NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Insight
24-05-2018  |  3629x
Deel dit bericht
Gerard de Ruiter (Twitter @Gerard_HITMA)
Gerard de Ruiter (Twitter @Gerard_HITMA)

Wat doe je aan lekkage rond filters?

Gerard de Ruiter is producten applicatiespecialist bij Hitma Filtratie. (Foto: Hitma)

Het is logisch dat de kwaliteit van een vloeistof in de fase na het filter afhankelijk is van de efficiŽntie van de filters in de installatie. Deze kwaliteit neemt sterk af als er sprake is van lekkage rondom het filter. Die lekkage kan veroorzaakt worden door de constructie van het filterelement en het filterhuis.

Als je relatief grote vuildeeltjes in het gefilterde product vindt, dan is het goed mogelijk dat je te maken hebt met lekkage om het filterelement. Hoe kan dit onstaan?

Bij wisseling van filterelementen kan het filter verkeerd gemonteerd zijn. Met name dubbel open einde filters zijn hier gevoelig voor. Soms veroorzaakt de afdichtingsconstructie van het filterelement het probleem (crushseal, platte ring afdichting). Of de constructie van het filterhuis is de reden van de lekkage (draadstangconstructie met dopmoer, type borgplaat).

Heb je de oorzaak eenmaal achterhaald, hoe los je het lekkageprobleem dan op? Dat kan op verschillende manieren. Gebruik bijvoorbeeld filterelementen met een single open einde met dubbele o-ringen 222, SOE stijl code P3 of met een single open einde met een bajonet-veiligheidssluiting en dubbele o-ringen 226, SOE stijl code P7.

Als het niet anders kan dan dubbele open einde filters toe te passen, dan adviseer ik thermisch gebonden, zachte afdichtingen te gebruiken. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een filtertype met een single open einde met o-ring afdichting.

Er zijn veel verschillende types filterelementen verkrijgbaar. Ik kan me voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het kan echt de moeite waard zijn om je dan te laten adviseren door een filtratiespecialist. Je zit tenslotte niet te wachten op lekkage en alle problemen die daarvan het gevolg zijn.

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren