UK
NL
 Supplier sign in
Home
STAY INFORMED
Subscribe to our monthly newsletter.
Your email address will never be disclosed to any third party.
Read our privacy notice.

   

Insight
12-10-2018  |  3467x
Share this item

Tilhulpmiddel spaart rug bij sjouwen van slangen en pijpen

Als zestienjarige jongen ging ik aan de slag bij een bedrijf gespecialiseerd in verwarmings- en bewateringssystemen. Regelmatig mocht ik mee op klus. Aan ons de taak om pijpen voor de bewateringssystemen van bijvoorbeeld kassencomplexen in aanbouw op de juiste plekken neer te leggen.

Bij de eerste paar pijpen is dit nog een leuk klusje. Dan neem je stoer niet 2 maar zelfs 3 pijpen op je schouders. Dit waren echter geen klussen van een paar uur, maar van meerdere dagen. Je wilt niet weten hoeveel spierpijn ik daaraan over hield. Ik kan me heel goed voorstellen dat als je in je loopbaan veel sjouwwerk doet, dit funest is voor je rug.

Als ik toentertijd had geweten dat er hulpmiddelen zijn voor het tillen van pijpen en slangen, had ik dat zeker bij mijn baas aangekaart. Het verbaast me eigenlijk dat in Nederland nog zo weinig tilhulpen worden gebruikt. Er zijn handige ergonomische hulpmiddelen die het werk een stuk makkelijker maken. Niet langer zeulen met een pijp of slang op je schouder. Zon tilhulp klik je er heel makkelijk als een soort handvat omheen.

In Afrika, waar de Arbo-omstandigheden mijns inziens toch een stuk minder gunstig zijn dan in Nederland, vindt bijvoorbeeld de Handle Tech-tilhulp gretig aftrek. Elke bouwvakker die op een plant wil werken, is zelfs verplicht zijn eigen set mee te nemen. Waarom hebben servicediensten in Nederland niet standaard tilhulpmiddelen in de gereedschapskist? Wat zeg ik: productiemedewerkers in fabrieken kunnen ze gebruiken, ze zijn handig bij melkwagens, op scheepswerven, bij het transporteren van gevaarlijke stoffen, bij extreem lage tot hogere temperaturen (-40C tot + 50C) en ga zo maar door. En het allerbelangrijkste; ze helpen je bij het sparen van je rug!

Company information

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER
Newsletter archive
Follow us
Linked
MAGAZINE
Subscriptions
Service and contact
ContactDisclaimerPrivacyAdvertising