NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Kennisbijdrage
23-07-2015  |  8714x
Deel dit bericht

IndustriŽle monstername: welke afsluiter past bij uw proces?

Waar moet u rekening mee houden bij uw keuze?

Bij het selecteren van de juiste monstername-afsluiter voor industriŽle monstername komt meer kijken dan u misschien denkt. Neem bijvoorbeeld de afsluiters van de merken Strahman en CRP. Beide bedrijven ontwikkelen oplossingen voor monstername in industriŽle processen, maar hun afsluiters zijn compleet verschillend. Welke factoren bepalen nu uw keuze voor de juiste monstername-afsluiter?

Agressieve media

Bij een agressief medium zijn er 2 mogelijkheden: of u kiest voor een exotisch materiaal als Hastelloy of u bekleedt de afsluiter met een fluorpolymeer.
De Engelse fabrikant CRP levert wafer type monstername-afsluiters waarbij de wafer PFA bekleed is. PFA heeft wel de beperking van een maximale gebruikstemperatuur van 180 ℃

Strahman heeft de PFA-mogelijkheid niet en kiest in het geval van een agressief medium er juist voor om een andere metaalsoort toe te passen.

Dus, heeft u te maken met agressieve chemicaliŽn en Ďlageí temperaturen, dan biedt CRP uitstekende monstername-oplossingen. Een goed alternatief voor kostbare metalen monstername-afsluiters. We zien de CRP-afsluiters daardoor veel terug in de fijnchemie.

Extreem hoge temperaturen

De plunjertype monsterame-afsluiters van de Frans/Amerikaanse fabrikant Strahman hebben geen dode hoeken, waardoor er geen medium achterblijft als u een monster neemt. Doordat er volledig metalen uitvoeringen mogelijk zijn met grafiet pakkingen, kunt u de Strahman-monstername valves inzetten bij zeer hoge temperaturen (450 ℃). CRP werkt altijd met Fluor polymeren die de maximum temperatuur voor gebruik beperken tot 200 ℃.

Viscositeit

Een ander verschil tussen Strahman en CRP betreft de manier waarop ze worden bevestigd. De CRP-afsluiters worden als een wafer gebruikt en u klemt ze tussen pijpflenzen. De afdichting vindt plaats van bovenaf. Strahman maakt gebruik van een geschroefde of geflensde aansluiting die onder een pijp of reactor worden gemonteerd, maar ook als wafer type leverbaar is.

De doorlaat is bij CRP door deze wijze van monteren beperkt, terwijl een Strahman-afsluiter geleverd kan worden naar uw wens met een doorlaat tussen 6 en 30 mm. Vandaar dat bij een hoog visceus medium als bitumen de Strahman-afsluiter de voorkeur heeft.

Doordat de Strahman afsluiter van onderaf gemonteerd wordt, kan een wafer type met een Strahman-afsluiter tot ieder gewenste afmeting geleverd worden. Bij CRP is dit beperkt tot DN150/6Ē.

Verontreinigde media

De CRP-afsluiters zijn ook alleen te adviseren bij het bemonsteren van relatief schone media. Indien er veel grove harde deeltjes in het medium zitten, zullen deze de zitting beschadigen omdat dit een kunststof afdichting is. Bij de Strahman-afsluiter duwt de plunjer het medium omhoog en wordt schoongeschrapen door de afdichtingsringen. Deeltjes komen hier niet tussen en hebben dus geen invloed op de afdichting.

Bediening

Standaard levert CRP haar monstername-afsluiters met een veerretourhendel. Dit heeft als grote voordeel dat wanneer de hendel losgelaten wordt bij het nemen van een monster, de afsluiter zich meteen sluit. In het geval dat de medewerker die het monster neemt onwel wordt of afgeleid is bent u er zeker van dat er geen onveilige situatie kan ontstaan.

De Strahman plunjerafsluiter moet altijd met de hand of door middel van een actuator gesloten worden. Strahman heeft ook een veerretourafsluiter. Dit is geen plunjerafsluiter, maar een disc-afsluiter waarbij de disc omhoog wordt gebracht. Deze afsluiter heeft relatief veel dode ruimte, wat dus weer andere nadelen heeft.

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

Waarom een single-use systeem voor aseptische monstername? Single-use wordt steeds gangbaarder
Waarom een single-use systeem voor aseptische monstername?
Single-use wordt steeds gangbaarder ďMonsters nemen, kan dat eenvoudiger en sneller?Ē Die vraag krijgen we bij Monstername.nl regelmatig vanuit de farmaceutische en voedingsindustrie. Onze wedervraag is dan altijd: ďHeeft u wel eens aan single-use monsternamesystemen gedacht?Ē. Lang niet alle procestechnologen zijn ervan op de hoogte, maar single-use oplossingen worden steeds gangbaarder in steriele processen. Na gebruik weggooien Single-use monsternamesets bieden diverse voordelen. Tijdens het monsternameproces hoeft u bijvoorbeeld geen onderdelen te demonteren en te reinigen om ze vervolgens weer in het systeem te monteren. Een single-use monsternameset monteert u direct op een procesvat, voorraadvat of leiding. Na de monstername demonteert u de set en gooit u Ďm weg. Voor montage en demontage heeft u geen gereedschappen nodig. Eenvoudig te monteren Een veel toegepaste single-use monsternameset voor het nemen van productmonsters uit gesloten steriele systemen of processen is
22-05-2015  |  7177x  |  Kennisbijdrage  | 
Monstername.nl: Nieuw platform over monsternametechnologie
Monstername.nl: Nieuw platform over monsternametechnologie
Onder het motto ďDonít gamble with your sampleĒ is HITMA Groep een platform gestart dat geheel in het teken staat van monsternametechnologie (www.monstername.nl). Specialisten van HITMA vestigen hiermee de aandacht op het belang van betrouwbare monstername. Op basis van de uitkomst van een monsteranalyse worden tenslotte belangrijke beslissingen genomen m.b.t. de kwaliteit en veiligheid van een proces en/of eindproduct. Meer kennis van monsternametechnologie en het gebruik van de juiste monsternamesystemen leveren kwaliteitsvoordelen en kostenbesparing op in o.a. de farmacie en voedingsmiddelen- en procesindustrie. Gevolgen verkeerde monstername Betrouwbare monsters nemen van vloeibare of vaste stoffen uit een (sanitair) proces is een uitdaging. Als het bemonsteren niet correct wordt uitgevoerd en dus een verkeerd monster oplevert, brengt dit onvoorziene kosten en risicoís met zich mee; Bijvoorbeeld bij onterechte afkeur van een batch. Daar komt het extra werk dat
11-02-2013  |  4949x  |  Kort nieuws  | 

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren