Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

BEDRIJFSPAGINA

Log in
Laatste update: 09-02-2021
Danfoss Drives
TEL: +31 (0)10 808 2222
FAX: +31 (0)10 249 20 41
VLT en VACON Drives
Vareseweg 105
3047 AT   Rotterdam
Contact
0102492077
Mw. Sylvia Heije
Communicatie & Sales Support Danfoss Drives
Bedrijfsvideo
Bedrijfsbrochure
Bedrijfsbrochure
Danfoss Drives is producent en leverancier van de bekende VLT en VACON frequentieregelaars, die zich onderscheiden door hun ongeëvenaarde kwaliteit, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en rendement. De nieuwe generatie VLT frequentieregelaars (0,18 kW tot 2 MW) heeft een energie efficiëntie die beter is dan 98% en de uitgebreide serie VACON frequentieregelaars zijn leverbaar tot maar liefst 5,3 MW.

Danfoss heeft frequentieregelaars specifiek ontworpen voor algemene industriële toepassingen, voor klimaatregeltechniek, water- en afvalwatermarkt, koeltechnische en voor maritieme en offshore toepassingen.

Danfoss is motor- en systeemonafhankelijk.

Danfoss verzorgt trainingen op het gebied van frequentieregelaars, MCT 10 software, motortechnologie (zoals permanent magneetmotoren), buscommunicatie, EMC en harmonischen.

Service en onderhoud wordt verricht door onze technische engineers, zowel in de Service Centra in Gorinchem en Herveld, als bij de klant op locatie.
Danfoss foto databank, neem contact voor meer info
Merken
 Danfoss VLT AutomationDrive - Dankzij het geavanceerde thermische ontwerp en de unieke backchannelkoeling een van de meest compacte en voordeligste frequentieregelaars op de markt.
 Danfoss Vlt hvac drive - Deze unieke frequentieregelaar is geoptimaliseerd voor gebouwautomatiseringssystemen, verwarmings-, ventilatie en airconditioninginstallaties.
 Danfoss Vlt aqua drive - De snelle setup van de water- en pompfuncties in deze regelaar verkort de installatietijd en biedt een optimale energie-efficiëntie en motorregeling.
 Danfoss VACON 100 Flow - Deze frequentieregelaar is ontworpen met het oog op een betere debietregeling en energiebesparingen in industriële pomp- en ventilatortoepassingen.
 Danfoss Vacon nxp liquidCooled - De ideale frequentieregelaar voor toepassingen waar ruimte kostbaar is of waar luchtkoeling moeilijk toepasbaar is en voor extreme omstandigheden.
Producten, diensten
 Frequentieregelaar - VLT, Vacon, drive, omvormer, regelaar, motor, fc, nxp, nxc, decentraal, converter, mcd, imc
 Frequentieomvormer - VLT, Vacon, drive, omvormer, regelaar, motor, fc, nxp, nxc, decentraal, converter, mcd, imc
 Soft starter - Danfoss, VLT, Vacon, drive, omvormer, regelaar, motor, fc, nxp, nxc, decentraal, converter, mcd, imc
 Aandrijftechniek - Danfoss, VLT, Vacon, drive, omvormer, regelaar, motor, fc, nxp, nxc, decentraal, converter, mcd, imc
 voltage - Danfoss, VLT, Vacon, spanning, medium, voltage, drive, vermogen, 3000, regelaar, omvormer, motor
 drive - Danfoss, VLT, Vacon, spanning, medium, voltage, drive, vermogen, 3000, regelaar, omvormer, motor
 hybride - Danfoss, VLT, Vacon, drive, omvormer, regelaar, motor, hybrid, hybridisatie, energie, opslag, DC, converter, piek, spanning
 vloeistof - Danfoss, VLT, Vacon, drive, omvormer, regelaar, motor, vloeistof, gekoeld, liquid,hybrid, hybridisatie, energie, opslag, DC, converter, piek, spanning
Expertises
Pompen - Componenten, toebehoor - pompregelingen
Aandrijf- en besturingstechniek - frequentieregelaars
Aandrijf- en besturingstechniek - overbrengingen
Dienstverlening - Technisch advies - machine-en-installatiebouw
Dienstverlening - Technisch advies - automatisering-besturing
Lees meer
Expertises
Pompen - Componenten, toebehoor - pompregelingen
Aandrijf- en besturingstechniek - frequentieregelaars
Aandrijf- en besturingstechniek - overbrengingen
Dienstverlening - Technisch advies - machine-en-installatiebouw
Dienstverlening - Technisch advies - automatisering-besturing
Dienstverlening - Facilitair - service-en-onderhoud
Dienstverlening - opleidingen
Procesbesturing, instrumentatie - Meters, sensoren, transmitters - drukmeters
Procesbesturing, instrumentatie - toerentellers
Procesbesturing, instrumentatie - omvormers
Veiligheid - veiligheidsbesturing
Veiligheid - Veiligheidsrichtlijnen - atex
Veiligheid - Veiligheidsrichtlijnen - ce
Milieu en energiebesparing - Energiebesparing - energiebesparing-algemeen
Aandrijf- en besturingstechniek - elektrische-aandrijftechniek
Veiligheid - machineveiligheid

Vacatures

Insights

Kennisbijdragen

Richtlijn energierendement frequentieregelaars en motoren Aanscherping per 1 juli 2021 en 2023
Richtlijn energierendement frequentieregelaars en motoren
Aanscherping per 1 juli 2021 en 2023 Voorschriften en normen op het gebied van energierendement worden overal ter wereld geleidelijk aangescherpt. De Ecodesign-richtlijn is het wetgevingskader dat op dit moment eisen vaststelt voor alle energiegerelateerde producten in de huishoudelijke, commerciële en industriële sector in de Europese Unie. De richtlijn is bedoeld om ervoor te zorgen dat fabrikanten het energieverbruik en de milieueffecten van hun producten verlagen door minimale energierendementsnormen op te stellen. Deze eisen worden geleidelijk aangescherpt. Hieronder ziet u wat er verandert per juli 2021 en juli 2023 en hoe u eenvoudig zelf het energierendement van uw installatie berekent. Energie-efficiëntie Motoren, frequentieregelaars en aandrijfsystemen worden ingedeeld op basis van hun energierendement. Sinds januari 2015 is het een wettelijke vereiste dat nieuwe IE2-motoren een frequentieregelaar nodig hebben om in Europa te kunnen worden gebruikt. Vanaf juli 2021 is de minimumvereiste voor
01-04-2021  |  127x  |   | 
Harmonischen – een kostbaar probleem eenvoudig opgelost Wat verstaat men onder harmonischen?
Harmonischen – een kostbaar probleem eenvoudig opgelost
Wat verstaat men onder harmonischen? Een elektrisch AC voedingsnet levert in een ideale situatie een spanning met als basisfrequentie een zuivere sinusvorm van 50 of 60 Hz. Alle elektrische apparatuur is ontworpen voor optimale prestaties op deze ideale voeding. Harmonischen zijn spanningen en stromen met frequenties die gehele veelvouden van de basisfrequentie bevatten. Harmonischen vervormen de zuivere sinusvorm. Vermogenselektronica zoals gebruikt in gelijkrichters, frequentieregelaars, UPS, verlichtingsdimmers, televisies en veel andere apparaten nemen stroom op die niet-sinusvormig is. Deze niet-sinusvormige stroom beïnvloedt de voeding en vervormt de spanning in meer of mindere mate, afhankelijk van de sterkte of zwakte (kortsluitvermogen) van het voedend net. In het algemeen, hoe meer schakelende vermogenselektronica op een locatie, hoe groter de harmonische vervorming. Gevolgen Harmonischen verlagen betrouwbaarheid, veroorzaken stilstanden, beïnvloeden productkwaliteit, verhogen de bedrijfskosten
08-01-2021  |  547x  |   | 
Zo sterk als de zwakste schakel… Blog Robert Dietzel
Zo sterk als de zwakste schakel…
Blog Robert Dietzel Elektromotoren zijn energieslurpers. Door hun hoge verbruik zijn het echter ook relevante kostenfactoren. Bedrijven die in de industrie actief zijn - en elektrisch aangedreven systemen gebruiken - doen er dus verstandig aan al bij de aanschaf scherp te letten op deze structurele “onzichtbare kosten”. Liefst 70% van het totale elektriciteitsverbruik in de industrie gaat naar elektrisch aangedreven systemen. Dit forse percentage wordt voornamelijk door de elektromotor opgenomen. De samenwerking tussen de diverse onderdelen bepaalt het energieverbruik en dus de mate van efficiency van het aandrijfsysteem. Daarbij is de combinatie - of zoals u wilt: de keten - zo sterk als de zwakste schakel. Als Danfoss ontwikkelen en produceren wij frequentieregelaars met een zeer hoge rendementswaarde. Dit draagt zeker bij tot een hoge mate van energiebesparing. Als de andere onderdelen in de keten daar echter onvoldoende in meegaan, levert dit voordeel uiteindelijk vrijwel niets op.
31-03-2020  |  1767x  |   | 
Laat meer zien (4)

Productnieuws

Danfoss Customer Service Altijd goed bereikbaar
Danfoss Customer Service
Altijd goed bereikbaar Blog Aruna Baboeram Ook in deze onzekere tijden, zijn wij als Customer Service goed bereikbaar. Dat we vanwege de Coronapandemie ons kantoor in Rotterdam hebben ingeruild voor een werkplek in de huiselijke omgeving, maakt weinig verschil: ook vanuit hier bieden wij u als klant de helpende hand. Hooguit hoort u wat vogels op de achtergrond fluiten. Maar misschien geeft dat wel een extra dimensie aan ons gesprek en maakt het ons contact nog plezieriger. Sinds drie jaar heeft Danfoss een eigen Customer Service voor de marktsegmenten: Drives, Cooling en Heating. Elke werkdag, tussen 8.00 en 17.00 uur zitten mijn collega’s en ik klaar om uw vragen te beantwoorden en uw problemen op te lossen. Daarbij zijn de onderwerpen erg verschillend, van concrete vragen over prijzen en levertijden, tot complexe kwesties over technische issues die extra persoonlijke aandacht nodig hebben. U leren kennen Dat wij in 2017 gekozen hebben voor een eigen Customer Service en geen extern callcenter
02-04-2020  |  1939x  | 
Danfoss ADC: niet van echt te onderscheiden Blog Wim van Geelen
Danfoss ADC: niet van echt te onderscheiden
Blog Wim van Geelen Een niet van echt te onderscheiden testomgeving om te ontwikkelen, te verifiëren, maar vooral om veel tijd en geld te besparen. Het ADC (Application Development Center) van Danfoss Drives is gemaakt om u als System Integrator en eindklant te helpen. Maak gebruik van onze kennis, van onze hulp en van deze unieke ruimte om uw oplossingen op een kostenbesparende manier samen met ons te prepareren voor de echte wereld. Krachtige motoren in testomgeving Ons ADC in Gorinchem bestaat al enige tijd. Sinds 2010 gebruiken we deze ruimte vooral om allerlei applicaties voor onze frequentieregelaars te maken, te testen en continu te verbeteren. En aangezien het aantal toepassingen op dit gebied de laatste jaren fors is toegenomen, zijn we daar nogal druk mee. Tegelijkertijd staan we echter met ons ADC klaar voor klanten en System Integrators met innovatieve oplossingen die (nog) niet of nauwelijks zijn getest. Dat laatste kan van alles zijn, van het controleren van een innovatief
08-01-2020  |  3886x  | 
VLT filters stimuleren het VACON 100 productaanbod Danfoss Robuuste en bewezen oplossing
VLT filters stimuleren het VACON 100 productaanbod Danfoss
Robuuste en bewezen oplossing Het gezamenlijke Danfoss productportfolio van VLT en VACON frequentieregelaars biedt het beste van twee werelden. Een van de opmerkelijke voorbeelden van de voordelen van een gecombineerde portefeuille heeft betrekking op de stroomopties. ”Het is nu mogelijk om VLT Advanced Harmonic Filters toe te passen in combinatie met VACON 100 frequentieregelaars. Dit is een geweldige aanwinst aangezien er voorheen passieve filters ontbraken in het productaanbod van de VACON drives. De geschiktheid van de filters is getest en de noodzakelijke compatibiliteitsmodus en parameters zijn eerder dit jaar geïntroduceerd bij de VACON 100 Industrial en VACON 100 FLOW producten”, legt Niko Honkonen, Productmanager bij Danfoss Drives, uit. ”Er is een groeiende vraag naar clean grid-producten. Het gebruik van geavanceerde harmonische filters is een robuuste en bewezen oplossing om harmonischen te beperken en de optimale keuze voor VACON 100 frequentieregelaars”, zegt Christian Mieslinger,
13-12-2017  |  9513x  | 
Laat meer zien (22)

Productbeschrijvingen

Data genereren hogere efficiency Condition Based Monitoring
Data genereren hogere efficiency
Condition Based Monitoring Blog Louis van der Kaaden Efficiënter werken, wie wil dat niet? Vooral voor productiebedrijven is dit van levensbelang. Maar hoe realiseer je een nog efficiëntere productielijn? Danfoss presenteert Condition Based Monitoring, waarbij we onze eigen intelligente frequentieregelaars gebruiken als sensor. Deze meten permanent de status van de motor, trillingen in het systeem en de belasting. Tegelijkertijd waarschuwen ze ook bij afwijkingen of als de kans op storing groter is. Dit alles bespaart vanzelfsprekend veel tijd, geld en het zorgt ook nog eens voor een veel hogere efficiency. Een productieproces dat 24 uur per dag, zeven dagen per week ‘ongoing’ draait, dus nooit uitvalt en altijd optimaal presteert tegen de laagste kosten. Voor veel productiebedrijven is deze wens helaas een utopie. In de praktijk hebben ze vaak last van bijvoorbeeld een onvoorziene haperende aandrijving van een machine die hun productieproces in gevaar brengt of zelfs hinderlijk onderbreekt.
05-12-2019  |  2322x  |   | 
Hybridisatie, samenwerking van meerdere energiebronnen Betere prestaties door betere benutting van energie
Hybridisatie, samenwerking van meerdere energiebronnen
Betere prestaties door betere benutting van energie Volgens een eenvoudige, ruime definitie is sprake van hybridisatie wanneer in een systeem meerdere energiebronnen samenwerken om een taak uit te voeren. De bekendste hedendaagse vorm van hybridisatie zijn waarschijnlijk de hybride voertuigen waarbij een conventionele interneverbrandingsmotor wordt gecombineerd met een elektrisch systeem, waardoor een ‘hybride’ aandrijving ontstaat. In dit geval biedt hybridisatie de volgende voordelen: brandstofbesparing, betere prestaties en lagere emissies. Volgens de normen van Danfoss Drives is de definitie van hybridisatie als volgt: het introduceren van een methode om energie op te slaan in een systeem. Hybride oplossingen worden hoofdzakelijk om de volgende drie redenen toegepast: - om de kapitaaluitgaven (CAPEX) te verminderen of uit te stellen - voorkomt overdimensionering van een systeem - maakt het mogelijk infrastructuurinvesteringen uit te stellen Bij een surplus kan het overschot aan energie in het hybride
20-10-2017  |  12234x  |   | 
Danfoss Drives implementeerbaar in elke besturing Eenvoudige implementatie van Danfoss drive met Profinet in TIA Portal-project van Siemens
Danfoss Drives implementeerbaar in elke besturing
Eenvoudige implementatie van Danfoss drive met Profinet in TIA Portal-project van Siemens Danfoss Drives heeft onafhankelijkheid en flexibiliteit hoog in het vaandel staan. Niet alleen als het gaat om het aansturen van verschillende motormodellen van verschillende fabrikanten, maar ook als het gaat om communicatie en met een bovenliggend besturingssysteem van welk merk dan ook. Bij gerenommeerde merken is het vaak kinderlijk eenvoudig om de communicatie tussen een Danfoss frequentieregelaar en een PLC op te zetten. Neem bijvoorbeeld het implementeren van een VLT® Automation Drive (FC 302) met Profinet in een TIA Portal-project van Siemens. Dit kan in 4 eenvoudige stappen… 1) Download GSD (PROFIBUS) of GSDM (PROFINET) file vanaf: http://drives.danfoss.nl/services/software-downloads/ 2) Implementeer de GSD of GSDM file in het TIA Portal middels: “Options” “Manage General Station Description (GSD) files 3) Selecteer de Danfoss GSD of GSDM files in de “Hardware Catalogue” en sleep (drag and drop) deze naar het “Device & Networks”-scherm. 4) Selecteer
30-06-2016  |  10178x  | 
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren