NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
Insight
25-02-2020  |  1109x
Deel dit bericht
Anne Marijke Zwarts, Specialist monsternametechnologie bij Hitma

Mangat vs. monsterkraan

Column Anne Marijke Zwarts, Specialist monsternametechnologie bij Hitma

Recent heeft er een rechtszaak in Nederland plaatsgevonden tussen een voedingsmiddelenfabrikant en een (inmiddels ex-) personeelslid, omdat er delen van een glazen maatbeker waren teruggevonden in het procesfilter. Naar alle waarschijnlijkheid was het glas in de tank terechtgekomen nadat iemand via het mangat een monster had genomen.

Gelukkig is deze batch nooit op de markt gekomen. Wel is hierdoor een persoon ontslagen… Dat ontslag had wellicht voorkomen kunnen worden door een andere manier van monsterneming.

Contaminatie en veiligheid

De mangaten waaruit de monsters genomen worden, liggen boven het vloeistofniveau. Logisch, want anders zou je product verliezen bij openen. Dit betekent echter ook dat het vloeistofniveau dermate laag kan zijn, dat het lastig te bereiken is. De operator zal dus echt in de tank moeten duiken.

Nu is de laatste keer dat er daadwerkelijk iemand in een tank is gevallen gelukkig lang geleden, maar tijdens het openen kan er wel van alles in het product vallen. Bovendien is het vaak niet de meest veilige situatie om naar boven te klimmen met alle spullen die nodig zijn. Een bekerglas is niet af te sluiten en dus niet makkelijk te vervoeren tijdens je route naar beneden. Ook heb je vaak geen handen meer over om je vast te kunnen houden.

Monsternamekranen

Waarom dit soort onnodige risico’s lopen? Maak liever gebruik van geschikte monsternamekranen. Het belangrijkste voordeel is dat de persoon die het monster neemt met beide voeten op de grond kan blijven staan en een monster kan nemen zonder vreemde capriolen te moeten uithalen. Dit geldt ook voor tankwagens. Wil je niet het risico lopen dat iemand deze ongewenst opent? Gebruik dan een monsternamekraan waarvan de bediening verwijderd kan worden. Er zijn echt voldoende oplossingen die veiligheid bieden voor zowel het product, de operator als de consument.

Bedrijfsinformatie

Hitma groep B.V.
Hitma groep B.V.
Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een technische oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste producten of service ontvangt. Ook wanneer je al een offerte hebt aangevraagd bij een andere leverancier en twijfelt over het advies of de prijs, kun je bij ons terecht voor een second opinion. Wij geloven we in `zaken doen met mensen, niet met bedrijven`. Daarmee bedoelen we dat onze klanten snel, intensief en persoonlijk contact krijgen met de juiste specialist. Wij geven niet klakkeloos antwoord op je vraag, maar bieden de technische oplossing die je daadwerkelijk nodig hebt. Sinds 1926 leveren wij componenten, systemen en service aan bedrijven binnen de (petro)chemische en farmaceutische industrie, de olie-, gas- en energiesector, ingenieursbureaus, ziekenhuizen, de voedingsmiddelenindustrie, machinebouwers, installatiebedrijven en de zware industrie. Voor onze kernactiviteiten werken we nauw samen met gerenommeerde fabrikanten van hoogwaardige technische producten. Onze specialisten vormen de brug tussen technologie en de klantapplicatie. De HITMA-organisatie is gespecialiseerd in diverse vakgebieden, waaronder: - Drukbeveiliging (breekplaten, veerveiligheden) - Filtratie - Instrumentatie, meten en regelen - Single-use technologie - Monstername - Gas- en vlamdetectie - Slangen - Gebouwautomatisering - Service, trainingen, laboratoriumonderzoek
Laatst bijgewerkt: 06-08-2020
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren