Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Filteren, scheiden
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Fluids Processing World Internationale ontwikkelingen
Fluids Processing World
Internationale ontwikkelingen De Britse producent van cafeïnevrije koffie en thee, Finlay’s, heeft de hulp ingeroepen van het Belgische Russel Finex om zijn afvalwater beter te reinigen. Voor het decafeïneren van koffie en thee is veel water nodig en downstream raakt dit water sterk verontreinigd met minuscule koffie- en theedeeltjes. De Liquid Solid Separator van Russel Finex, een centrifugale scheider, zorgt ervoor dat deze deeltjes uit het afvalwater verwijderd worden. Finlay’s is tevreden met het resultaat omdat het bedrijf nu kan voldoen aan de eisen die de lokale waterautoriteiten stellen. De installatie is bovendien duurzaam, omdat het gezuiverde afvalwater teruggepompt kan worden voor hergebruik in het decafeïneringsproces, wat het gebruik van leidingwater sterk vermindert.
Fluids Processing 2018-1, p.34
Steeds meer grondstoffen uit afvalwater
Steeds meer grondstoffen uit afvalwater
De Nederlandse waterschappen proberen zoveel mogelijk energie en grondstoffen uit afvalwater te halen. Ze leveren al biogas en fosfaten en timmeren nu aan de weg met cellulose en bioplastics. Het initiatief Energie- en Grondstoffenfabriek van de Nederlandse waterschappen kwam in 2008 voort uit een prijsvraag. Eén van de ideeën ging over het omzetten van slib in gas. “Eerst zijn we met energiefabrieken aan de slag gegaan. In 2012 volgde de eerste grondstoffenfabriek”, vertelt Ruud Peeters, lid van het kernteam van het landelijke platform De Energie- en Grondstoffenfabriek, en werkzaam bij Waterschap De Dommel. Er zijn nu elf energiefabrieken; op zeven locaties worden ter plekke fosfaatverbindingen teruggewonnen en op twee locaties cellulose. Een installatie voor het winnen van alginaten uit afvalwater van Friesland- Campina is in voorbereiding.
Fluids Processing 2018-1, p.30
ELS-cluster checkt kansrijke scheidingstechnieken membranen troef bij nieuwe chemie
ELS-cluster checkt kansrijke scheidingstechnieken
membranen troef bij nieuwe chemie Ispt-cluster Efficient Liquid Separation (ELS) wil industrie, technologieleveranciers en kennisinstellingen prikkelen op lange én korte termijn duurzame scheidingstechnologie te ontwikkelen. Als alternatief voor energieslurpende destillatieprocessen. Clusterdirecteur Bart De Waele legt uit waarom. Ruim een derde van het energieverbruik van de chemie gaat naar scheidingsprocessen. Een van de energieslurpers is de destillatiekolom die ruwe olie in uiteenlopende toepasbare stromen verdeelt. Van diesel en benzine tot grondstoffen voor verdere fijnmaziger chemieprocessen. De traditionele fossielgedreven chemie is echter in transitie. De grote centrale chemiefabrieken zullen de komende decennia plaats gaan maken voor decentrale en flexibele chemiesites die verschillende en wisselende grondstoffen aan kunnen. Biobased materialen en recyclables zullen fossiele grondstoffen gaan vervangen. Door de nu nog door stoom en aardgas aangedreven productieprocessen te elektrificeren met groene stroom uit wind- en zonne-energie, zal de chemie zich verder vergroenen
Fluids Processing 2017-6, p.12
Meer items (19)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Afilco Van MoerkerkeAvf WaterFiber Filtration BVGoudsmit Magnetics Groep BVHitma groep B.V.Huikeshoven BV
Hydrochemie-Conhag BVJongerius B.V. Logisticon Water Treatment BVLubrafil FiltrationLudemann AppendagesMontakon BV
Parker Hannifin BVRussell Finex N.V.Techno Force Solutions B.V.WAM Holland BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren