FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kennisbijdrage
13-08-2014  |  2133x
Deel dit bericht

Risico`s in toom door Risk Based Inspection

RBI om hydrauliekonderdelen veilig te houden

Inspectie van de hydrauliekslangen en andere flexibele delen van een - hogedruk - installatie of systeem geeft helder zicht op de aanwezige risico’s binnen dat systeem. Risk Based Inspection is een methode waarbij deze risico’s ingetoomd kunnen worden. Dit gebeurt door onder meer te werken met een periodiek inspectieprogramma of preventief-onderhoudscyclus.

Onderzoek en inventarisatie
Fluiconnecto verzorgt na een eerste inspectie op locatie een risico-inschatting en advies. De staat van de hydrauliekslangen is in kaart gebracht en op basis van het risico per slang/inbouwsituatie volgt het advies. De ontvanger hiervan heeft de mogelijkheid om reparatie of vervanging te laten uitvoeren door Fluiconnecto Service On Site.

Toekomst
Door de inspectie zijn de gegevens van alle hydrauliekslangen bekend, zodat ook bij een nalevering in de toekomst direct de juiste slang geleverd wordt.
Risk Based Inspection is dynamisch; het aantal inspecties wordt wanneer nodig aangepast na bijvoorbeeld:
• wijzigingen in de procesomstandigheden
• aangescherpte regelgeving dan wel normen
• wanneer nieuwe informatie beschikbaar komt

Zekerheid
Door een Service Level Agreement (SLA) met Fluiconnecto overeen te komen is het mogelijk een optimale beschikbaarheid van hydrauliekinstallatie, voertuig of vloot te realiseren. Die kunnen verder, zonder zorgen over gevaar, milieu, of stilstand. Speerpunten bij de SLA zijn steeds: Health, Safety, Environment en Quality voor continuďteit van de bedrijfsvoering.

Oplossingen
Met het aanbieden van Risk Based Inspection speelt Fluiconnecto met haar Service On Site dienstverlening in op de toenemende vraag naar uitvoerbare duurzame oplossingen. Een schip, voertuig of systeem dat uitvalt kan grote gevolgen hebben voor veiligheid, milieu of de gezondheid van mensen. Het voorkomen van risico`s is daarom noodzakelijk. In het kader van duurzaam ondernemen (mvo) is preventief en periodiek onderhoud + inspectie vervolgens van groot belang.

Doelgroepen
• Maritiem/Rederijen
• Transport/Logistiek
• Fabrikanten/Industrie
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel