Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Kennisbijdrage
22-05-2015  |  11494x
Deel dit bericht
Monstername in voedingsmiddelenindustrie.

Waarom een single-use systeem voor aseptische monstername?

Single-use wordt steeds gangbaarder

“Monsters nemen, kan dat eenvoudiger en sneller?” Die vraag krijgen we bij Monstername.nl regelmatig vanuit de farmaceutische en voedingsindustrie.

Onze wedervraag is dan altijd: “Heeft u wel eens aan single-use monsternamesystemen gedacht?”. Lang niet alle procestechnologen zijn ervan op de hoogte, maar single-use oplossingen worden steeds gangbaarder in steriele processen.

Na gebruik weggooien

Single-use monsternamesets bieden diverse voordelen. Tijdens het monsternameproces hoeft u bijvoorbeeld geen onderdelen te demonteren en te reinigen om ze vervolgens weer in het systeem te monteren. Een single-use monsternameset monteert u direct op een procesvat, voorraadvat of leiding. Na de monstername demonteert u de set en gooit u ‘m weg. Voor montage en demontage heeft u geen gereedschappen nodig.

Eenvoudig te monteren

Een veel toegepaste single-use monsternameset voor het nemen van productmonsters uit gesloten steriele systemen of processen is de Three60 van Keofitt. Deze complete set is eenvoudig aan te sluiten door middel van een NA-poort of 1” - 1½“ sanitaire triclampaansluiting. Dure specifieke passtukken of poortaanpassingen op het proces- of voorraad vat zijn dus niet nodig.

Steriel monster

Zodra u met de Three60 een monster heeft genomen, is het verwijderen van de monsternamezak eenvoudig. De set is ontwikkeld en uitgevoerd met een single-use steriele disconnect, die u door middel van een “cut & seal-handeling” realiseert. Hiermee heeft u een perfect steriel monster in een bag in handen, direct gereed voor gebruik in een laboratorium of kwaliteitscontrole. De Three60 monsternamesets worden geproduceerd in een Class 7 cleanroom en onder een kwaliteitssysteem volgens ISO13485 en de FDA. Op alle units wordt een 100% inspectie uitgevoerd.

Bedrijfsinformatie

Hitma groep B.V.
Hitma groep B.V.
Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Ook wanneer je al een offerte hebt aangevraagd bij een andere leverancier en twijfelt over het advies of de prijs, kun je bij ons terecht voor een second opinion. Wij geloven we in `zaken doen met mensen, niet met bedrijven`. Daarmee bedoelen we dat onze klanten snel, intensief en persoonlijk contact krijgen met de juiste specialist. Wij geven niet klakkeloos antwoord op je vraag, maar bieden de technische oplossing die je daadwerkelijk nodig hebt. Sinds 1926 leveren wij componenten, systemen en service aan bedrijven binnen de (petro)chemische en farmaceutische industrie, de olie-, gas- en energiesector, ingenieursbureaus, ziekenhuizen, de voedingsmiddelenindustrie, machinebouwers, installatiebedrijven en de zware industrie. Voor onze kernactiviteiten werken we nauw samen met gerenommeerde fabrikanten van hoogwaardige technische producten. Onze specialisten vormen de brug tussen technologie en de klantapplicatie. De HITMA-organisatie is gespecialiseerd in diverse vakgebieden, waaronder: - Drukbeveiliging (breekplaten, veerveiligheden) - Filtratie - Instrumentatie, meten en regelen - Single-use technologie - Monstername - Gas- en vlamdetectie - Slangen - Gebouwautomatisering - Service, trainingen, laboratoriumonderzoek
Laatst bijgewerkt: 06-08-2020

Meer berichten

Vier de zomer in ”Don’t gamble with your sample” t-shirt! Gratis t-shirt bij Monstername
Vier de zomer in ”Don’t gamble with your sample” t-shirt!
Gratis t-shirt bij Monstername Goede monstername is nog niet zo eenvoudig. Op basis van de uitkomst van een monsteranalyse worden tenslotte belangrijke beslissingen genomen m.b.t. de kwaliteit en veiligheid van een proces en/of eindproduct. Don’t gamble with your sample Onder het motto “Don’t gamble with your sample” vestigen onze specialisten de aandacht op het belang van betrouwbare monstername. Meer kennis van monsternametechnologie levert kwaliteitsvoordelen en kostenbesparing op in o.a. de farmacie en voedingsmiddelen- en procesindustrie. Binnen HITMA Groep werken verschillende experts met hun eigen specialisme. Op Monstername.nl bundelen zij hun kennis en delen zij informatie. Gratis Don’t gamble with your sample-shirt Bent u laborant of monsternamespecialist en wilt u deze zomer de show stelen in het enige echte gratis ’Don’t gamble with your sample-shirt’? Vraag ‘m dan snel aan (op is op).
14-04-2015  |  8087x  |  Kort nieuws  |   | 
Afwerking Keofitt-monsternamekranen verder verbeterd
Afwerking Keofitt-monsternamekranen verder verbeterd
Binnen de voedingsmiddelenindustrie is betrouwbare monstername uit een (aseptisch) proces of systeem van groot belang. Foutieve bemonstering kan een monster opleveren dat niet representatief is met de nodige problemen en onvoorziene kosten van dien. Het kan leiden tot afkeur van een batch en levert extra werk op voor productie- en laboratoriummedewerkers. Hoogwaardige oppervlakte afwerking Een goed monster geeft een reële reflectie van de condities van het product in een proces of systeem. Keofitt-monsternamekranen bieden hiervoor de oplossing. Ze hebben geen dode hoeken en kunnen door een hoogwaardige oppervlakte-afwerking uitstekend worden gereinigd. Vuilaanhechting voorkomen De R&D-afdeling van Keofitt onderzoekt continu de mogelijkheden om de monsternamekranen te optimaliseren. Onlangs is een verbetering doorgevoerd met betrekking tot de oppervlakte-afwerking. Deze is naar een hoger niveau gebracht, waardoor vuilaanhechting nog beter wordt voorkomen. De
16-05-2014  |  9507x  |  Productnieuws  | 
Keofitt-monsternamekranen ook geschikt voor Ingold-poorten Ontwikkeld in samenwerking met B. Braun Biotech
Keofitt-monsternamekranen ook geschikt voor Ingold-poorten
Ontwikkeld in samenwerking met B. Braun Biotech Monstername.nl, onderdeel van HITMA Groep, levert van fabrikant Keofitt monsternamekranen die geschikt zijn voor Ingold-poorten. Deze Ingold-kranen zijn ontwikkeld in samenwerking met B. Braun Biotech. Ze kunnen direct in processen worden toegepast zonder dat installatie- en validatieprocedures aangepast moeten worden. Deze Keofitt Ingold-kranen zijn beschikbaar voor 40 en 52 mm poortlengte. Ingold bio-connectoren De Keofitt Classic ‘Ingold’ sampling valve is ontwikkeld om aan te sluiten op bio-connectoren van het type Ingold®. Deze monsternamekraan is geschikt voor monstername van medium visceuze producten met een bereik van 0-1000 cP met deeltjes van 2 mm of kleiner in diameter. De Ingold-monsternamekraan wordt toegepast in brouwerijen, zuivelbedrijven en de farmaceutische en biotech-industrie voor producten als: • medische oplossingen • gefiltreerd en ongefiltreerd bier • crèmes en lotions • onbehandelde melk Men kan kiezen uit verschillende kraanhuizen
24-01-2014  |  9268x  |  Productnieuws  | 
Nieuwe Keofitt sampling-bags passen op verschillende monsternamekranen Nieuwe generatie sample-bags
Nieuwe Keofitt sampling-bags passen op verschillende monsternamekranen
Nieuwe generatie sample-bags Keofitt, marktleider op het gebied van steriele monsternamekranen, heeft 3 jaar geleden een speciale serie sample-bags geïntroduceerd. Recent is hier een nieuwe generatie bags van polyethyleen materiaal aan toegevoegd. Steriele en aseptische sampling bags De nieuwe monsternamezakken zijn leverbaar als steriele en aseptische bag. Ze passen uiteraard op de keofitt-monsternamekranen, maar zijn ook leverbaar met Mini-TC, waardoor ze ook op andere afsluiters of aansluitingen te monteren zijn. Single-use monsternamezakken In de voedingsmiddelen- en life science-industrie loopt men regelmatig tegen problemen aan bij het nemen van steriele of aseptische productmonsters uit een proces of tank. Vanuit de markt ontstond hierdoor de vraag naar (single-use) monsternamezakken die steriel op de Keofitt-kraan gemonteerd kunnen worden. Als antwoord hierop heeft Keofitt samen met een Amerikaanse fabrikant van single-use producten de bags ontwikkeld. Eisen farma- en foodindustrie De
12-12-2013  |  7543x  |  Kort nieuws  | 

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren