een agressief medium er juist voor om een andere metaalsoort toe te passen. Dus, heeft u te maken met agressieve chemicaliŽn en Ďlageí temperaturen, dan biedt
23-07-2015  |  8909x  |  Kennisbijdrage  |   | 
Monstername.nl: Nieuw platform over monsternametechnologie
Monstername.nl: Nieuw platform over monsternametechnologie
Onder het motto ďDonít gamble with your sampleĒ is HITMA Groep een platform gestart dat geheel in het teken staat van monsternametechnologie (www.monstername.nl). Specialisten van HITMA vestigen hiermee de aandacht op het belang van betrouwbare monstername. Op basis van de uitkomst van een monsteranalyse worden tenslotte belangrijke beslissingen genomen m.b.t. de kwaliteit en veiligheid van een proces en/of eindproduct. Meer kennis van monsternametechnologie en het gebruik van de juiste monsternamesystemen leveren kwaliteitsvoordelen en kostenbesparing op in o.a. de farmacie en voedingsmiddelen- en procesindustrie. Gevolgen verkeerde monstername Betrouwbare monsters nemen van vloeibare of vaste stoffen uit een (sanitair) proces is een uitdaging. Als het bemonsteren niet correct wordt uitgevoerd en dus een verkeerd monster oplevert, brengt dit onvoorziene kosten en risicoís met zich mee; Bijvoorbeeld bij onterechte afkeur van een batch. Daar komt het extra werk dat
11-02-2013  |  5079x  |  Kort nieuws  | 

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren