Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

BEDRIJFSPAGINA

Log in
Laatste update: 06-12-2019
MATEC massagoed techniek
TEL: +31 33 475 26 53
FAX: +31 33 472 97 24
Postbus 707
NL-3800 AS   Amersfoort

Zwaanstraat 24
NL-3816 AR   Amersfoort
Contact
+31(0)334752653
Dhr. Marc Fischer
+31(0)334752653
Dhr. Robert Jansen
Sales
Bedrijfsbrochure
Bedrijfsbrochure
Kaempken stoominjectoren voor het verwarmen van vloeistoffen in leidingen en tanks. Stoominjectoren worden tevens gebruikt voor het verwarmen van o.a. papierpulp, slib, gist, het inspuiten van CO2 of Dyphildamp en afkoelen van oververhitte stoom.
Geringe afmetingen, toepasbaar in tanks, roerwerk-effect, lange levensduur en geheel onderhoudsvrij. Stoominjectoren werken volgens het venturi principe en hebben geen bewegende delen. Standaard van DN15 tot en met DN300, tot 6 bar overdruk.
Vertegenwoordigingen Helmut Kaempken GmbH
Merken
 Kämpken & Fischer GmbH,
Lees meer
Merken
 Kämpken & Fischer GmbH - Kämpken & Fischer GmbH; stoominjectoren; stoominjecteurs; mixers; meng tubelures
Producten, diensten
 Stoominjectoren - stoominjectoren; stoominjecteurs voor het opwarmen van vloeistoffen, ook in druktanks, d.m.v. stoom
 Meng nozzles - meng nozzles, mix tubelures voor het mengen en mixen van vloeistof/vloeistof of damp/vloeistof
 Stoomkoelers -
 Stoominjectie -
Expertises
Opslagsystemen - Bigbags, FIBC`s - vulstystemen-voor-bigbags
Opslagsystemen - Bigbags, FIBC`s - lossystemen-voor-bigbags-fibc-s
Opslagsystemen - Vaten, drums - vulsystemen-voor-vaten
Opslagsystemen - Vaten, drums - vatledigingssystemen
Leidingwerk, slangen - Leidingwerk - Componenten, hulpmiddelen - stoominjectoren

Productnieuws

Geluidsarm stoom injecteren of mixen van twee mediumstromen.
Voor het opwarmen van een waterstroom wordt normaal gesproken stoom door een buis met gaatjes in het medium geblazen. Gevolgen van deze manier van injecteren is dat er stoombellen imploderen tijdens het vermengen met het medium. Bij onze stoominjectoren wordt het te verwarmen medium door een venturimondstuk versnelt. De stoom wordt tangentiaal in de buitenste behuizingsmantel ingeblazen en treedt axiaal door de ringspleet naar buiten. Hierdoor ontstaat er een stoom mantel om het op te warmen medium heen en condenseert. De stoominjectoren kunnen ook in een tank ingebouwd worden. Door de condensatie van de stoom wordt het materiaal thermisch zwaar belast en wordt daarom alleen van austhenitisch staal vervaardigd. Het regelbereik van de stoomhoeveelheid is 0 tot 100%. Deze injectoren zijn ook toe te passen als mengmondstuk om twee componenten te mengen. Een gelijkmatige verdeling van de twee componenten in de mengkop zorgt voor een gelijke menging. MATEC massagoed
06-03-2014  |  8754x
Kämpken stoominjectoren type IFA voor tank-inbouw Montage en demontage van buitenaf de tank
Kämpken stoominjectoren type IFA voor tank-inbouw
Montage en demontage van buitenaf de tank Naast onze stoominjectoren die inline in een leiding ingebouwd worden, leveren wij ook stoominjectoren voor het verwarmen van een medium direct in een tank d.m.v. directe stoominjectie. Dit type stoominjector heeft een compacte bouwvorm en zorgt voor een geruisarme stoominjectie. Montage en demontage vinden geheel plaats aan de buitenzijde van de tankwand. Er hoeft geen persoon de tank in. Om de toepassingsmogelijkheden te vergroten hebben we dit type stoominjector aan onze productlijn toegevoegd. Dit nieuwe model biedt de volgende voordelen. • Voor montage is er alleen een beschikbare aansluitflens op de tankwand nodig. De injector wordt eenvoudig van buitenaf naar binnen geschoven en op de tankwand-aansluitflens gemonteerd. • De insteekdiepte van de injector kan vrij bepaald worden. • Bij grote tanks of bij een hoge stoomcapaciteit is montage van meerdere stoominjectoren aanbevolen om een gelijkmatige opwarming en menging van het medium met de stoom te verkrijgen.
20-11-2013  |  6481x  | 
Monstername voor vaste stoffen. Voor inbouw in leidingen en silo`s
Monstername voor vaste stoffen.
Voor inbouw in leidingen en silo`s Om de kwaliteit van stromende producten te controleren heeft de firma Kämpken een monstername apparaat ontwikkeld. Dit apparaat neemt een monster uit de productleiding of silo, en kan automatisch op tijd ingesteld worden. Op de monstername zit een retour leiding die vanuit een laboratorium aangestuurd kan worden. Met een druk op de knop wordt er een monster genomen van het product en deze wordt direct d.m.v. een pneumatische leiding naar het laboratorium gestuurd. Deze monstername is zo ontwikkeld dat er na elk monster de leiding geheel leeg en schoon wordt geblazen om er zeker van te zijn dat na ieder monster geen restproduct achter blijft. Dit monstername-systeem is toepasbaar op granulaat en poederachtige producten. Afhankelijk van de vorm van het materiaal kan deze monstername toegepast worden tot een korrelgrootte van 8 mm. Technische gegevens: - Materiaal: X6CrNiTi 18-10 W. Nr. 1,4541 - Inbouw grote: DN60 – DN150
09-03-2011  |  8449x  | 
Laat meer zien (3)
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren