FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kennisbijdrage
20-07-2015  |  3833x
Deel dit bericht
High flow filterelement

Biedt een high flow filterelement de beste oplossing?

High flow filterelementen versus standaard filterkaarsen

Highflow filters worden vaak toegepast, maar bieden ze altijd de beste oplossing? Die vraag stel ik mijzelf vaak als ik een klant adviseer over de juiste filters voor zijn toepassing.

High flow versus standaard filterkaarsen
High flow elementen worden veelvuldig gebruikt in waterapplicaties, maar er zijn naast watertoepassingen nog meer mogelijkheden om deze filters te gebruiken. High flow-filterelementen leveren uitstekende filtratieprestaties in diverse applicaties en in uiteenlopende branches. Bijvoorbeeld bij viskeuze producten, waarvoor veel filteroppervlak nodig is. Dan bieden high flow-elementen een zeer economische oplossing ten opzichte van standaard filterkaarsen.

Vuilvangstcapaciteiten
High flow filters zijn ideaal als u te maken heeft met grote vloeistofstromen, tot 100m 3/hr per element. Door het grote filteroppervlak hebben highflow elementen een lage Delta P en uitstekende vuilvangcapaciteiten. High flow filters zijn leverbaar in verschillende materialen en afsluitingen.

Sectoren en toepassingen waar high flow-filters veel worden toegepast, zijn:
• chemische industrie
• voedingsmiddelenindustrie
• metaalbewerking
• fijnchemie
• waterbehandeling

Eenvoudig filterelementen wisselen
Naast het kostenvoordeel bieden high flow filterelementen u ook eenvoud in gebruik en kortere productiestops. Het verwisselen van een element neemt namelijk bijna geen tijd in beslag. U opent het filterhuis, trekt het element eruit en stopt er een nieuw filterelement in. Vervolgens sluit u het filterhuis weer en de filterwisseling is gereed. Al met al neemt het hoogstens vijf minuten in beslag.

Kosten besparen met high flow filters
Als u de tijdsduur van de productie-onderbreking en het aantal manuren berekent, komt u al snel tot de conclusie dat het inzetten van high flow filters u geld oplevert. Zeker als u zich bedenkt dat de investering niet veel hoger (soms zelfs lager) ligt dan die voor een conventioneel filtratiesysteem. Een high flow-filter is bovendien in diverse materialen verkrijgbaar, wat enorm veel toepassingsmogelijkheden biedt.
 

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

HITMA Filtratie deelt filtratiekennis via nieuwe website en social media
HITMA Filtratie deelt filtratiekennis via nieuwe website en social media
HITMA Filtratie is een nieuwe weg ingeslagen. Als onafhankelijke filtratiespecialist is het bedrijf uit Uithoorn niet langer merkgebonden. Voor iedere filtratietoepassing gaan de productspecialisten van HITMA Filtratie op zoek naar de meest aantrekkelijke oplossing, zowel technisch als financieel. Het bedrijf richt zich op oliefiltratie en -purificatie, procesfiltratie voor vloeistof, gas en lucht en vloeistof-/gascoalescing. Bij deze nieuwe aanpak hoort ook een nieuwe website. Deze is onlangs gelanceerd. Online filtratiekennisbron Doel van HITMA Filtratie is de website verder te ontwikkelen tot online vraagbaak en kennisbron op het gebied van industriële filtratie. HITMA Filtratie wil dit bereiken door kennis te delen met klanten, filterfabrikanten en filtratiedeskundigen en specifieke technische vragen gericht te beantwoorden. In de nieuwe website zijn vrijwel alle bekende social media-kanalen geďntegreerd, waaronder Twitter, LinkedIn, een bedrijfsblog en YouTube.
26-01-2012  |  3067x  |  Kort nieuws  | 
Kies bewust vervangende filterelementen Met gezond verstand filters inkopen
Kies bewust vervangende filterelementen
Met gezond verstand filters inkopen Iedereen die te maken heeft met hydraulische aandrijvingen weet waarom filtratie noodzakelijk is. Met filtratie zijn het functioneren, de levensduur en betrouwbaarheid van componenten, en uiteindelijk de gehele hydraulische aandrijving, gegarandeerd. Storingen door verontreiniging Onderzoek toont aan dat 75% van het falen van een component of systeem is terug te voeren op verontreiniging in het systeem! Vuildeeltjes dienen afgevangen te worden door een filterelement. Zo blijven systemen schoon. Door goede filters in te zetten, is men verzekerd van een uitstekend functionerend hydraulisch aandrijfsysteem met een optimale levensduur. Selectie filters op basis procescondities HITMA Filtratie levert filterelementen van alle bekende merken tegen uitstekende condities. Het maakt niet uit of de klant filters van Pall nodig heeft of op zoek is naar elementen van Hydac, Parker, EPE of Fairey Arlon. HITMA Filtratie geeft onafhankelijk advies en bespreekt vrijblijvend
21-06-2013  |  2821x  |  Kort nieuws  | 
ZenPure en HITMA Filtratie werken samen Filtratieproducten voor (bio)farmacie en voedingsindustrie
ZenPure en HITMA Filtratie werken samen
Filtratieproducten voor (bio)farmacie en voedingsindustrie Per 1 januari 2014 werken HITMA Filtratie en de Amerikaanse filterfabrikant ZenPure Corporation samen. HITMA Filtratie vertegenwoordigt het volledige pakket filtratie- en purificatieproducten van ZenPure in de Benelux. Voedingsindustrie en (bio)farmacie ZenPure ontwikkelt en produceert hoogwaardige filtratie- en purificatieproducten en speciale membranen voor o.a. de (bio)farmacie en voedingsindustrie. De producten worden vervaardigd in een klasse 10.000 cleanroomomgeving met volledige traceerbare materialen en conform de geldende kwaliteitseisen. Het ZenPure-assortiment omvat: • capsules • mini cartridges • cartridges • speciale filters • disc filters • zakkenfilters • filterhuizen Door de samenwerking met ZenPure is HITMA Filtratie in staat een completer pakket filtratie-oplossingen te bieden voor uiteenlopende filtratietoepassingen, eventueel in combinatie met single-use systemen van HITMA UltraPure.
17-01-2014  |  2949x  |  Kort nieuws  | 

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel