Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Waterbehandeling
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Proces- en koelwater beheersen en recyclen zonder chemicaliŽn Zonder kalkaanslag, corrosie en Legionella-problemen
Proces- en koelwater beheersen en recyclen zonder chemicaliŽn
Zonder kalkaanslag, corrosie en Legionella-problemen In koelwatersystemen verdampt veel water. Dit veroorzaakt kalkaanslag, corrosie en Legionella-problemen. Traditioneel worden chemicaliŽn gebruikt om deze problemen onder controle te houden. De IVG-C (Industrial Vortex GeneratorCirculation) CoolWater technologie van Pathema is een totaaloplossing om proces- en koelwater volledig zonder chemicaliŽn te beheersen en te recyclen. De innovatie van Pathema combineert diverse technieken om een koeltoren of verdampingscondensor op watergebied duurzaam te exploiteren. Het is een plug & play-systeem dat een nieuwe standaard van duurzaamheid stelt voor een water- en energiezuinige koelwaterbehandeling zonder chemicaliŽn.
Fluids Processing 2018-5, p.12
Steeds meer grondstoffen uit afvalwater
Steeds meer grondstoffen uit afvalwater
De Nederlandse waterschappen proberen zoveel mogelijk energie en grondstoffen uit afvalwater te halen. Ze leveren al biogas en fosfaten en timmeren nu aan de weg met cellulose en bioplastics. Het initiatief Energie- en Grondstoffenfabriek van de Nederlandse waterschappen kwam in 2008 voort uit een prijsvraag. Eťn van de ideeŽn ging over het omzetten van slib in gas. ďEerst zijn we met energiefabrieken aan de slag gegaan. In 2012 volgde de eerste grondstoffenfabriekĒ, vertelt Ruud Peeters, lid van het kernteam van het landelijke platform De Energie- en Grondstoffenfabriek, en werkzaam bij Waterschap De Dommel. Er zijn nu elf energiefabrieken; op zeven locaties worden ter plekke fosfaatverbindingen teruggewonnen en op twee locaties cellulose. Een installatie voor het winnen van alginaten uit afvalwater van Friesland- Campina is in voorbereiding.
Fluids Processing 2018-1, p.30
Energie- en milieubesparende koelwaterbehandeling Praktijkcase bij Lamb Weston/Meijer bewijst het gelijk
Energie- en milieubesparende koelwaterbehandeling
Praktijkcase bij Lamb Weston/Meijer bewijst het gelijk Lamb Weston/Meijer is ťťn van ís werelds grootste bedrijven in diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken. In 2014 startte op de vestiging Bergen op Zoom een groot investeringsproject waarbij de capaciteit van deze locatie werd verdubbeld met een nieuwe productielijn en de bestaande productielijn werd gerenoveerd. In 2016 werd daarvoor ook de koelwatervoorziening van de nieuwe productielijn onder handen genomen. Luc Wuyts was als maintenance engineer betrokken bij het project nadat hij het management had overtuigd van een chemicaliŽnvrije waterbehandeling. Een jaar later maakten Lamb Weston/Meijer en de leverancier de balans op. ďFastfood is booming,Ē vertelt Luc Wuyts. ďDat betekent dat wij als toeleverancier enorme capaciteitsvergroting moeten realiseren. Kwaliteit gaat bij ons echt boven prijs. Omdat we met een natuurproduct werken, is dat best een uitdaging. Het proces kan elke dag anders zijn.Ē Het wassen, schillen en snijden tot frites kost per dag zestien Olympische zwembaden vol water, vertelt Wuyts. ďWe hebben een ambitieuze duurzaamheidsambitie en dus is er bij Lamb Weston/ Meijer alles aan gelegen om het water te hergebruiken. De doelstelling voor 2020 is 50 procent vermindering van direct waterverbruik en 30 procent verlaging van ons directe energieverbruik per ton eindproduct.Ē
Fluids Processing 2017-6, p.18
Meer items (5)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren