FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Energietransitie
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Ammoniak als energiebuffer Fluctuerend energie-aanbod vraagt om opslagmethode
Ammoniak als energiebuffer
Fluctuerend energie-aanbod vraagt om opslagmethode Alternatieve energiebronnen leveren duurzame energie, maar de opbrengst fluctueert en overschotten moeten op de een of andere manier worden opgeslagen voor later gebruik. De power-to-ammoniatechnologie is daarvoor een goede kandidaat.
Vanwege de energietransitie en afspraken in het klimaatakkoord gaan fossiele brandstoffen plaatsmaken voor duurzame alternatieven, waaronder zon, wind, en waterkracht. Het grillige karakter van groene-energieopwekking vraagt om efficiënte en betaalbare methoden voor energieopslag om vraag en aanbod op elkaar te kunnen afstemmen. Een chemische verbinding die zich hier prima voor leent is ammoniak.
Fluids Processing 2019-2, p.22
Staalgas als feedstock ArcelorMittal experimenteert met kansrijke technologieën
Staalgas als feedstock
ArcelorMittal experimenteert met kansrijke technologieën In Gent beproeft ArcelorMittal de eerste installaties om CO-rijk staalgas naar biobrandstoffen en chemiebouwstenen om te zetten. De biotech-route krijgt daarmee een impuls van miljoenen euro’s. Carl de Maré, bij het staalconcern verantwoordelijk voor opkomende technologieën, vertelt waarom.
Van de 60 hoogovens van ArcelorMittal wereldwijd zijn de twee in Gent het meest geavanceerd. De geïntegreerde en compacte fabriek produceert jaarlijks 5,5 miljoen ton staal (finished product). Verhogen van de productie en energie-efficiency zit Gent in het DNA. Met Dow en Yara in Terneuzen om de hoek en het chemiecluster in Duinkerken, waar ook een staalfabriek van ArcelorMittal staat, is de synergetische potentie met de chemische industrie groot. Het staalbedrijf maakt al langer deel uit van het biobrandstoffencluster in het Gentse havengebied, waarin de afgelopen tien jaar al een half miljard euro is geïnvesteerd. In de Bio Base Europe Pilot Plant kunnen bedrijven biologische processen op kleine schaal testen. De concentratie van de industriële nijverheid en de sterke R&Dexpertise rondom het ‘flagship’ van ArcelorMittal verklaart de keuze voor Gent als proeftuin voor nieuwe technologieën gericht op de inzet van CO en CO2 uit de emissies van haar hoogovens.
Fluids Processing 2019-2, p.18
Waterstof in poedervorm: doorbraaktechnologie voor de waterstofeconomie?
Waterstof in poedervorm: doorbraaktechnologie voor de waterstofeconomie?
Waterstof geldt als de enige schone energiebron die de economie en samenleving in alle toepassingen kan voorzien van energie en warmte. De weg naar de waterstofeconomie is echter nog niet geplaveid. De veel gebruikte methode om waterstof onder hoge druk in een tank op te slaan kent bijvoorbeeld nadelen: door het comprimeren treedt energieverlies op en er zijn veiligheidsrisico’s, hoewel die beheersbaar zijn.
H2Fuel heeft een doorbraaktechnologie ontwikkeld waarmee waterstof onder atmosferische omstandigheden in poedervorm opgeslagen kan worden en weer vrijgegeven met een uitzonderlijk hoog vrijgavepercentage, terwijl reststoffen na recycling opnieuw te gebruiken zijn.
Fluids Processing 2019-1, p.10
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

GE Measurement & Control
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel