FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

   

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Compressoren
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Restwarmte terugwinnen met add-on warmtepomp
Restwarmte terugwinnen met add-on warmtepomp
Dit is een technische tekening van een industriële koelinstallatie, waarop een add-on warmtepomp is geplaatst die met twee leidingen aan de koelinstallatie is verbonden. De compressor van de add-on warmtepomp staat in serie met de com pressor van de koelinstallatie. Dit zorgt voor een extra verhoging van de druk van de persgassen uit de koelcompressor, waardoor de condensa tietemperatuur verder toeneemt tot bijvoorbeeld 70°C.
Fluids Processing 2018-1, p.32
Meerdere partijen werken samen aan snelle en goedkope sensor Pilot voor meten van gassamenstelling start zomer 2017
Meerdere partijen werken samen aan snelle en goedkope sensor
Pilot voor meten van gassamenstelling start zomer 2017 “Er wordt momenteel een prototype gemaakt van een snelle en goedkope sensor die de samenstelling van aardgas kan bepalen,” vertelt Jesper van der Putte. Hij werkt inmiddels acht jaar bij TNO en nu op de afdeling Heat Transfer and Fluid Dynamics. “We doen veel projecten voor de olie- en gasindustrie en de petrochemische (proces)industrie. Onderwerpen waar wij ons mee bezighouden zijn productie-optimalisatie van olie- en gaswinning, verbetering van systeemintegriteit van pomp- en compressorinstallaties op onshore en offshore locaties en ook het ontwikkelen van instrumenten en sensoren.”

“De samenstelling van het aardgas is in Nederland eigenlijk altijd constant omdat het meeste gas dat we gebruiken uit Groningen komt. Geïmporteerd gas wordt voor het laagcalorisch gasnet bijgemengd zodat het aan de specificaties van Gronings gas voldoet. Tegenwoordig wordt er steeds meer biogas met een variabele samenstelling geproduceerd en direct geïnjecteerd in het aardgasnet. Ook LNG dat Nederland binnenkomt, heeft een andere samenstelling.”
Fluids Processing 2017-2, p.34
Vermindering energieverbruik drijvende kracht compressorontwikkeling Intelligente besturing controleert alle parameters persluchtproductie
Vermindering energieverbruik drijvende kracht compressorontwikkeling
Intelligente besturing controleert alle parameters persluchtproductie De compressor heeft, of in ieder geval had, het imago een energieslurper te zijn. Aan de ene kant werd dat veroorzaakt door factoren buiten de compressor om: het leidingnet lekte altijd wel ergens lucht en ook het afblazen van condensaftappen zorgde voor behoorlijke verliezen. Aan de andere kant was de regeling van de compressor niet optimaal. De laatste jaren is dus alle aandacht gericht op het terugdringen van het energieverbruik van deze machines. Daarbij worden andere aspecten echter niet vergeten.
Fluids Processing 2009-3, p.14
Modernisering compressor ammoniakfabriek Na vervanging binnenwerk tien procent zuiniger en minder CO2-uitstoot
Modernisering compressor ammoniakfabriek
Na vervanging binnenwerk tien procent zuiniger en minder CO2-uitstoot DSM Agro gaat de grote compressor moderniseren in een van zijn beide ammoniakfabrieken in Geleen. De huidige compressor dateert van eind jaren zestig. Door het binnenwerk te vervangen, zal de compressor straks weer helemaal state of the art zijn en tien procent zuiniger in energieverbruik, zegt Harrie Duisters, Ammonia Technology Manager van de businessgroep DSM Agro.
Fluids Processing 2007-3, p.32
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Adsensys BVAfilco Van MoerkerkeAFT pneumotion BV
Atlas Copco Compressors NederlandKNF Verder BVMarktechnical BV
Polyfluor Plastics bvSteamloc International BVBATSE - Fueling Supplies
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenLogin controlpanel