Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
oktober 2018
 
 
 
Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

Nocado GmbH, Delmenhorst

Ontsluiten van plantenmateriaal met stoomexplosie
Planten ontsluiten met stoomexplosie
De Bioprocess Pilot Facility (BPF) in Delft helpt bedrijven bij het opschalen van biobased processen van laboratorium- naar commerciële schaal. Tot de voorbehandelingsapparatuur behoort deze stoomexplosie-installatie van Autoclave (Suurmond bv) voor de omzetting Lees het hele artikel »
Chemelot kiest Scharff Techniek
Chemelot kiest Scharff Techniek
Ioniqa neemt het voortouw in de verwerking van PET. Voor de fabriek op Chemelot mag Scharff Techniek 3x Certuss TC1800 stoomgeneratoren leveren. Modulerend en met een zeer hoog rendement. Lees meer »
ADVERTORIAL
Emerson zorgt voor reductie van kosten en complexiteit
Emerson zorgt voor reductie van kosten en complexiteit
Emerson heeft de mogelijkheid geïntroduceerd om meerdere veiligheidszones te integreren met een enkel ASCO Numatics™ ventieleiland van de 503-serie. Dit maakt het mogelijk om tot drie onafhankelijke elektro-pneumatische veiligheidszones te creëren, terwijl er tegelijkertijd onafhankelijke, niet-veilige zones kunnen bestaan binnen één ventieleiland. Alternatieve oplossingen maken enkel de isolatie Lees meer »
doseersysteem DULCODOS® panel (DSWb)
doseersysteem DULCODOS® panel (DSWb)
De Dulcodos® panel is een compleet doseersysteem voor een betrouwbare dosering van chemicaliën. Deze is nu snel verkrijgbaar in een nog plaatsbesparender uitvoering - dankzij onze nieuwe normen. Afhankelijk van de bestendigheid van de materialen, de pompcapaciteit en de functionaliteit, kunt u kiezen uit Lees meer »
flow path van filtratiestap OPTIMALISEREN
flow path van filtratiestap OPTIMALISEREN
In biofarmaceutische processen komen filtratiestappen veelvuldig voor. Denk maar aan clarificatie, ombuffering en concentratie van een product met TFF (tangential flow filtration) of het filtreren van een intermediair en het steriel filtreren van een eindproduct met NFF (normal flow filtration). Voor een succesvol Lees meer »
ADVERTORIAL
Voorkom uitglijden, struikelen en vallen
Voorkom uitglijden, struikelen en vallen
Uitglijden, struikelen en vallen zijn de meest voorkomende ongeval-types, en kunnen zelfs leiden dodelijke ongevallen. 36% van de bedrijven in de EU herkent dat er risico op hun locatie bestaat. Dat blijkt uit de ESENER-2-enquête van EU-OSHA.
Om dit risico te beperken, bieden we betrouwbare en goed zichtbare identificatieoplossingen aan.
» Lees meer in de gratis gidsen
Nieuw adsorptiemiddel voor  waterzuivering
Nieuw adsorptiemiddel voor waterzuivering
Waternet en Witteveen+Bos hebben een samenwerking aangekondigd met het Amerikaanse CycloPure. CycloPure heeft een speciaal adsorptiemateriaal ontwikkeld met de naam High Affinity Cyclodextrin Polymers (HACP’s). Dit is zeer geschikt om microverontreinigingen en gevaarlijke stoffen zoals geneesmiddelen, pesticiden Lees meer »
Nieuwe pulsatievrije triplex doseerpomp van PromoTec
Nieuwe pulsatievrije triplex doseerpomp van PromoTec
Hoge nauwkeurigheid, lage flow, hoge druk, vaste deeltjes kunnen verpompen en pulsatievrije stroom. Precies voor die combinatie van eisen heeft Wanner Engineering USA model MT8 ontworpen. Op de toonaangevende Achema beurs in 2018 werd deze pomp geïntroduceerd, PromoTec heeft Lees meer »

Bronkhorst Nederland BV, Veenendaal

Nieuwe chemie zet in op procesintensificatie
Nieuwe chemie zet in op procesintensificatie
Specialty Chemicals van AkzoNobel werkt aan een waaier van vernieuwingen. Niet gehinderd door de bijna afgeronde verkoop aan een private investeerder zet het bedrijfsonderdeel zijn innovaties in groene chemie door
De plek van het interview is precies de goede ambiance voor een gesprek over innovatie Lees het hele artikel »
Validatie van weegprocessen: bent u up-to-date?
Validatie van weegprocessen: bent u up-to-date?
Weegtoepassingen zijn vaak van essentieel belang voor het productieproces. Het is dan ook niet vreemd dat auditors hier extra aandacht aan besteden. Ontdek hoe Mettler toledo u kan helpen bij de validatie van weegprocessen om audits probleemloos te doorstaan. Het validatieproces kan worden Lees meer »
Van Beek DUBBEL winnaar Innovatie Prijs
Van Beek DUBBEL winnaar Innovatie Prijs
Met een nieuwe baanbrekende schroefwarmtewisselaar heeft Van Beek zowel de vakprijs als de publieksprijs van de Proces Innovatie Prijs (PIP) in de wacht gesleept. Van Beek-directeur Perry Verberne mocht woensdag 3 oktober jl. twee keer naar voren komen om de prijzen in ontvangst te nemen uit handen Lees meer »
Hartong Trofee voor Typhoon Roertechniek
Hartong Trofee voor Typhoon Roertechniek
Typhoon Roertechniek B.V. heeft 3 oktober jl. op de beursvloer van de Industrial Processing in Utrecht de Hartong Trofee voor de beste standpresentatie in de wacht gesleept. Juryvoorzitter Jan Neggers reikte de prijs uit aan Petra Theunis, sales- en marketingmanager, en directeur-eigenaar Peter Ordelmans. Lees meer »
magneetgekoppelde pomp voor lab en R&D
magneetgekoppelde pomp voor lab en R&D
Gather Industrie GmbH introduceert een gestandaardi-seerde pomp voor applicaties in lab en R&D. De pomp unit is uitgerust met een frequentie omvormer en controller. Een compleet geprogrammeerde werkende pompunit inclusief kabel. Eenvoudige bediening en gunstig geprijsd! Check de onderstaande Lees meer »
Gpi bouwt on-site een Demiwater tank
Gpi bouwt on-site een Demiwater tank
De nieuwe buffertank is volgens de EN140155, de Europese norm voor vlakbodem tanks ontworpen en zal de diverse bedrijven op Chemelot de komende jaren van Demiwater voorzien. USG - Utility Support Group - is als bedrijf verantwoordelijk voor de nutsvoorzieningen op het Chemelotterrein. Deze voorzieningen Lees meer »
Van Oord bestelt twee sleephopperzuigers
Van Oord bestelt twee sleephopperzuigers
De Nederlandse baggeraar Van Oord heeft twee sleep-hopperzuigers besteld bij Keppel Singmarine Pte in Singapore. De schepen hebben een beuninhoud van 10.500 m3, een lengte van 138 meter en een breedte van 28 meter. Deze Tier III-schepen, Tiers zijn indelingen volgens de IMO standaarden voor emissies Lees meer »
seminar monstername voedingsmiddelen
seminar monstername voedingsmiddelen
Dinsdag 20 november 2018 organiseert Hitma in Uithoorn een uniek sampling seminar. Experts monster-nametechnologie Grégoire Tassin van Labocontrol (FR) en Mark Plutshack van Keofitt (DK) zijn te gast om hun expertise te delen met procestechnologen en operators uit de voedingsmiddelenindustrie. Lees meer »
Power Valves & Controls breidt uit
Power Valves & Controls breidt uit
Voor Power Valves & Controls, een bedrijf uit Vlaanderen, gespecialiseerd in hoogkwalitatieve kleppen, appendages en aandrijvingen, is 2018 een topjaar gebleken. Sedert juni is ons werkgebied behoorlijk uitgebreid: we hebben nu de exclusieve verdeling voor België, Nederland en Luxemburg voor de producten van Lees meer »
Endress+Hauser TrustSens bekroond
Endress+Hauser TrustSens bekroond
Innovatie, toegevoegde waarde en marktrelevante criteria heeft de vakjury en beurssite bezoekers doen overtuigen om Endress+Hauser met de innovatie iTHERM TrustSens uit te roepen tot winnaar in de categorie World of Automation - Motion & Drives en te bekronen met de WoTS TechAward 2018 trofee. Lees meer »

Vacatures
Altermij - De Gouwe zoekt Project Engineer/tekenaar
ASCO Controls BV zoekt Operations Manager
ASCO Controls zoekt Business Process Analyst
Gpi zoekt Project Engineer
Hethon zoekt binnendienst medewerker
PENKO Engineering zoekt Stagiair
PENKO Engineering zoekt Field Service Engineer
PENKO Engineering zoekt Software Developer
PENKO Engineering zoekt Technisch Tekenaar
Polem zoekt full time teamleider composiet
ProMinent Verder zoekt Sales Engineer buitendienst
Startflow B.V. zoekt CAD tekenaar-werkvoorbereider
Startflow B.V. zoekt Commercieel Adviseur Binnendienst
Suurmond zoekt Sales assistant
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

Nieuwe troebelheidsensor Turbimax CUS50D
Nieuwe troebelheidsensor Turbimax CUS50D
In de industrie is de troebelheid/drogestofconcentratie van vloeistoffen een veel voorkomende parameter. Vaak is dit niet zo’n makkelijke toepassing als het lijkt. Bijvoorbeeld omdat in een laag meetbereik van mg/L gemeten moet worden of omdat de vloeistof chemisch aggressief is of een hoge temperatuur heeft. Lees meer »
Gratis Dwyer-catalogus editie 2019
Gratis Dwyer-catalogus editie 2019
De nieuwe Dwyer Instrumentatie-catalogus is vanaf nu verkrijgbaar bij Hitma. Het boek telt meer dan 500 pagina’s en bevat het complete assortiment meet- en regelproducten van Dwyer Instruments, inclusief 15 innovaties. De producten zijn overzichtelijk onderverdeeld in de rubrieken Lees meer »
RADIOACTIEF WATER ZUIVEREN MET Brouwresten
RADIOACTIEF WATER ZUIVEREN MET Brouwresten
Overgebleven graanresten uit het bierbrouwproces kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee) water te filteren. Tot die opvallende conclusie kwam UHasselt-onderzoekster Sara Vanderheyden in haar dissertatie. Vanderheyden: “Bij het brouwen van bier blijft er altijd een grote Lees meer »
Warmtenet bij Janssen Pharmaceutica
Warmtenet bij Janssen Pharmaceutica
Het Belgische Janssen Pharmaceutica gaat het eerste industriële warmtenet van de 4de generatie in Vlaanderen aanleggen. Dit warmtenet maakt intelligent gebruik van duurzame energiebronnen, water op lagere temperaturen en geïsoleerde leidingen. Het bedrijf gebruikt even veel elektriciteit Lees meer »

Agenda
19 okt  Cursus Hygiënische stoom in de voedingsmiddelenindustrie, Utrecht
22 okt  Training Global Industrial Cyber Security Professional, ’s-Hertogenbosch
22 okt  Training PRINCE2 Foundation – Project Management, Amstelveen
 2 nov  Cursus Hygiënisch lassen, Utrecht
 5 nov  Cursus Certified Cloud Security Professional (CCSP), Utrecht
14 nov  Conferentie Opslagtanks, Spijkenisse
20 nov  Gratis seminar Monstername in de voedingsindustrie, Uithoorn
21 nov  Cursus Stoom- en condensaattechniek , Capelle aan den IJssel
22 nov  3-daagse cursus Hygiënisch Ontwerpen, Utrecht
 4 dec  Netwerkevenement Machevo Connect, Eindhoven
12 dec  Cursus Hygiënische stoom in de voedingsmiddelenindustrie, Utrecht
13 dec  2-daagse cursus Innovatieve reinigingstechnieken, Utrecht
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.