NL
UK
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.
EVENT
23-04-2020
Deel dit event
Soort: Cursus
Duur: 1 dag
Datum: 23-04-2020
Plaats: Gorinchem

Toegang: Betaald

Danfoss VLT Harmonischen Training

Cursus

Danfoss VLT Harmonischen Training

De speciale Danfoss VLT Harmonischen Training geeft u inzicht in het fenomeen harmonischen en de schade die harmonischen kunnen aanrichten. U leert hoe u problemen en onnodige onkosten kunt voorkomen.

Voorkom harmonischen en bespaar kosten

Het ontstaan van hogere harmonischen is inherent aan het gebruik van frequentieregelaars. Harmonische stromen en spanningen kunnen in een elektrisch net echter tot ongewenste effecten leiden en zelfs schade veroorzaken.

Om inzicht te verschaffen in het ontstaan en de uitwerking van hogere harmonischen heeft Danfoss de VLT Harmonischen Training ontwikkeld.

Goede inschatting van harmonische vervorming

De VLT Harmonischen Training heeft tot doel cursisten in staat te stellen met behulp van het door Danfoss Drives ontwikkelde berekeningsprogramma MCT 31 en een minimum aan beschikbare installatie-gegevens een goede inschatting te maken van de harmonische vervorming in een elektrisch net waar frequentieregelaars deel van uitmaken.

In de cursus worden de technische oplossingen behandeld die u helpen bij het voorkomen of onderdrukken van harmonische vervorming. Met behulp van het MCT 31 programma worden een aantal voorbeelden doorgerekend.

Onderwerpen

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

* wat zijn hogere harmonischen
* de effecten van harmonischen in een elektrisch net
* welke factoren beinvloeden hogere harmonischen
* de functies en werking van de Danfoss MCT 31 software
* harmonischen bij een frequentieregelaar met 1-fase voeding
* harmonischen bij een frequentieregelaar met 3-fasen voeding
* normen die op het gebied van harmonischen van toepassing zijn
* technische beschrijving van de verschillende oplossingen voor het beperken van harmonischen zoals smoorspoelen, 12-puls regelaars, passieve en actieve harmonischen filters en de VLT Low Harmonic Drives
berekening van harmonischen in verschillende systemen
* de rapportage mogelijkheden die deel uit maken van het MCT 31 programma

Tijdens de cursus worden verschillende metingen uitgevoerd aan frequentieregelaars om de harmonische vervorming zichtbaar te maken.

Na het volgen van de VLT Harmonischen Training heeft u inzicht in het ontstaan van harmonischen en de manieren waarop u harmonischen kunt terugdringen.

Aanmelding
Gezien het hoge niveau van de training is het wenselijk dat u enige ervaring heeft met het gebruik van elektronische frequentieregelaars.

De training vindt plaats in Gorinchem en duurt van 09:00 t/m ca. 16:00 uur. Aan de training kunnen maximaal 10 personen deelnemen. De kosten verbonden aan de training bedragen 245,00 Euro per persoon, excl. btw. Dit is inclusief de trainingsmaterialen, de lunch en een certificaat van deelname. De training kan ook bij u op locatie verzorgd worden.
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren