Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Koelen/verwarmen
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Restwarmte terugwinnen met add-on warmtepomp
Restwarmte terugwinnen met add-on warmtepomp
Dit is een technische tekening van een industriële koelinstallatie, waarop een add-on warmtepomp is geplaatst die met twee leidingen aan de koelinstallatie is verbonden. De compressor van de add-on warmtepomp staat in serie met de com pressor van de koelinstallatie. Dit zorgt voor een extra verhoging van de druk van de persgassen uit de koelcompressor, waardoor de condensa tietemperatuur verder toeneemt tot bijvoorbeeld 70°C.
Fluids Processing 2018-1, p.32
Snel en energiezuinig koelen met CO2-hydraten
Snel en energiezuinig koelen met CO2-hydraten
Snel koelen van groente en vlees verlengt de houdbaarheid, wat voedselverspilling tegengaat. Koelen met een slurry van CO2-hydraten in water blijkt veel sneller en zuiniger dan koelen met koude lucht. Het idee achter snel koelen is, dat de bacterie­ groei als het ware in de kiem wordt gesmoord. Omdat de voedingsmiddelen dan minder bacteriën bevatten, zal bederf door bacteriegroei minder snel optreden, wat producten langer houdbaar maakt. “Een wettelijke eis is, dat groente en vlees bij de verwerking binnen één dag van 35°C tot 4 à 7°C afgekoeld moeten zijn om de bacteriegroei te beperken. Dat gebeurt nu met een stroom koude lucht”, zegt Carlos Infante Ferreira, universitair hoofddocent en expert in koudetechniek aan de Technische Universiteit Delft.
Fluids Processing 2018-1, p.28
Besparen op waterbehandeling zonder chemicaliën Kalfsvleesproducent Vitelco neemt koelmethode onder de loep
Besparen op waterbehandeling zonder chemicaliën
Kalfsvleesproducent Vitelco neemt koelmethode onder de loep Wat begon als een kostenbesparende koelmethode heeft inmiddels ook bewezen de veiligheid te verhogen. Hoofd TD Tom Theunissen bij Vitelco in ’s-Hertogenbosch en Mark Boeren van leverancier Pathema vertellen over het innovatieve systeem bij de vleesproducent. En er wordt ook al weer overlegd over uitbreiding. Het aan de Veemarktkade in ’s-Hertogenbosch gevestigde Vitelco, Pali Group, slacht op jaarbasis ruim 350.000 kalve ren. Hiervan produceert Vitelco zowel blank als jong rosé kalfsvlees afkomstig van kalveren tot acht maanden en rosé kalfsvlees van kalveren tussen de acht en twaalf maanden. Deze kalfsvlees soorten worden bij Vitelco in de snijzaal en op verschillende productieafdelingen verwerkt tot uiteenlopende varianten en snitten, afgestemd op de wensen van retail en foodservice in binnen- én buitenland. Ongeveer 70 procent van het geëxporteerde kalfsvlees gaat naar Europese landen, zoals Italië, Spanje, Portugal, Frankrijk en Duitsland. Ruim 20 procent van het kalfsvlees dat geproduceerd wordt bij Vitelco vindt ook zijn weg ver buiten de Europese grenzen. Opkomende afzetgebieden zijn bijvoorbeeld Azië, het Midden-Oosten en de VS.
Fluids Processing 2015-4, p.38
Meer items (3)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

JME Technische Handelsonderneming BV
Jongerius B.V.
Techno Force Solutions B.V.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren