FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kennisbijdrage
24-08-2013  |  6271x
Deel dit bericht

Case: hoe een goede pomp slecht werkte

Technische kennis blijft zeer belangrijk voor bedrijven

Welk technisch vakblad we ook openslaan en doorlezen, steeds weer wordt het belang van de juiste kennis en kunde onder de aandacht gebracht. Installaties waaraan gewerkt moet worden, krijgen een steeds complexer karakter. De tijd die een monteur krijgt om een probleem op te lossen wordt steeds verder ingekrompen. Op deze tendens kan de monteur alleen inspelen dat hij zeer systematisch te werk gaat.
Voorbeeld: Hoe kan het voorkomen dat er in 18 maanden tijd diverse monteurs van een bedrijf bij een probleem geroepen worden en niemand de oorzaak weet te vinden. De pomp gaf namelijk maar de helft van de beloofde druk bij de benodigde capaciteit. Na zes maanden werd hier een nieuwe pomp geplaatst die een hogere druk kan halen. Ten einde raad werd de pomp ter controle naar de leverancier gestuurd. De pomp was prima in orde. Toen is deze pomp weer teruggeplaatst maar het probleem bleef aanwezig met als resultaat een ontevreden eindgebruiker. Samen met een monteur van deze installateur zijn wij op de locatie wezen kijken. Bij het nameten van de spanning bleek de pomp 224 Volt ter beschikking te hebben als de pomp uit stond.
Veroorzaker: De spanning zakte bij het in bedrijf nemen van deze 2,2 kW bronpomp weg naar 164 Volt.
Oplossing: Het probleem was na de verzwaring van de voedingskabel opgelost. De pomp draait nu netjes op 230 Volt en levert de gevraagde capaciteit en druk. De eindgebruiker is uiteindelijk tevreden en de installateur veel onbetaalde uren en een nieuwe onbetaalde pomp armer.
Wilt u dit anders aanpakken dan bent u hartelijk welkom bij onafhankelijk cursuscentrum Overschie om een of meerdere praktijkgerichte technische cursussen te volgen. Dit betaalt zich terug in het plezier en voordeel dat u nog jaren kunt hebben van bijvoorbeeld de cursus Storingzoeken in pomptechnische installaties. (Maak nu gebruik van onze kennis en ervaring).
 

Gerelateerd event

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel